icon

9 mesačné dieťa pije len mliečko. Zo stravy ju napína

mirkatrencin
24. dec 2016

Chcem sa spytat, ci aj vase deticky boli take , ze nic nechceli jest. Mojej len ukazem lyzicku uz ma usta zamknute. Priblrm od prveho susta bol a je ten, ze ju zo vsrrkeho natahuje a vzdy sa komplet pogrca. Staci ze len olyze lyzicku. Chvilku to vyzeralo, ze najhorsie mame za sebou. Uz aj k masku zme sa dostali. Potom prisla.choroba a odvtedy opat nic. Aj som na tyzden uplne prestala, a zacinam.opat s mrkvou a zas ten isty kolotoc. Len olizne a uz dovracana. Ale ked jej dam chrumku alebo korku to zvachle. Aj surovu mrkvu aj jablcko olizuje. Zije len z mojho mloeka :( mali ste taketo vracacky aj vy? Ako to zlepsit? Nejake typi co zabralo vam. Dakujem

Strana
z3
juhseverzapad
25. dec 2016

@katrin21 Bez problémov solím a dochucujem, veď to dieťa má tiež chuťové poháriky a v tomto sa určite nezhodneme,nakoľko moje decká od 4.-teho mesiaca ochutnávajú zo všetkého😉

katrin21
25. dec 2016

@juhseverzapad no to je super ze normalne solis...to sa oblicky potesia...to potom ani neries ci je kupovane zdrave.....alebo nie... To neni o com, ked sol neriesis...do 1.roka je sol tabu pre dieta..pozri si na nete preco

katrin21
25. dec 2016

@evittam ved ak mas pristup naozaj k takemu, kde vies, ako je chovane a cim krmene a volny chov, tak super... len ja neverim niektorych velkochovatelom, co to proste robia na biznis....to je len akoze domace..vies ako...
na dedinach su pritom stale ludia, co chovaju doma - 3 kravy , zo dva byky a jednu si nechaju, zvysok predaju, to je pre mna domace masko 🙂 detto kraliky a pod... 🙂 len takych musis poznat... teraz kde byvam, nepoznam.. u nasich by sa dalo, ale je to daleko....
otvorili u nas ale novu predajnu takychto akoze domacky chovanych a pestovanych a vyrabanych potravin, maju tam ja maso, vajicka... chcem tam niekedy ist pozriet, len som nestihla este.... uvidime, co to bude 🙂

sykorkauhliarka
26. dec 2016

zeny uz stacilo kazda mate svoju pravdu ako som sa dozvedela z linku diskusie ide hlavne o to ze po domacky sterilizovane prikrmy ak nie su na 100%spravne sterilizovane mozu byt nebezpecne pre dieta...ma sa varit detom domaca strava tu predsa nic nenahradi...a ano vzdy ochutnam ked malej kupim a vzdy to ma chut ...bol pokus prisolit maso ale nakoniec som to dosolila ako dospelemu cloveku co je pre dieta nevhodne....takze prikrm som opat zjedla ja :D ano deti maju chutove pohariky ale oni tymi chutovymi poharikmi maju skumat tu pravu chut bez soli..

evittam
26. dec 2016

@katrin21 Ved ja to chapem. Len proste ty neveris velkochovatelom (co ano ja niektorym), ale kupovanym vyzivam ano-ale to je tvoja vec. A ked das trosku soli dietatu do prikrmu na zvyraznenie chuti tak sa nic nestane-ziadne "tabu" to do roka nie je-a nenamahaj sa nejakymi linkami na clanky na nete😉. Ked pisem o stipke soli nemyslim tym kilo. My celkovo malo solime,viac pouzivam bylinky na dochucovanie,cize nase deti jedia od roka to co my.

evittam
26. dec 2016

@sykorkauhliarka Tu nejde o to "kto ma pravdu". My diskutujeme. A solit a dochucovat sa da aj bez toho aby tam bolo velke mnozstvo soli-ako som uz napisala.😉

sykorkauhliarka
26. dec 2016

@evittam diskusia vyzera inac si myslim ..solis ale cukor je smrrrrt? 👍 resp. fruktoza co je vo vyzivach...

juhseverzapad
26. dec 2016

@sykorkauhliarka keď dieťaťu dochutím, tak ho tým nezabijem. Cukor aj soľ patria k životu a sú nevyhnutné pre správne fungovanie organizmu. Ja ako malá som si nasypala soľ do dlane a tak som to lízala🙂 Moje decká to nerobia, ale ak by spravili, tak im nebránim, nakoľko čo si telo vypýta treba mu dopriať.

sykorkauhliarka
26. dec 2016

@juhseverzapad malej davam cukrene veci v pohode sak clovek funguje na energii z toho...len tu sol este nepotrebuje vlastne ani dospely clovek jej vela nepotrebuje zadrziava vodu...vcera som jedla uvarene stehno s trochou mrkvi kalerabu a karfiolu rozplyvala som sa z toho ze ani stipku soli tomu netreba take to bolo dobre...zase je aj mnoho cukrov treba vybrat najmensie zlo hlavne ked su deti male...

evittam
26. dec 2016

@sykorkauhliarka Kde pisem ze fruktoza vo vyzivach je "smrt"?! Zacni najskor poriadne citat a hlavne s porozumenim kym niekoho oznacis. Ano solim-malo. "Biele jedy" ako muka a cukor nepouzivam. Uprednostnujem doma varenu stravu aj presnidavky. Inak tie sme aj obcas kupovali.

jarushka1981
26. dec 2016

Nechápem, prečo sa to tu zvrhlo k tejto diskusii, o to autorke prvotného príspevku vôbec nešlo. Ci uz používate jedlo kúpené a zasterilizovane, alebo doma varené, snáď každá matka vie, ze do roka minimálne sa soľ nepoužíva, kedže škodí minimálne obličkám dieťaťa. Dá sa nahradiť bylinkami, rascou, petržlenovou vňaťou, kvapkou olivového oleja a dieťaťu takéto dochutenie úplne postačuje. Co sa týka cukru, taktiež ho nie je potrebné používať. Nachádza sa v ovocí, zelenine, múke a este sa ho najedia dosť. Ale v podstate mi je jedno, čím deti chováte, pretože toto nie je pointou tejto diskusie. Pokial sa chcete venovať stravovacím návykom/ zlozvykov deti, ci dospelých, založte novú diskusiu.

juhseverzapad
26. dec 2016

@sykorkauhliarka Dobrú chuť, ale vieš, že obličkám škodí aj minerálka? Ešte viac ako tá štipka či dve soli.

sykorkauhliarka
26. dec 2016

@evittam ja viem ze si to nikde nenapisala ale teraz je to moderne mat take nazory tak som sa spytala...
@juhseverzapad no tak tu nepijem vobec takze to mi je jedno a ani moje 10 mesacne dieta

mirkatrencin
autor
26. dec 2016

@jarushka1981
@sykorkauhliarka
@jarushka1981
@katrin21
Zeny...takto aby bolo jasno nechcem sa dotknut ziadnej z vas...
Karin, aj koli tebe som odisla s apriloviek2016, ano viem, ze tvoji rodicia pracovali v konzervarnach...ale aj tak nezastavam kupovanu stravu.
Spytam sa ... kupujes si ty hotove jedlo, ktore len ohrejes v mikrovlnke alebo si uvaris...odpoves asi viem.
Za dalsie ANO vsetci mame chutove pohariky, ano dieta ochutnava...ANO DIETA ZJE VSETKO CO MU DAS PRETOZE TI VERI ZE ROBIS PRENHO TO NAJLEPSIE. Mozno keby si take 4mesacne zial nekojene mohlo vybrat ci si da zdravsie nesolene jedlo alebo solene, isto by sa rozhidlo pre nesolene. Ano ono vyzera ze mu to chuti, ale atale treba mysliet na to, ZE JEHO TRAVIACA SUSTAVA NIEJE ZRELA NA SPRACOVANIE, ano nemusi mu byt nic, zrejme ani nebude, ALE TO MALE.TELICKO, TA NEZRELA PECEN A OBLICKY, MUSIA VYBALOZIT OMNOHO VIAC AKO V NASOM DOSPELOM POKAZEM TELE! Kazdy si je zodpovedny za svoje dieta sam. Nne osobne sa pacil pristup Kristinky Farkasovej, ktora svojim detom varila hravo-zdravo, kupovala deckam jedla zo Zdravicka a na konci napisala..."do 3 rokov som sa im snazila dat najviac, teraz ich ponechavam statnej skolke" necitujem.ale tak sa vyjadrila. Ako sa pise vyssie "cukor je smrt" . Naco...vsetko ma.svoj cas boze dobry ..dieta nieje zmenseny dospely! To neznamena , ze do roka musi zjesr vsetko.
Ja dam aj presnisavku ked bude treba, aj hippku ked nebudem mat nachystane...ani sem tam sa mi urcite stane. Ale som na materskej, varit musim ci sa mi chce ci nie. Mne nerobi problem jednu porciu uvarit zvlast.
Ja som sa v mojej duskusii zaujmala o to. Ci my mamicky, ktore si tym presli vedia poradit. Nie o presvedceni Karin, ktora ma.odpoved na vsetko.
A viete co...dbes zjedla 4 lyzicky POMIXOVANEHO bananu. Do ktoreho som odstrekovala mlieko popri tom..a viete co 4 mini pipi lyzycky zjedla..reku huraaa daj si piatu a jeb...asi mala vela v puse alebo ja neviem...vygrclal vsetko. Tu je moj problem...v grcani. Premna zamna dajte tym chudencom.uz aj majonezovy salat a nadrobte im.do toho smazeneho kapra...mne je to jedno....ale bavme sa k veci. Skida, ze nemozem tuto diskusiu zmazat.
Neviem, asi prestanem kojit a zacnem ju krvopotne ucit na flasku do ktoreho jej nalejem.odtucnehi kravskeho mlieka.
Prosim Vas. Ak ste nemali tento problem, nepistem. Uz sa radsej poradim zo svojim pediatrom. A to by sa malo aj mno z vas pochavlit cim krmite vase detim.
Koncim diskusiu a sakujem mamickam co sa vyjadrili k veci

katrin21
27. dec 2016

@mirkatrencin tvrdim ja niekde, ze moje dieta zije len na kupovanych vyzivach?? Vobec nie a ani to tak nie je. A aj ja si obcas dam nieco take aj ked malokefy, napr. Morcadella je vzdy v spajzi pre pripad..... A tak je to aj s prikrmami..bezne malej varim.takze tak.

katrin21
27. dec 2016

A ked uz pises .ja nie som karin😍

jarka87
27. dec 2016

@mirkatrencin ahoj, nečítala som všetky komenty, ale isto tu boli aj nejaké podobné môjmu. Moja dcérka žila vyslovene do 14-tich mesiacov len na mlieku. a par chrumkach za den. chodila, rozpravala a nejedla. len sa kojit chcela. dokonca chudla, bola dost chuda, ale zdrava. a tiez som skusala mozne, nemozne, vsetko. hlavne, v ziadnom pripade nedavaj nic, z coho ju napina. pises, ze ti zje nieco, mrkvu, jablko a podobne, tak to jej skus nukat a pomedzi to kojit. mne mala ani jablko, ani mrkvu nechcela a je tu. nenutila som, doktorka ju prezerala, prevazovala ale videla, ze je zdrava, usmievava a tak neriesila, pokial jej nechybalo. a vies, ako to preslo? - neuveris, ale zo dna na den zacala. normal povedala, ze ham, papat. tak ja ze mlieko. nie. papat. a tak si vypytala jedlo. a odvtedy jedla. a dovolim si povedat vsetko, co som jej ponukla. /okrem paradajkovej polievky, ktoru nema rada dodnes :D/. a kojila som do 30 mesiacov 🙂 cize potom sa naucila pekne papat a potom si dat mliecko. chce to len cas a trpezlivost. mna keby si zazila. ja som jej spievala, tancovala,divadlo hrala, len aby otvorila usta :D klud..hlavne bez stresu a davaj to, co by ti mohla zjest a nie to, z coho ju nadrapuje :D drzim palce :D

katrin21
27. dec 2016

@mirkatrencin inak, ked si precitas tvoj prvy prispevok , uvodny, vobec neevokuje dojem, ze u vas je problem len vracanie... pises tam na uvod, ze ani usta nechce otvorit, odmieta jest... taka bola aj moja dcera... prva bola uplny nejedlik, druha sa rozjedla az teraz asi pred mesiacom, preto som ti pisala, lebo som to zazila a nie preto, ze tu niekto chce mudrovat. Az neskor si potom napisala, ze problem je hlavne nasledne vracanie aj... ja som ti napisala, ze moju tiez napinalo z jedla a preto som ti navrhla mixovat uplne do hladka ,alebo skusit hladke mixovane prikrmy ( na prechodne obdobie iba), ci to nezaberie, aby si zvykol na to, ze ma prehltnut nieco tuhsie..... ale ak ani do hladka vymixovane nezabera, to uz je vec, ktoru asi fakt najlepsie riesit s niekym inym ... alebo na nejaky cas nedavat vobec prikrmy , ci to prejde, a skusit zase o nejaky cas..
Moja prva zila dost dlho len na popucenom banane, mlieko a ryzovej kasi.... vsetko ostatne odmietala vacsinou..mohla som sa aj na hlavu postavit, proste nejedlik ako vysity...... ale zase ju nenadrapovalo,to az tuto druhu.. aj ked realne sa nepovracala... skor to prehltanie bol problem, musela sa to naucit a potom uz bolo dobre.

Ked chces zmazat diskusiu, da sa o to poziadat admina.😉

jarushka1981
27. dec 2016

@mirkatrencin riad sa dieťaťom, nie tabuľkami co ma zjesť a kolko v akom veku. Deti nie su tabuľky ani štatistika. Ak dokáže spapať lyžičku pomixovaneho banánu, viac by som nedávala. Dokojila by som. Ak na druhy den spapa lyžičku zmixovanej mrkvy so zemiacikom, je to opäť víťazstvo a dokojíš. Ak na další den nič nechce, tak cely den budeš kojiť. Tak som to robila aj ja. A tiez vracala z viac lyžičiek. Postupom času som si uvedomila, ze z jednej lyžičky su tri a to boľo moje víťazstvo. A boli aj dni, kedy som jedlo nepodala, lebo bola napríklad usoplená, to som vedela, ze ju nadrapuje so soplov, tak načo zbytočne dráždiť. V tvojom mlieku ma všetko co potrebuje, o nič neprichádza.

meilai
27. dec 2016

no,ako sme sa my dozili v zdravi dospelosti,ked nase mamy urcite taketo veci na nete neriesili,a asi ani nazivo 🙂 a teraz sa tu idete pre stipku soli ci vyzivu ukamenovat.

lilianna1xs
27. dec 2016

@mirkatrencin vobec ziadne konzervovane by som nedavala detom,Ja varim radsej vsetko co sa da malemu som robila vseliake kasicky,aj ovocne ja zijem zahranicii ale neuznavam tu vobec to ze hodim do mikrovlni hotove kupene jedla,pracovala som vo vyrobach takze viem asi preco nee.Muz by mi to hodil asi o hlavu,Muz je Tnerer fitka takze vsetko varime cerstve aj malemu co sa da to radsej mu robim ja vidim co mu davam.

lilianna1xs
27. dec 2016

@mirkatrencin nevsimaj si nikoho kazdy ma svoje problemy ludia sa ucia cely zivot.Nebudem ta poucovat ale urcite konzervovane nee vsak nemame vojnu ze musime prave taky grcom sa napchavat mit mame radi zdrave dobre jedlo nech stoji co stoho papame radi a zelame si co najzdravsie.My sme mali tiez ten problem ale pomohla mi lekarka inou stravou zacat a pomohlo to.

Strana
z3