Ako motivovať 15-mesačné dieťa k jedeniu?
Zienky mam doma 15 mesacneho nejedaka..... Dnes som robila kremovu mrkvovu polievku prenho mozem vyhodit nrchce... zemiakovu kasu vypluva zemiaky v celku vybera z ust fasirku trosku pozobka,to je vsetko.jedine co zje su spagety,suchy rozok,ryzu pecene kura.... vajicka nechce nqtietky nechce vsrtko vybera z ust.. pred par dnami sme presli na mliecko cislo 3... dvojku nemaju bebu.... supreme pro konkretnejsie lenze ta 3jka by mala byt uz pre deticky co jedia pestru stravu a tento moj nic mlieko musim davat aspon 2 krat do dna este vecer a v noci.... 2 krat.. prosim vas kedy sa toto vsetko zmeni a zacne poriadne jest? Je to aj zbytocne mu zvlast varit pretoze to vsetko potom vyhodim 😰😰😰😰 je mi uz do placu ze druhe deticky jedia a twnto moj trosku pozobka a koniec veci...
sú deti, ktoré sú jedáci a potom nejedáci. Dcéra bude mať čoskoro 6 a od babatka sa nič nezmenilo. Či varím ja, manžel, v škôlke,..
a teda už je dosť velky aby si mu varila zvlasť, teda menej soli a vám dosoliť..
Dieťaťu som dávala čo jeho telo potrebuje a nie len to čo sa mu páči
Samozrejme to co nechutí vyslovene nedávam
A je to len zvyk a naučiť sa na chuť konzistenciu
Vedieť, že iná alternatíva nebude lebo toto a tamto treba zjesť
🙂
Vsetko chce cas. Nejdu mozno aj zuby? Je to stale tak alebo iba teraz?
Zje aj sam? Mozno chce sam alebo naopak nechce sam jest....
@anonym_autor 4 krát mlieko za deň a ty sa čuduješ, že nechce iné?
@anonym_autor 15mesacnemu fasirku? To by mi ani nenapadlo.
@anonym_autor 15mesacnemu fasirku? To by mi ani nenapadlo.
@anonym_9aab9f vieš o tom ze fašírky môžu byť aj zeleninové?
Pripravene z mletého morčacieho mäsa, hovädzieho ktore sa da namliet u mäsiara?
S vajíčkom, trochu soli syru, vlociek?
@anonym_autor 4 krát mlieko za deň a ty sa čuduješ, že nechce iné?
@januska12323 moja zlata co ho mam nechat hladneho ci co om vydrzi nejest aj po 5 6 hodinach nic skusala som nechce tak mu to mlieko asize dam
@anonym_9aab9f vieš o tom ze fašírky môžu byť aj zeleninové?
Pripravene z mletého morčacieho mäsa, hovädzieho ktore sa da namliet u mäsiara?
S vajíčkom, trochu soli syru, vlociek?
@anonym_2e5d2a mne ide o to vyprazanie, ja osobne by som takemu malemu nedavala vyprazane. Snad ta fasirka bola upecena.
@januska12323 moja zlata co ho mam nechat hladneho ci co om vydrzi nejest aj po 5 6 hodinach nic skusala som nechce tak mu to mlieko asize dam
@anonym_autor tak potom ides tak trochu sama proti sebe. Chces mu dat ine. Ale radsej mu das mlieko. Tak.... sa nestazuj a pokracuj v tom ako to robis. Ste tak spokojni obaja.
@anonym_autor Nevar mu zvlášť, kľudne môže to čo varíš pre vás. Obmedz nočné mlieko, v noci si trávenie potrebuje oddýchnuť. Mlieko mu stačí dve porcie cez deň. Postupne sa naučí, chce to čas a trpezlivosť. Nerob z jedla drámu.
Normalne mu daj mlieko, ked detom idu zuby je dzobkanie a mlieko uplne fajn kombinacia... mlady bude mat o dva mesiace dva roky, od roka cca. normalne jedava s nami (jasne z rozumom, nie vzdy to ide), stale mi pije mlieko 3x denne, je to drobec chuducky....co sa tyka mnozstva je to bieda... zdravy je stale a to chodi skoro rok k opatrovatelke, on proste nic nedonesie s tych chorob, beha ako fretka, sikovny... asi mu to staci...
@anonym_2e5d2a mne ide o to vyprazanie, ja osobne by som takemu malemu nedavala vyprazane. Snad ta fasirka bola upecena.
@anonym_9aab9f na lyžičke ghee masla mohla byť aj na panvici 🙂
Dieťa od hladu neumrie🙂 a na to prídeš aj časom
Keďže toto riešiš dlhodobo nie len, že idú ,,zuby,,
Na tvojom mieste by som skusila riedit UM aby mu tak,,nechutilo,, a pridala viac co mu chutí s kombináciou co mu az tak ,, nechutí,,
A ver, že o týždeň bude minipokrok i ked prvé 3 dni budú náročnejšie
Vždy sa upokoj, že deti v Indii prežijú aj z misky ryže na deň 🙂. Mala som takého nejedáka doma, teraz má 5 a máme opačný problém 😅. Moja jediná rada je, ponúknuť ale nenútiť. Chápem, že mať dieťa celý deň o suchej kôrke je frustrujúce ale ver mi, hladom neumrie.
@anonym_autor veď daj ja proti tomu nič nemám ale nie v noci, cez deň tiež najprv normálne jedlo keď ho aj pozobe asi mu stačí.

Ja mam dve deti a veru varim len co zjedia😂 tvoj je este maly, pokial zobka, mozno mu staci. Ja mam rok a pol staru dceru a davam jej vsetko, co mame my. A zje, co chce
A ked nie, kludne ponuknem ciste cestoviny. Struhani mrkvu s jablkom, ovsenu kasu…proste veci, co viem ze lubi