Ako naučiť dieťatko samé papať?
Dcérka má 2 roky aj tri mesiace a s jedlom- teda lyžičkou sa iba zabáva. Viete poradiť ako na ňu? 😅
Ahojte maminky, nemali ste také obdobie že Vám dieťa nechcelo papať obedik? Naša už asi mesiac nechce papať, teda papa ale hrozne zle krmim ju aj hodinku dve, a to pri rozpravke alebo hračkách.... neviete mi prosim poradiť, už som zufalá? ostatné papká pekne.. Dakujem moc..
ahojte..
dera-nasa mala papa sama iba taku tuhsiu stravu,ako su cestoviny,alebo ryzu...tiez sa s tym aj pohraje..musim byt pri nej a pokazde ked si nabere(niekedy jej pomaham) a da pekne do pusinky,tak jej zacnem tlieskat,jaasat,ze juchuuu.... 😀 a to sa jej strasne paci.... 😵 uz skusame aj polievocky a omacky,ale to jej este moc nejde.. 😉
Ja som používala úplne obyčajnú plastovú lyžičku. Oni sa s jedlom hrali a ja som kŕmila. Starší synovia jedli sami až okolo 3 roka- to znamená, že mali na tričku menej stravy ako v sebe. Najmladší jedáva sám už teraz-nemá ani 2 roky.
my sme na to išli asi od roka pekne postupne.pri každom krmeni mal aj on svoju lyžičku a par krat sa pokušal dat do pusinky sam,ked mal rok a pol si už do hubičky trafil bez problemov a to som ho nechala prve minuty jest sameho ked bol hladny a ešte ho to ako že bavilo nakladat si a ak začal vymyšlat a hrat sa s jedlom rychlo som ho dokrmila s mojou druhou lyžičkou sama.postupne sa nam jeho jedenie predlžilo že zjedol už viac z obeda a dokrmila som už len posledne kusky.teras sme na tom tak že už nedovoli aby osm ho krmila vobec a ked povie dost tak donho nenatlačim už ani gram.inak s jedlom som nerobila rozdieli a jedol aj plievku.na polievku som mu davala strednu alebo velku lyžičku a na tuhe normalne našu vidličku.a to napichovanie sa mu naramne pači dodnes 😅 ,po novom by si chcel už aj krajat sam ale to som mu ešte nedovolila. 😀 .
no a ako motivaciu som použila sama seba vždy si snim naložim a obedujeme spolu tak to chuti obom.,zo začiatku som mu vela tlieskala a chvalila ked sa mu podarilo nabrat a snažil sa,alebo som sa ho opytala ,,ty už vieš takto sam papat?,,to porad rastol aky je šikovny.. 😅 .
julianka99 moj je velmi dobry papkač ale aj nam sa stalo že mal obdobie kedy vymyšlal.a tak som to vyriešila tak že som mu na stenu nalepila nalepky zvieratka a ked nechcel jest som mu o nich rozpraval ked bol menši tak ake zvieratko to je a ake zvuky vydava a tomu sa strašne smial zabavil sa a porpi tom som mu davala jest.neskor sme tie zvieratka krmili a medzi tym som mu šupla do pusinky ani nezbadal a všetko zjedol,. hlavne jogurty to je u nas križ.
lukas sa naucil najskor vidlickou - jedneho dna sam od seba (mal nieco vyse roka) si ju vzal zo stola a zacal si napichovat cestoviny, tak sme ho nechali a odvtedy sa krmil sam a sem tam som ho dokrmila. jedol vsetko vidlickou. lyzicku zacal pouzivat sm az okolo 1,5 roka.
takze odporucam zacat vidlickou - napichovanie je jednoduchsie, ako davat si do ust lyzickou. a cestoviny, maso, zemiaky a aj ryza (pridavala som mu tam struhany syr, aby mu drzala po kope) idu v pohode. ono treba tiez ratat s urcitym neporiadkom, ale bez neho to podla mna zo zaciatku nejde 😀
ja pouzivam 2 lyzicky, jednou sa krmi sama, druhou ju krmim ja....vacsinou jeme naraz, takze ked jem ja, nemam cas ju velmi krmit, tak si naklada vacsinou sama, potom ked dojem, tak jej pomozem...starsi syn mi tymto sposobom naucil jest uz ako 14mesacny sam, od 2 rokov je s priborom...
no nasa mala problem papat sama....vsetko som skusala - dve lyzicky ze jednou sa krmi ona, nechcela to, dohovarala som jjej ze je velka......slubovala odmeny ked sa sama naje a nic az do.......minuleho tyzdna ked nastupila do skolky....tam uvidela ine deti a zacala jest sama - ucitelky jej pomahali s polievkou a tak prvy den a dnes sme tam boli stvrty den a papa absolutne sama 🙂 🙂 stadovy efekt funguje 😵 😵

Ja som malému kúpila tú ohnutú lyžičku na učenie sa a pekne ju drží v ruke od 20 mesiacov papá tuhú stravu sám, polievočkou ho kŕmim, skús s ňou ísť do obchodu nech si vyberie sama vlastnú lyžičku, ktorá sa jej páči a s ktorou bude sama papať a nabádať ju aby papala sama, jedz aj ty zároveň s ňou aby mala príklad. Verím že si už všetko možné vyskúšala, snád niečo zaberie, držím palce, určite sa malá papať naučí keď bude sama chcieť.