icon

Ako prejsť z umelého mlieka na príkrmy?

monjel6060
Dnes o 19:51

Ako ste prešli z umelého mlieka na prikrmi? Mám ročnú dcérku a ževraj má mať mlieko už len dva krát denne to jej mám uberať mlieko alebo ona sama ho prestane piť keď bude mať plné bruško lebo ona zje len trošku bojím sa aby nebola hladná tak vždy jej dám ešte aj mlieko a večer sa mi potom budí že je hlavná keď jej dám menej mlieka plus ešte aj dojčím ale to má len na zaspávanie chcela by som prestať ale neviem ako lebo ona cez deň vôbec nechce spať bez toho bude kľudne aj celý deň hore unavená ale nezaspí mi inak.

zuzkaa1991
Dnes o 20:02

@monjel6060 my mame 11m pije mi 3krat denne kedze doobedu(11hod) zaspava s mliekom obed (ked sa zobudi) mi zje max 30g ak ma dobry den takze cca po hodine(okolo 14hod) jej dam nlieko, to pije 120ml a vecer okolo pol9 ma 180ml ma ale nie stale vypije všetko kedze jedine co mi celu davku zje je krupica okolo pol7 akoze ona si pyta jest od nas co jeme ale väčšinou len ochutna takze neriesim prva dcera pila UM do 2.5r a v noci 11m pije raz alebo dvakrát (raz 150ml druhýkrát 120ml)zalezi kedy sa prvýkrát zobudi okolo 2hod a potom pred 6hod

Aj mne lekárka ze je napita z mlieka kedze ranajky zje aj polku krajca chlebika potom o 2hod ma mlieko ale uz som prestala varit zvlast davam jej len polievky co varim pre nas kedze zje max 10lyziciek ale stale jej nieco dam chrustat Hlavne poobede kazdu hodinu daco malicko ochutna zje

monjel6060
autor
Dnes o 20:15

Moja zase keď jej ráno dám chlebík s nátierkou tak vôbec nechce len sa s tým hra ale napríklad pri hre keď nesedí v stoličke tak spapá tak len jogurt a kaše jej dávam ale ani sladké jej nejako nechutí ani výživu keď jej dám tak len trošku zje teraz sa naučila na chrumky a tiež polievku od nás trošku a cestoviny má celkom rada také tie malé kolienka

anonym_f89654
Dnes o 21:36

@monjel6060 ročné dieťa už malo mať takmer všetko zavedené a jesť pestrú stravu. To ako myslíš, že ona sama ho prestane piť? No to môže byť, ale kým sa tak stane, máš jej zabezpečiť pestrú, vyváženú stravu. Takže ju prestaň nalievať mliekom a začni ju poriadne kŕmiť. Keď si dá mlieko z fľaše plus ju nakojiš tak samozrejme, že nemá záujem už o nič lebo ma naliaty žalúdok a inú stravu už nemá potrebu jesť. Vieš používať modrého kona tak si na nete naštuduj aj správne stravovanie pre dieťa. Samozrejme, všetko podľa toho nepôjde ale budeš mat aspoň predstavu.

monjel6060
autor
Dnes o 22:11

No ja od 6 mesiaca bojujem dávala som jej po lyžičke zeleninu aj všetko podľa návodu ale ona to ani neokoštovala len nejako v 9 mesiacoch až sa aspoň trochu rozjedla a keď iné nechce tak nebudem sa pozerať ako mi plače od hladu a nasilu ju tým pchať a dám jej to mlieko