Ako riešiť 9-ročného nejedáka?
Ahojte, pedina to neriesi, mavne rukou, ze sa rozje. Bol 3,5r kojeny, prikrmy odmietal. Maso do ust neda, zje stavu z polievky, ovocie, sladke jedla, mucne, cestoviny na sladko, jogurty, uhorku. Berie vitaminy, krv mal pred rokom ok. Ale, bolieva ho brusko. Mava take obdobia. Je aktivny, 3x do tyzdna sport.trening. Bojim sa o neho. Ako by ste postupovali, ked doktorka to zlahcuje? Chory nebyva, atb nebrava. Len to nejedenie masa, zeleniny a bolesti bruska. Rozje sa niekedy? Trapi ma to moc.
Tiez by som žiadala najskor gastro vyšetrenie, potom budeš múdrejšia a dr Ta už nasmeruje ďalej, ak to bude potrebné. A moja najstarsia dcéra, tiež veľká nejedacka, začala normálne a poriadne jesť ako 13 rocna. Dovtedy jedenie na plač...
Skús si odsledovať po akom jedle ho bolí brucho. Môjho bolelo po mlieku.
veľa sacharidov - môže mať premnožené kvasinky v čreve... chcelo by to vyšetriť stolicu a urobiť na gastro vyšetrenia
@lucka_ke robia detom nieco ine ako hadicu? S hadicou nesuhlasim. Berie denne probiotika, omega,mix vitaminov. Tiez ma napadla intolerancia/tiez ju mam..
@januska12323 chvilu boli, chvilu neboli. Zvlastne. Uz ma aj parazity napadli, aj ked v stolici nic nenasli. Som z toho na prasky. 😩
Ano robia v narkoze ked je to nutne. Na potvrdenie diagnozy. Zase nehovor nie, ked to moze zachranit to dieta.
Doktorka mávne rukou nad tým, že je nejedak? Alebo aj nad tým, že ho bolieva brucho?
Pýtala si sa na gastro?
Odmietaš hadicu? Prečo? Aj keby mu to malo pomôcť, tak odmietneš? Deťom to robia pod narkózou a hlavne tomu predchádza kopa iných vyšetrení. Neviem, prečo si každý pod gastro predstavuje len hadicu. Moji synovia mali tiež takéto problémy a nikdy ani slovo o hadici nepadlo.
Výška váha ?
Prečo hneď hadicu? Najskôr urobí základné odbery krvi, odber stolice, a potom ďalej bude riešiť.
Skúste na raňajky zelené smoothie keď mu chutí ovocie - kiwi, citrón, grapefruit, čučoriedky, polku banánu, listovú zeleninu (špenát, rukolu, púpavové listy, petržlenovú vňať, listový kel...) polku avokáda, uhorku, stonkový zeler... nech si tam dá čo mu chutí.. obsahujú vysoké dávky minerálov, vitamínov a tráviacich enzýmov vyčistí mu to žalúdok aj črevá, bude mať viac energie.
https://mnamky-recepty.sita.sk/5-zelenych-smoot...
Ak odmieta mäso skúste spraviť domáci hummus, naši to milujú, obsahuje veľa bielkovín.
Ak mal odbery na preventívnej prehliadke v poriadku, tak by som nerobila paniku. Nepíšeš aku má výšku a váhu, možno je vzrastom úplne normálny, len dnes mamičky majú pocit, že ich deti musia byť ako tučné medvedíky. Píšes, že nemá žiadne zdravotné ťažkosti, nebýva chorý. Zrejme je úplne v poriadku a zdravý.
Ak má rád šťavu z polievky, skús mixovať teplú polievku s kúskom mäsa a zeleninou, sprav ju riedku aby to mohol popíjať zo šálky.
Môj syn bude mať 12 r.od mala bol prieberčivý v jedle, moc toho nenaje iba čo mu chutí varím dookola tie isté jedla, chodí na obedy ale niekedy ani neochutná povie že ked to už vidí už mu nechutí ,jeho spolužiaci majú o 20 kg viac,syn je vysoký a chudý ako špageta,zje koľko potrebuje,ked je hladný pýta aj sám.......
Ja len tak pomimo, fascinuje ma, ze sa treba na odborne vysetrenia pytat. Ako mam ja, ako laik, vediet, ze by bolo dobre ist na gastro, ked doktorka neposle? Strasne ma niekedy serie tento system
Skús odsledovať po akých jedlách ho bolí, možno bude stačiť vyradiť tie potraviny ale gastro by som išla aj tak.
@majlo1234 nikdy sa nedozvieme kde je pravda v tomto pribehu, tymto jednostrannym pribehom uz neverim. Doktorka ich mozno aj poslala vselikde aj na gastro ale ako vidis matka tu rozhoduje za lekarov a "nesuhlasi s hadicou" a pritom este ani nevie, ci sa dostanu az na hadicu - absolutne to tam nie je prvym krokom. Nehovoriac o tom, kolkokrat to moze zachranit zivot a zdravie. Ale to by bolo treba si vidiet dalej ako na spicku nosa a uvedomit si mozne dosledky. Raz ked je indikacia tak nech do decka aj 5 hadiciek strcia....
140cm 30kg
Nikdy nas nikde neposlala.na moju ziadost robila krv, stolicu.
Asi sa vypytam na alergo- intolerancie
@januska12323 pojdem ju poziadat..
Podľa mňa váha a výška úplne v poriadku,môj má o 5kg menej , možno ho boli brucho z tých probiotík a vitamínov,tiež veľa škodí
Pri strave plnej cukru a sacharidov môže mať bolesti bruška z úzkostí, často gastro lekári posielajú pacientov na vyšetrenie k psychológovi, príčinou bolestí je psychika.
Pri športovaní je potrebné užívať Magnézium. Ak sú bolesti spôsobené úzkosťami, mal by pomôcť kamilkový, alebo medovkový čaj, magnézium a upraviť stravu. Na úzkosti sú dobré spomínané zelené smoothie.
@vakatko mg berie.uzkosti nema.je extrovert.
@vakatko upravit strava sa neda. Aj ked skusi zjest maso, musi ho vyplut, davi ho😩
@victory7897 a raz ho z vitaminov boli a inokedy nie? Su to obdobia.. ☹️
Aj extroverti majú obdobia, kedy trpia úzkosťami. Podľa tvojich odpovedí môže mať úzkosti aj z teba, že ich nemá, vylúči len psychológ, alebo psychiater nie ty.
akekolvek maso v akejkolvek podobe? ryby/mlete/pena?
ja som mala problem s mojim ukrutny ... skoncilo to tak, ze do haluskoveho cesta som mu mixovala maso. nevsimol si, zjedol .... ryby nechce, krevety smazene zjedol .... a pod. ale to bol mladsi. 9 r odmietat maso a aj zeleninu - to je problem ... a kvoli bolesti brucha by som riesila lekarku.
@vakatko uzkosti zo mna? To ta ako napadlo?

Pýtaj žiadanku ku gastro, brucho nebolí bez príčiny.