Ako ste donútili dieťa jesť?
Ahojte maminy. Moja dcera do 1,5 roka papala vsetko uplne normalne teraz ma 3 roky. Nic zasadne sa nieudialo no cca od tej doby nechce. Jej jedalnicek cely je, mlieko, UM, rohlik, chleba cisty, hranolky, ryza, pizza, arasidove chrumky, piskoty, 1/4 kinderka, salam, jogurt... Nic ine do nej nedostaneme. Ja by som to ani niako extra neriesila, pretoze sama ako mala som bola rovnaka a aj manzel ako dieta nechcel jest, takze je to mozno aj "rodove". Ale chceme aby sa dostala do skolky a velmi sa bojim toho aby mi ju nevylucili na iba 4 hodiny denne. Ma mladsieho surodenca takze moze byt aj doma, ale ja chcem aby chodila medzi deti a kolektiv o pozitivach skolky nemusime hovorit. Chcela by som len vediet ako ste vy ostatne maminy motivovali deti aby jedli. Posledne dni sa mi dary do nej dostat po 4 lyzice omacky, polievky, masa. Stale jej hovorim, ze ak chce ist do skolky musi papat, inak ju nezoberu a nebude s detmi. Ze ked zje trochu polievky dostane vecer ryzu, alebo tie jej hranolky. Jej problem je, ze ani nechce ochutnat nove jedlo. Skusali sme aj tanier pekne nazdobit, spravit jej chlebik z maslom a salamom bo chleba aj salam lubi, ale ako nahle zbada, ze je chlieb natrety nezje. Aj hladovku sme vyskusali, ze nedostane ine ako to co je navarene. Ona nam dva dni nejedla, a potom ju brusko bolelo, tak sme jej to mlieko dali. A keby ste videli ake hysaky niekedy dokaze dostat koly tomu, ze ma zjest nieco varene. Zadusa sa, nadychnut sa nevie nechcem ju "tyrat" a nutit a znechutit jej to jedlo...ale myslim si, ze je nacase aby zacala papat...hovorila som o tom s 3-mi detskymi lekarkami, zevraj nieje jedina a je to normalne, ze sa rozje. No po pravde sa mi nato nechce cakat...ak mate skusenost s takymto dietatom a dokazali ste s tym nieco spravit poradte...Mudre maminy nechajte si svoje mudrosti pre seba nechcem sa hadat chcem poradit...Dakujem

@monikars možno je od prírody slabší jedák a bude taká navždy. Ja som tiež ako decko jedla ako vrabec, mama vždy hovorila, že brat bol náplasťou na jej nervy, ten zjedol všetko, čo nezjedlo jeho. Ale nerobila by som jej aj tak pri jedle zábavu, možno jej to, čo zje, stačí. Niekedy je možno dobré rešpektovať apetít detí, len dbať, aby strava bola pestrá.