Ako začať s pridávaním krabicového mliečka?
chcela by som vediet ako a ci sa riedi s nutrilonom , teda pridava k nutrilonu? pripadne v akom pomere
Ahoj, pozeram ze maly ma 1 rok, kludne mu mozes skusit dat. Tak ako pise maminka predo mnou, ak uz ste skusali kravske mliecko na krupicu a pod, taktiez ak ti znasa mliecne vyrobky, tak sa nemusis bat..... Treba jednoducho vyskusat. Ja som starsiemu davala Nutrilon do 2 rokov a potom mi nechcel kravske, takze jemu som riedila. Najprv viac Nutrilonu, menej kravskeho az som ten pomer obratila a nakoniec vypil iba kravske.... ale bol to boj. Mladsiemu davam kravske krabickove od 9 mesiaca a uplne v pohode.
Ked uz chces vyskusat KM, co je podla mna v tomto veku este skoro, tak urcite ho neried UM. UM je spracovane KM a to by mu len sarapatu v bruchu narobilo, tolko bielkovin naraz. Inak neviem ci vies, ale KM obsahuje v porovnani s UM strasne vela soli.
dnes nam doslo um takze som dala do flase mlieko, vypila ako nic a ani nezbadala ze ma ine...a urcite NERIED 😉
chcem sa aj ja opýtať ked má môj malý 1,5 roka tam to kravské mlieko musí byť prevarené? aj ked je krabicové a je už ošetrené ako píšu na krabici....
tak ako píše @iwesska myslím, že je to skoro. Radila by som aspoň 1/2 roka dávať ešte UM. Napríklad také babylove z DM má priaznivú cenu, teraz pred zimou obsahuje aj vitamíny, takže by to bolo pre dieťa len plus. A čo sa týka samotného KM, dávala by som asi postupne po menších samostatných dávkach. Napríklad k raňajkám a potom opäť až na dalšie raňajky. Medzi tým sleduj, stolicu, prípadnú bolesť bruška a pod. potom po týždni by som pridala ďalšiu dávku , napr. pred obedným spánkom. To už podľa zaužívaného pitia doteraz.

Ahojky. Mojim dvojičkám som začala v 11 mesiacoch naprv robievať klasickú krupicu s krabicovým kravským mliekom 1,5 percentným. Zo začiatku zriedeným, potom už normálne. Prevárala som ho spolu s krupicou a po čase, keď nemali problémy s miekom som im už robievať aj kakavko a ostané mliečne veci. Umelé mlieko nepoužívam vôbec. Skús neriediť s nutrilonom. Len postupne zvyšovať koncentráciu kravského mlieka. Alebo si kúp nemliečnu kašu a zrieď ju prevareným kravským mliekom z krabice. Normálne vysoko tučné kravské mlieko ešte stále nedávam. Ale ak máš odskúšané, že dieťatko v pohode znáša jogurty, nemusíš sa báť mlieka...