Ako začať s prvými príkrmami pre deti?
Takze baby, ktore uz mate krmenie deticiek s prvymi mrkvickami a zemiackami a stavickami za sebou, sem so svojimi radami a skusenostami, nech si mame z coho vybrat 🙂
Ahojte, idem si k Vam po radu. Mala ma uz takmer 7 mesiacov a samozrejme prkrmuje. Na obed zje 125g sklenicku, ale po nej sme jej zvykli davat este mlieko a to da aj 150 ml. Bojim sa, ze ju prikrmujem. Vzdy toho vela zjedla. Narodila sa takmer ako 4 kilova. Bojim sa ak jej mlieko nedam bude jej nieco chybat len uz ma 8,5 kg a neviem ci to nie je moc. Dakujem za vase postrehy a rady 🙂
bevab neboj, flaskove jedlo ma menej kalorii ako domace, takze mliecko jej urcite neublizi. To, ci papa dost, alebo malo najlepsie zistis tak, ze sledujes vahovu krivku - ak pri narodeni patrila k vacsim detickam, mala by byt v rovnakej skupine aj teraz. A treba sledovat aj pomer medzi vyskou a vahou. Ak mala pri narodeni 4kg, mala by mat cca 53cm, v tej istej krivke by v 7. mesiaci mala mat 72cm a 10kg... samozrejme, ze zalezi aj od toho, ako dlho si kojila, pripadne ake UM pije a pod.... Kazde dieta je ine a mava ine skoky v raste a priberani 😉
bavab suhlasim s kiss a dodam ak sa ti zda ze moc papa zvys obednajsiu davku prikrmu na 200 g a mliecko uz nedavaj ak bude hladna vypyta si ho neskor a mozno budes prekvapena ze to pojde aj bez obednajsieho mliecka 😉
bavab moja mala sedem tyzden a ma 9 a pol kila.neviem kolko cm,lebo tu nemeraju.a na obed mi toho zje plnu davku,miska prazdna a ona vzdy otvara pusinku.mlieko uz jej nedavam,az po troch,styroch hodinach,niekedy kasu s ovocim kedy ako.
baby od coho priberaju babatka viac od mlieka ci od jedla?mne doki tu povedala ,ze nemam davat mlieko vela krat,iba dvakrat za den,ze este keby viac vazila a tak uz to vela,ze dolezite je jedlo.
mam jednu otazocku...z kuracieho maska dávate ktorú časť?..stehienko ,krídelko čo prsia? /nie sú veľmi suché pre bábo?/ dííík 😒
možno blbá otázka,ale radšej sa opýtam 🙂
ja davam z kuracieho mäska vsetko 😅 teda aj prsia, aj stehno a co sa mi podari poorezovat z chrbta dam ku stehnu. kridla akurat nedavam 😉 vela babracky 😉 😝
a este co sa vahy tyka, my sme v 7.mesiacoch mali 10.450g a 75 cm a narodili sme sa s mierami presne ako pisala kisska 😉 takze presne zapadame do jej tabulky 😉
a myslim ze viac sa pribera z mliecka. mne kazdy hovori ze akonahle zacneme lozit a chodiz tak to vybehame. ja zatial davam cez den iba desiatu a obed - zje plnu davku a ostatne kojim. asi 6x denne. noc prespime 😉
kocky viac sa pribera z mliecka ale samozrejme s UM z kurata davam prsia a stehno ostatne je moc velka babracka 🙂
apna dieta medzi 9-12 mes ma vypit okolo 500-700 ml mliecka a vy tolko este nemate takze len 2x denne mi pripada malo ale snad doki vie co hovori 😉 ak pekne papa... je pravda ze ked zacne lozit kila sa upravia 😉
svata pravda s tymi kilami ;) my uz davno lozime, aj sa staviame a tak sme celkom stihli oproti vam :P ale je to vraj zdrava vaha. Ja ani radsej nejdem pisat kolko jedla popapame my za den+kojim asi este 6-7x za den.
Ahojte. Poradi mi niekto od kedy by som mala zacat prikrmovat? Ako tu citam, tak by som mala zacat s mrkvou a zemiacikmi. Moj Samko ma skoro 3,5 mesiaca. 😒
mendi ak ste na UM staci po skoncenom 5 mes nemas sa kam ponahlat este sa napapate za svoj zivot 😀 ak ste na MM tak ako pise tinka
čítala som tu niekde,že zamrazujete aj masko... ako to prosím robíte?...a mozem uz dat malej kukuricne chrumky? díík 😉
tinka, uvarene jedlo (aj polievka, masove jedlo, zeleninove jedlo), nechas vychladnut, a potom das do umelohmotnej nadobky (ja som mala kelimky z ramy), .......a potom sup do mraznicky........a ked nestihas varit, tak len vyberies doobeda jedlo, nechas rozmrazit a na obed zohrejes............ja som to tak robila, ked som navarila viac, tak som zamrazila 😉
tinka - ak surove tak normalne naporcovat a strcit do mrazaka ak varene tak uvarit mixnut a bud natlacit mixnute do nadobiek na lad alebo rozdelit do sackov a mrazak 😉
chrumky mozte
Cavte kocky som tu nova a este mi to moc s netom nejde,ale mam doma dvojrocnu a trojmesacnu dceru.Prvu som zacala prikrmovat az po pol roku,tuto mladsiu by som chcela skor,tak mi prosim poradte ci uz mozem zacat prikrmovat a cim.Dakujem 😉
ryska, pockaj do ukonc. 6.mesiaca 😉 nemate sa kam ponahlat 🙂 a postupuj v tomto pripade ako u tvojej prvej dcery 😉
Ahojte, chtela bych se zeptat, jak je to s pecivem. Davat cerstve nebo radsi jednodnove? Zatim jen uspesne zuzlame chlebovou kurku...jak vy jste zacaly davat chlebik? nakrajeny na male kousky? a co na to?
zuzu- pecivo davam ake mam aj cerstve aj starsie, chlebik na vojackov nakrajat a do pusy davat mala to miluje 😀
ahojky..tak dnes som bola v dvoch obchodoch a mali kuk.chrumky len solené...kde ich kupujete vy?
Ahojte dievcence, zaciname zachvilku s prikrmom. Ale vobec neviem ako mam postupovat....aky je rozdiel medzi kasou a polievkou? Ved kasa je uvarena rozm. zelenina a polievka je uvarena zelenina s vodou nie?? Cim sa zahustuje?
Potrebujem presny navod...mnozstva a tak...
saska, prosim te, a na ten chlebik neco davat? nebo ze zacatku davat jen suchy nebo uz i maslo? nebo mozna nejakou rozmackanou zeleninu?
hipuska www.kojeni.net
zuzujo- mozte maslo, kuraciu alebo morcaciu/kruti sunku, lucinu cottage, zerve ale v kocke nie v krabicke a samozrejme aj suche, mate skoro 10 mes. takze uz mozes kombinovat 😉
saska, soms a pytala uz aj v "zaciname s prikrmy" ale moc mi neodpovedali tak sa pytam tu 😉 navarila som vo stvrtok vecer a vznikli mi 3 porcie. mozem dat v poho tak ze vcera jednu, dnes a este aj zajtra? teoreticky mi to bude stat v chladnicke nejakych 60hod. tak neviem. mrazaku sa chcem vyhybat, lebo som mala pravdu ze mu proste rozmrazene nechuti 😅 aspon v tom je po mne ked uz vsetko po manzelovi 😀
ja by som stravu pre dietatko uvarenu nechavala v chladnicke max. 2 dni.Tretiu porciu by som zamrazila,a ak nie,tak kludne sa da dat miesto vecere.
mukky, my zatila nepapame veceru. teda papame, ale iba MM 😉 takze tato moznost mi odpadava

Saska, vdaka za vsetky rady - tak uz sme skusili kasu - najprv pohankove vlocky, zaliat vodou a nechat nabobtnat - lenze maly vobec nie a nie taky plac spustil aky som este u neho hadam ani nepocula. Dnes sme teda skusili kukuricno-ryzovu kasu (je to ako polotovar bio) - tak uz to bolo trosku lepsie. V navode pisali, ze len zaliat vriacou vodou + pridala som MM + primiesala som banan a papal. Len staci to zaliat vodou, alebo radsej pre istotu varit? VDAKA