icon

Aký čajík pre 7 mesačné dieťa?

olivka26
2. máj 2014

Aky cajik moze urobit 7mesacnej dcerke?nemyslim tie detske kupovane...mala som skor na mysli nejake bylinkove?pripadne zazvorovy???dakujem za vase rady

417781
2. máj 2014

no ja si myslim že najskôr rascový alebo feniklový .... zazvor by som ja osobne nedavala

safranca
2. máj 2014

Ja mam kupeny caj sunarek co je urceny od 7mesiaca inak pijava aj zarobeny caj kmin rasca aniz

siska53
2. máj 2014

@olivka26 treba vzdy pozriet,od akeho mesiaca je urceny. Skusvpozriet tie sackove detsky uvolnukuco,od akeho mesiaca su,napr.v dm drogerii.tie granulovane totiz obsahuju cukor a malemu som ich kupovala az ked mal dake 2roky a chcel vineu,tak na vybublinkovanie.
ak,uz teda musis davat caj,ze ju boli brusko.. Inak je lepsia len,cista voda..ja som ustupila malemu,ked v lete nechcel pit (mal asi 16m) a davala mu riedene dzusy. Sa mi to vypomstilo,lebo teraz mi vodu vypije malokedy.
preto ti radim radsej nesladeny caj a to tie granulovane nie su...

predpokladam,ze uz nedojcis,lebo ak ano,tak staci tvoje mliecko. Mojim som davala vodu az po roku,jedine maly mal zoparkrat trochu vody,ako babatko,ked sme sli,von,v horucom lete a ja som sa hanbila vtedy dojcit na verejnosti.

olivka26
autor
2. máj 2014

@siska53 ano kojim este,len mi pediatricka povedala ze musi pit,a to ci uz vodu,caj,ov.stavy...len som myslela skor nieco ako harmancek,zihlava a taketo podobne ci moze?

prasiatko30
2. máj 2014

@olivka26 neviem ale mne pride ako dobra alternativa materskeho mlieka voda - neskusaj ju naucit na nieco ine davaj jej proste cistu odu pokial vidis ze vonku su velke horucavy potom neskor majunmaminky hlavu v smutku lebo dietatu nechuti cista voda - moje obidve deti caj ako banetka nepijavali - mala som flasu s cistou vodou a tu som im davala a do pohody aspon nie su naucene na sprostosti

ichbinich
2. máj 2014

@olivka26:
Existuju aj bylinkove caje pre babatka. Zvycajne fenikel-aniz-rsca plus kamilky, v roznych pomeroch.
Pozor, kamilky mozu byt pre niekoho alergen, treba vyskusat.
Ale inak plny suhlas s @prasiatko30, najlepsie cistu vodu.
Syn (4 roky) je nauceny, ze caj ma ako liek. Teda ten fenilkovo-anizovy mu robim, ked ho boli brucho, iny mu robim, ked kasle a pod.
My pijeme tiez iba vodu, malokedy mam doma aj nejaky dzus a silno si ho riedim. A babo tiez ine okrem mliecka a v horucavach vody nepotrebuje.

siska53
2. máj 2014

@olivka26 uha,zihlavu nie,ta je precistujuca. Mozno skor ten,harmancek. Pozri si v dm zlozenie tych upokojujucich cajov (na brusko su),tie su bylinkove.viem,ze moze feniklovy a myslim,ze granulovany harmancekovy som videla pre deticky tiez.
a inak len tak mimo,co pediatricka,to iny nazor. Jedna davat tekutinu aj mimo dojcenia,dalsia zas,ze netreba,radsej castejsie prikladat...preto ja som tieto ine,tekutiny riesila az po roku,ked uz papali viac prikrmov a maleho som uz nedojcila.
preto som sa pytala.

brumka
2. máj 2014

@olivka26 ak je kojena este caj netreba a ak tak najlepsia cista vodicka 🙂 stavy by som nedavala