Bezmliečne raňajky pre deti: Tipy a inšpirácie
co mam dat na ranajky mojej bezmliecnej Lalke? umele maslo jej nechuti,sunku len samu,chleba moc nie, ani roztek.a furt kasuu z flase,uz by aj stacilo.lyzickou zje len trosku,je taka neposedna.
hugo je alergik na kravske mlieko a robim mu mlieko zo sojoveho mlieka a do neho granko. velmi si oblubil. oddelena strava je typicka pre deti co su alergici na mlieko. miluje ryby - sardinky, udenace, kysle ryby, pomazanky... 🙂 prazenicu a podobne. bude mat tri roky a az teraz zacal jest pecivo! 😉 co vsak miluje su polievky. kupujem aj sojove jogurty a sojove syry - ma ich velmi rad.
mali sme aj tofu,aj kozi syr,ale raz neviem,co jej z toho pripravit,aby to zjedla.
tofu na chlebik s ramou {mne zacal jest umele maslo az po osoleni} alebo s prazenicou. skus tie rybicky {sardinky}alebo rozne pomazanky. kolko ma tvoje dieta? nemas to zmenene {v nastaveniach}
zvedava, ked to nechce, nedavaj jej to. nikdy nevies, ci dieta podvedome neciti, ze by mu z toho bolo zle. poznam niekolko deti, co su alergicke nielen na kravske mlieko, ale aj na soju a sojove mlieko.
co tak nejake ovocie? sojove jogurty?
ked ona ma teras take obdobie.par dni nieco papa a ine nekce a zrazu nie nie nie a uz mi dochadza fantazia. ale kupila som knizku,tak daco poskusam.bo opica cez den malo poje a v noci to dohana.krmim ju ako kojenca aj 3 x do rana KASSUUU! uz mam dost miesania,tak nech radsej poje daco tuksie,nech sa mi nebudi. ale hadam bude lepsie.dnes si vyberala bachove kvapky,dufam,ze jej pomozu.
My sme robili aj pizzu s tofu. Ale suhlasim s ikke, ak nechce nenut. Skrizena alergia je dost casta. Ja robim vela pomazanky su strukovin- cicer, fazula a pod. Recepty vymysla moj manzel...Vacsinou je to chutne. Ale v noci sme aj my dlho varili kasu, neboj vyrastie z toho
skus ovocie,uvar jablacka z hruskou,banan roztlaceny z jahodami,nektarinku a pod.je to zdrave a chutne 🙂
ovocie ma nastastie rada,FURT SA PASIE V ZAHRADE,XI tuto noc stacil cajik. ma nove kvapky,vyzera to lepsie. 🙂
bachove kvapky si vyberala sama. aj ta baba sa cudovala,ze si vybrala take chlapske.riesi si problemy,co ma so sebou.uz je kludnejsia,ma 21 mes a nehadze sa o zem 🙂 aj lepsie spi.aj tie problemy s bruskom mala skvor zo psychiky ako z jedla.zijeme pokojnejsie,konecne.
na ranajky nieco sytejsie,najskor pecivo celozrne,no podla veku dietatka..raz za cas s uvarenym vajickom na tvrdo ,pokrakanym na kolieska,ulozenym na chlebiku,k tomu zeleninka..

Caf, neviem aka je stara tvoja malicka, ale my papame na ranajky corn flakes s mliekom(sojko) a ovocim, robime rozne pomazanky- tam rastlinne maslo zamaskujes...A my uz jeme aj normalne chlebik so sunkou a pod. Momentalne ma viac nenapada, ale mrknem moje poznamky a ked, tak este napisem.