icon

Čo dať na večeru 8-mesačnému bábätku?

lisacka1
31. mar 2024

Ahiojte čo môžem dať malej na večeru ? Výživu alebo postruhat mrkvu ? Vôbec neviem kase chcem tiež skúsiť.. môžem napríklad uvariť ryžu rozmixovať s vodou?lebo kojím a nemám toľko mlieka na kasu a umelé nechcem dávať ďakujem

pribinak
•
31. mar 2024

@lisacka1 fuj, ty by si jedla rozmixovanu ryžu s vodou? No neveriiiim

Veď jej daj to čo na obed, normálne zeleninu s maskom, alebo zeleninu s vajecnym zltkom, máš na vyber toľko kombinácii

7kikuska7
•
31. mar 2024

@lisacka1 áno kaše nemliecne s vodou , pripadne banánové lievance ak už ma zuby-pomlete ovsené vločky,žĺtok,banán

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@7kikuska7 a kde prosím zoženiem nemliecnu kasu?

7kikuska7
•
31. mar 2024

@lisacka1 su rozne kúpiš v dm alebo aj v potravinách mávajú v tescu/kauflande

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@7kikuska7 hej no všade pri použití je zmiešat s materským mliekom

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@pribinak jo je to ťažké lebo začali sme jej dávať jabĺčko a zasa týždeň poriadne nekaka tak sa bojím

pribinak
•
31. mar 2024

@lisacka1 tak vyberaj zeleninu ktorá má veľa vody, napr cuketa tekvica kaleráb, vyskúšaj hrasok, červenú šošovicu, ….
Dávaš aj trošičku oleja do prikrmu? Výborná je tá vodička v ktorej varis masko
Daj aj rascu
Inak ryža zapeka, takze na to bacha a mrkvu tiež na čas vyrad

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@pribinak no lebo mala sa nemôže vykakať dobre už asi týždeň vždy keď dáme jabĺčko fakt neviem čo jej mam dať

pribinak
•
31. mar 2024

@lisacka1 Tak jej jablko nedávaj. Teraz veľa čerstvého ovocia v ponuke nie je, ale sú napr hrušky, rôzne výživný

Na stolicu je výborná Slivková stáva, normálne kúpiš v DM-ke
Alebo aj Slivková výživa

Na zmäkčenie stolice je suoer napr aj karfiol či brokolica, ale len ruzicky, nie hlubiky

Skús tu slivkovu stavu

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@pribinak ďakujem skúsim takže čo jej môžem dať teraz na večeru okrem jablka a obed zjedla ?

pribinak
•
31. mar 2024

Normálne by som uvarila zemiak vajecny zltok pridala hrasok cuketu a urobila z toho pyré
Máš to hotové raz-dva

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@pribinak mam výživu doma slivka-malina alebo slivka,visna,jablko ale bojím sa keď to nieje čistá slivka

ptvw
•
31. mar 2024

Ovocie by som na večeru nedávala len toľko, ja som na večeru dávala kaše mliečne nemliecne z dm, doteraz ma najradšej gerber slivkovu

lula3108
•
31. mar 2024

@lisacka1 tie nemliecne kase sa robia s vodou, vobec tam nemusi ist mlieko. U nas na veceru striedam kasu, chlebik s avokadom alebo pomazankou zo zltka a masla alebo postruhana mrkva alebo nakrajam avokado, banan, jablcko, hrusku a to si berie.

pribinak
•
31. mar 2024

@lisacka1 ovocnú výživu na večeru nie. To jej daj napr na desiatu či olovrant
Zo zloženie je úplne v pohode, všetko je to ok

lisacka1
autor
•
31. mar 2024

@lula3108 takže keď ma 8m môžem jej dať aspoň pól Krajcu s maslom ?😂na večeru

andrea_82
•
31. mar 2024

8-mesacny syn jedol zemiak, tekvicu, cuketu, brokolicu, karfiol, kalerab, mrkvu, bataty, petrzlen, maso kuracie, morcacie, zajacie, cestoviny, pecivo, ryzu, ovsene vlocky, jacmenne krupy, banan, hrusku, jablko. Maslo som mu v tom veku este nedavala. Takze mas na vyber vela veci, ktore mozes kombinovat.

lula3108
•
31. mar 2024

@lisacka1 ked mas zavedeny jogurt tak kludne daj aj maslo to sa uz od 8 mesiacov moze. A kludne aj chlebik, ja davam domaci kvaskovy a bud dam ghee maslo ked robim pomazanku alebo obyc maslo. Mozes dat aj cisto uvarene zltko na chlebik alebo len roztlacit avokado (inak z avokada je makka stolica ak mate s tymto problem tak urcite je avokado super davat)

nelka09
•
18. apr 2024

Ja dávam od ukončeného 5.mes na večeru Nutrilon kasu. Vždy jej dám o 30ml viac vody ako sa má dať aby to mohla piť cez flasu. Je to moje 4.dieťa a všetkým som robila túto kašu na večer. Pred spaním ešte kojím.