icon

Čo mám robiť, keď 1,5 ročný syn nechce skoro nič jesť?

slavka237
20. nov 2014

Prosim vas mam syna ktory mi nechce za cely den nic poriadneho zjest. mozem mu ponukat co chcem ale neuspesne. nechce nic noveho ochutnat. troska zje na ranajky ale uz poobede je to tasie pretoze do neho nic nedostaneme ani len ovocie. v noci mu davam ked sa prebera tak mlieko sunar a ked mi nic cez den nechce tak mu musim dat aj cez den. Co mam spravit aby mi zacal jest normalne? dakujem za odpoved

bonaqa2013
20. nov 2014

Určite sa poradiť s lekárkou. Možno vám zoberie krv, pošle na vyšetrenia, može byť toho veľa, resp pri roznych diagn. je príznak nechutenstvo. Alebo to nemusí znamenať vobec nič - može to byť len prechodné...
moja dcéra má problémy tohoto druhu, ale ona má nato diagnózu. Ale nepomohli nám žiadne sirupy na jedenie - voLno predajné vobec, a na predpis jedine Peritol.

monulienka242
21. nov 2014

Viem pochopiť aké je to ťažké z vlastnej skúsenosti. Mojim synom pri nechutenstve veľmi účinne pomáhajú probiotika, osvedčila sa mi značka Biopron 9 od výrobcu Valosun, majú vlastnú stránku na internete kde sa dajú v pokoji zistiť informácie a určite majú ponuku aj pre vekovú kategóriu Vášho synčeka. Bežne sa dajú kúpiť v lekárni, ale samozrejme každému sadne niečo iné ... Deťom niekedy chutí lepšie v spoločnosti iného rovesníka, ale naliehanie a neustále pripomínanie jedla malo u mojich opačný efekt ... 🙂 . Veľmi držím palce, prajem veľa trpezlivosti a kreativity pri vymýšľaní jedálnička - a ešte niečo - pohyb na zdravom vzduchu vie tiež dobre naštartovať trávenie - 🙂 Držte sa !!!!

kofoluska
21. nov 2014

Ked nezje ponukane jedlo, vie, ze miesto neho dostane mlieko. Tym padom proste nezje normalne jedlo, ale pocka si na mlieko. Normalne jest zacne snad po tom, co par dni po sebe to mlieko nedostane. Ja viem, ze to moze zniet kruto, ale dieta sa nenecha dobrovolne vyhladovat, verte mi. Ja som mala so synom problem, ze odmietal jest v stolicke na krmenie. Pred mesiacom som si povedala, ze bolo dost saskovania a nastolila som tvrdy rezim. Akonahle sa postavil a xcel zo stolicky, pustila som ho. Ale jest uz nedostal. Pochopil to v priebehu toho isteho dna. 🙂
A nejak nechapem, co je myslene tym, ze ked sa v noci prebera, dostane sunar. Ved ak sa uplne nezobudi a nepyta jest, naco mu davat mlieko? Moze mat aj z toho zatazeny zaludok. V noci travenie nefunguje tak ako cez den.
Nuz a co najviac s nim byt von. Vybeha sa, vyblbne. Vytravi mu. A zje aj klince. Vlastna skusenost. 🙂

skolara
21. nov 2014

Nenalievat mliekom a bude jest 😉 uvidis

radlinka
21. nov 2014

A predtym zjedol vsetko normalne ? Zavisi od toho ci bol aj predtym jedak alebo nie... od toho sa veci odvijaju. Moze to byt aj docasny problem. Sama musis posudit, porad sa s pediatrom.

No ja mam momentalne kamaratku, ktora to riesi so svojou dcerou, ma uz 4 roky a nic nechce jest. Pocka si ked dostane to co chce ona, pripadne sladkost. Palacinku - s dzemom nezje, chce tam mat cukor... uzasne... maso nezje, chleba len s maslom, na veceru a obed najlepsie rybie prsty, zemiaky, hranolky, pripadne nieco podobneho. Zeleninu a ovocie do ust neda, este tak jogurt, syrcek detsky alebo nieco co je zaujimave, hlavne ze je sladke. Vodu obe deti nepiju ani jej brat, len dzusiky a malinovky. Tak som jej povedala, ze pokial ich od zaciatku nenauci na rozumnu stravu a na cistu vodu a bude ich prepchavat blbostami a mliekom, takto to dopadne. Lenze chyba nie je iba v nej ale aj v rodine, ta ich tiez prepchava sladkostami neustale. Vek deti 4 a 7.

Ja necham mojho syna vyhladovat a ked je hladny zje aj klince bez preberania. Ziadne mlieko ani nic podobneho, normalnu stravu - varu. A my sme hned od zaciatku zacinali prikrmy zelenina... zelenina-maso ...ovocie na koniec. Takto sa nenaucil na sladke a ma rad aj polievky, maso, varenu zeleninu aj ovocie. Jest nenutim, ak nechuti, tak nechuti ale tiez neprepchavam sladkostami ani nicim inym a nedovolim aby aj druhi ho ucili na maskrty. Zasluzi si podla potreby, ale vzdy dbam nato pokial sa da, aby mal teple jedlo a zjedol obed - veceru 🙂 Probiotika davam od malicka, takze som spokojna... pohybu ma dost. Drzim palce.