Čo môže papať 6 mesačné dieťa?
Co moze papat 6mesacne dieta?
@janickacrazy, presne tak.
ahojte zienky, co ja viem, najlepsie su skor sezonne veci a skor lokalne, citrusy moc nie, asi vraj vynimkou su banany. cerstve. inak zelenina ci ovocie doma pripravene varene, asi najlepsie, urcite lepsie ako z obchodu... ja kupujem z netu take bez chemie za super cenu, myslim ze je to naj co zohnat,, poznate povod toho,,,..
Ahojte, aj ja si prihodim: prve dieta- tradicne babatkovske jedla- mrkva so zemiakom, struhane jeblko a potom viac brokolice, karfiolu, kralika atd.- no ved to ochutnajte a spravite si predstavu, co mu nukate. Snazila som sa, ked sa cenovo dalo, kupovat bio. Bol normalne chory ako ine deti, do siestich rokov neznasa cokolvek ovocne (jogurt, kolac, marmeladu, zavaraninu) okrem cisteho suroveho ovocia. Druhe dieta: kniha Annabel Karmelova, Vyziva pre najmensich- take veci, ze som na to sama mala chut, prakticke rady, ako nevarit stale kazdy den, a niektore rady, co mi naskocili zimomriavky, ze to predsa nieee v siestich mesiacoch... Ale dala som polrocnemu postupne aj vajecne cestovinky aj vajco varene, rybu!, iba mlieko som stale davala materske al. umele (do prikrmov). V dvoch rokoch mu na zaklade ekzemu a testov zistili alergiu!! na mlieko a bielko. Po zufalej diete a "expozicii" (znovu sa dava podozrely alergen) sa zistilo, ze ekzem bol z jedneho konkretneho slovenskeho jablkoveho dzusu(asi pouzivaju nejaku specificku chemikaliu) a uvedene potraviny mu problem nerobia.... Miluje vsetko ovocie a zeleninku, nikdy by som neverila, ze budem musiet dvojrocnemu decku schovavat jablka al. mandarinky al. jahody, lebo inak by toho sfutrval klune dve kila...
Teda, cim viac chuti na zaciatku vyskusa, tym lepsi vztah bude mat k roznorodemu a zdravemu jedalnicku...

@katka1981 možno tam hrá úlohu nejaká genetická predispozícia alebo čo a tiež asi znečistené životné prostredie, ved naše babky nemali žiadne alergie a HIT ani vtedy neexistovalo