icon

Čo raňajkujú vaše 19 mesačné deti?

helenanovakova
13. okt 2015

Okrem pečiva, jogurtov a umelých výživ. Ďakujem

silviettaa
13. okt 2015

Ahoj, môj syn ranajkuje kasu asi od 15 mesiacov: horucou vodou zalejem instantnu neochutenu 100% kasu ( psenova, ovsena, spaldova, pohankova - kupujem vacsinou v jednota coop), roztlacim napr. banan na osladenie a je to. Niekedy pridam pomlete lanove semienka, mak, miesto bananu moze byt akekolvek ovocie, super chutia cucoriedky, morusa, ribezle atd).

helenanovakova
autor
13. okt 2015

oh ženy, pýtala som sa na zdravé raňajky a vy mi tu píšete o vianočkách, chleboch, jogurtoch, šunkách a párkoch. nepochopili ste ma. napokon ako vždy. ale dakujem tým, ktoré pochopili a dali mi tipy na raňajky, ktorými si dieťa nebudem ničiť

inspiration2
13. okt 2015

Párky a šunku na raňajky by som ani svojmu psovi nedala a nie deťom! Preboha až ma oči bolia!

inspiration2
13. okt 2015

Ja dávam ryžovú kašu, u nás má úspech, striedam do nej ovocie, doobeda máme ovocie a poobede zeleninu 😉 raňajkujem ju aj ja, takže idem jej vzorom 😁

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 taký nudný život 🙂

inspiration2
13. okt 2015

@malabiba prečo? Lebo jej nestrieľal vianočku a párky? 😁

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 lebo život je pestrý farebný....a kvalitné jedlá majú toľko vôní, chutí a farieb....vieš koľko ryžová kaša obsahuje sacharidov? 🙂- je to kráľovná sacharidov

helenanovakova
autor
13. okt 2015

@eliska07 skvelé, vyrastá malý bretharián

malabiba
13. okt 2015

@helenanovakova výborný je domáci kváskový celozrnný chlebík so semienkami, zeleninka, nátierky z jemného tvarohu, alebo uvarenej sóje a dať sa dá do toho, čo len chceme, alebo pestrý farebný šalát s brokolicou na pare s mäkkým syrom...sladké i ovocie na ráno je zbytočne nabité sacharidmi....na obed biele mäsko, nemusí byť príloha iba zemiak, či ryža - môže byť dusená zelenina

helenanovakova
autor
13. okt 2015

@malabiba ovocie sa má jesť práveže iba dopoludnia, neskôr nie je vhodné z dôvodu, že sa už netrávi, iba kvasí do dalšieho dňa. navyše je vhodné zjesť denne iba 200-300 g ovocia, resp. fruktózy s tým, že už nič iné sladké počas dňa jesť nebudeme. fruktóza sa spracúva v pečeni a jej nadmerný príjem spôsobuje jej tukovatenie

malabiba
13. okt 2015

@helenanovakova nie je dobré ani ako prvé jedlo ráno.....a ani sa stravovať podľa tabuliek 🙂

helenanovakova
autor
13. okt 2015

@malabiba akých tabuliek? také niečo aj existuje?

inspiration2
13. okt 2015

@malabiba ako vidím tu už sú slová zbytočné...nič lepšie ako ovocie na raňajky neexistuje, neviem akú školu máš, nás na výžive asi učil nejaký neznalý lekár 😀 ovocie iba dopoludnia a pokiaľ potrebuješ pestré tak si daj banán, jablko, egreš,náhodu, marhulu čo len chceš 🙂 dobrú chuť 🙂

inspiration2
13. okt 2015

@helenanovakova ak chceš kontakt na človeka čo ti presne napíše diétu kľudne dám, je to biochemik, prednáša na VŠ a je to neskutočný odborník.

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 podľa tabuliek....

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 nepotrebujem diétu, pokoj, kľud, nehádam sa...všetko dobré 🙂

inspiration2
13. okt 2015

Nie, napíše ti presne čo s čím kombinovať a s čím nie, aké typy jedál jesť, je to na spustenie autoimunity, diéty pre dospelých sú samozrejme logicky vegetariánske, ale teda je to špičkový odborník ktorý občas prednáša aj na SK.

helenanovakova
autor
13. okt 2015

@inspiration2 ja nepotrebujem diétu, len som chcela tip na zdravé raňajky pre dieťa

inspiration2
13. okt 2015

Diéta je jedlo, tak pokoj, podľa mňa jesť potrebuješ, ja ti nič nenúkam neboj sa 🙂

helenanovakova
autor
13. okt 2015

@inspiration2 to patrilo teraz komu? 🙂

inspiration2
13. okt 2015

Malabibi ale je to asi info všeobecné dietológ je odborník v zložení stravy, tak aby dieťa denne jedlo správne kombinácie jedál pretože s tým úzko súvisí aj imunita detí

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 nechcem sa ťa dotknúť, ale napísala som, že ako prvé jedlo nie je vhodné ovocie a nie, že sa má jesť večer a nesmie dopoludnia, autorka bola zvedavá na nejaké typy pre detičky od mamičiek, pretože niekedy vymyslieť je ťažšie ako uvariť a nie na odborníka na výživu....proste nepochopené poprekrúcané od teba a mne vtedy príde zbytočné diskutovať ďalej....a najzdravšie ovocie podľa mňa, ako hovoril môj dedo je z plánky na kopci ku ktorej musíš vyliezť...a moje deti sú takmer dospelé a zdravé....pekný večer

jankastubka
13. okt 2015

Nasa v tom obdobi jedla chlebik s maslom a syrom, zelenina k tomu. Alebo rozne natierky, rybaciu, vajickovu, tvarohovu, mrkvovu, drozdovu. Ak chce niekto velmi zdravu verziu, chlebik si vie upiect sam aky sa mu paci.
Davala som asi uz aj sunku raz za cas ale jedine z lidla kde je 96 % masa.

inspiration2
13. okt 2015

@malabibi práve kombinácie ktoré si popísala - zeleninu na raňajky, úprimne to je maximálne nevhodné, nielen pre dieťa. Napísala si doslova ANI AKO PRVÉ na to ovocie. Autorka sa podľa mňa v príspevkoch jasne vyjadrila že jej ide o raňajky so správnym zložením preto som si dovolila jej ponúknuť kontakt na odborníka, pretože tiež to vidím rovnako-to čo moje dieťa jedáva je klúčové pre jej zdravie v budúcnosti. Takže máš pravdu my dve diskutovať nemôžeme 😉 ja by som nedala nikdy mäso bez prílohy na obed 🙂
V každom prípade či už niekto raňajkuje sladké alebo slané raňajky, absolútne nevidím logiku v tom dávať deťom na raňajky mäso v akejkoľvek podobe.

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 no vidíš zasa vedľa - nenapísala so mäso na raňajky ale na obed a nie bez prílohy, ale so zeleninovou prílohou....

inspiration2
13. okt 2015

Jaj použila som odstavec lebo to nepatrilo už tebe, myslím že je to evidentne vidieť.

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 a pochopila to tá osoba ktorej to patrilo?...vidím, že písmenká ti dnes idú 🙂....ale už ozaj bez hnevu...všetko dobré

inspiration2
13. okt 2015

To už snáď ani komentár nepotrebuje toto...prečítaj si to celé ešte raz ak by si to chcela pochopiť a ak nepochopíš tak ešte raz. Pekný večer to už sa nedá 😁

malabiba
13. okt 2015

@inspiration2 tak som sa na teba mrkla - takže hádaš sa s niekým skoro pri každej téme - prečo?...nedojčila si a ale kritizuješ ostatné kvôli stravovaniu detí...prečo?....odsudzuješ ak ľudia do seba pchajú nezdravé jedlá, no ty sama užívaš HAK - nie je to najväčšia chémia....

nyusika
14. okt 2015

@malabiba zda sa mi velmi nemudre vyvozovat zavery ohladom nedojcenia a uzivania HAK, ked nemas ani paru o tom, preco nedojcila a preco uziva HAK...HAK sa neuziva len preto, aby mohla bohapusto sulozit a nebat sa tehotenstva.