icon

Dávate svojim deťom Pribináčka?

klh013
17. jún 2014

Chcem sa spýtať či bábätkám dávate sem-tam pribináčka a PODOTÝKAM, odpustite si priblblé komenty tie, ktorým sa to nepáči.
Ďakujem 🙂
A môj malý bude mať 8 mesiacov 🙂

lauricka
27. jún 2014

moc ich to neoslovilo a ani mi to nepride dake hodnotne jedlo, takze nie

niki101988
27. jún 2014

@klh013 Jaaj moja keby len deťom,u nas ho máme radšej ako naša dcéra.Neriešim čo do vyzivovej hodnoty v tomto prípade ide o chuť. Nekupujem to často,ale sem tam ako mlsku mňam.
Naša letí na selskych jogurtoch takže sme spokojný

siska53
28. jún 2014

A potom sa tu budu maminky stazovat,ze deti nechcu jest zeleninu,ze nechcu jest,zjedia len parok a hranolky,maximalne sladnosti este.
hlavne ze -acikov ledva 5mesacnym. Fakt nepochopim..

tamaram283
29. jún 2014
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

my tiez dame sem tam pribinacika.. ale tak moja ma uz skoro dva roky.. myslim ze raz za as to nemoze drobcovi uskodit.. ak to nie je miesto plnohodnotnej stravy.. moja mala v pohode papa aj vsetko ine.. polievky.. zeleninu aj ovocie.. teda hranolky nevidela este ani zdialky :D ale coho sa nevie dojest je taka ta ovocna kapsicka Kubik...je to super hlavne ked ideme von.. lebo malu to na tu chvilku zasyti.. da si troska.. zastuplikujeme a neskor zase 🙂 vyborne na vylety..alebo von na ihrisko 🙂

pribinak
29. jún 2014

@dubnicaa nie som ziadny odbornik, ale ake chemikalie su v pribinacikovii? Dakujem za odpived, dost ma to zaujima, lebo ho kupujeme a nepokladam to ziadny shit

esterba
Autor odpoveď zmazal
esterba
Autor odpoveď zmazal
happy8051
29. jún 2014

nedavam ani som nikdy nedavala

aristka
29. jún 2014

jájha ,niekto tu cituje doslovne stránku bábätko.sk ,tvaroh nie do roka ,zaťažuje obličky a pod...tak pribináčika nedáme ,lebo je tam tvaroh a niekde to písali ,ale umelý vit.c aj vo vysokých dávkach deťom do roka veselo buchneme ..mám dosť .....dieťa raz za čas prežije aj toho pribináčika ,aj iné akože zlé veci bez ujmy ...neviem ako som to prežila ja bez mk pri mojich 3 deťoch ,ktorým som dávala ,čo mi prišlo vhod tj neštiplavé ,nekorenené ,ale pestré a aj pribináka.... 😕

pribinak
30. jún 2014

@esterba aký rozdiel je medzi tukom v pribinacikovi a v smotanovom jogurte? Cukor a farbiva su aj v ovocných jogurtoch, nie ? Lebo keby sme aj všetky jahody sveta použili na jogurt, aj tak by to bolo malo, takze tie farbiva su aj tam, myslím, ze aj zelatina je v jogurtoch, džemovych

Nie som odborník, nebudem sa hádať do krvi, ale ten pribinacik mi az taky strašný nepríde

esterba
Autor odpoveď zmazal
siska53
30. jún 2014

@pribinak najlepsi je obycajny biely jogurt.moji do 2r.dostavali ten. Vynimocne po roku daco ine.
tie ochutene malokedy,aj to bez toho spodku. Vo vacsibe tych sladkych pochutok a oxhutenych jogurtoch je aj modifikovany skrob,ktory vraj vyvolava hyperaktivitu. Citala som,ze sa pouziva u sportovcov na zvysenie vykonu ci take volaco. A to deti teda urcite nepotrebuju. Plus tie dalsie veci,co pisala esterba.
takze ja dom davala ciste biele smotanove jogurty,obcas pridala lekvat od svokry,pre zmenu ,alebo vyslahala tvaroh s tym jogurtom,dala banan a mala som lepsieho -acika,nez tie z ochodu. A cukor so davala trstinovy a nie vela.

pribinak
30. jún 2014

@siska53 ďakujem za odpoved, ale stále nevidím nic zle na pribinacikovi, ako nejdem tvrdiť, ze je to najzdravsia potravina na svete, ale, lekár od svokry sami cukor, určite tam dáva svokra aj stuzovac a to velmi zdravé nie je
Jasne, ze čokoľvek urobíš doma je zdravšie sok ked to kúpiš, ale pribinacik, az taky jed na potkany nie je ;))

siska53
30. jún 2014

@pribinak tak to ano,ale v strave dietat do 1r.nema co hladat a neskor len,vynimocne,rovnako ako aj ostatne mliecne pochutky.
ano svokra dava zelirovaci cukor,ale ziadne ine ecka nedava a vie,ake ovocie tam da. V kupovanom mozu byt aj nahnile,co nemame ako zistit.
netvrdil,ze lekvare nekupujeme,kupujeme,ake tir som malej do isteho veku vobec nedavala.
ja len,nechapem,preco matky chcu silou-mocou davat taketo sladke veci mnohe aj plne ecok,skrobov a prehnane precukrene v tak skorom veku. Potom jasne,ze nechcu zeleninu a pod.

pribinak
30. jún 2014

@siska53 ano, ved som pisala, ze co si spravis doma je lepsie ako ked kupis ;) len niektore maminky sa tu tvaria, ze nejaky pribinacik je pomaly jed na potkany,
ked sme vsetky take uvedomele, ja nechapem, ze oreco potom mame coraz viac obeznych deti, deti s metabolickymi poruchami a kazde druhe dieta je na nieco alergicke

Ja pribinaciku kupujem, zjem ho aj ja, betiem to ako dezert, nie nieco co bastime kazdy den, ale radsej pribinacika ako monte, ci danete, ci nestle alebo hami akoze detske jogurtiky, ktore maju pomaly 6 mesacnu zarucnu dobu
Hej, pribinacik obsahuje tvaroh, takze az od roka

siska53
30. jún 2014

@pribinak ved o to ide. Vsetko s mierou. Mne pribibak nechuti a zda sa mi drahy,takze my kupujeme ine -aciky obcas len a radsej robim vlasrne a cast z toho ide na vyrobu nanukov a mame zdrave nanuky,

akrim1311
30. jún 2014

ja som dávala.Chutil im,ale nedávala som každý deň,ale sem-tam áno.A nebolo im nič.

henushka
30. jún 2014

Ja by som tak malemu este Pribinacika ani nic podobne nedavala. Je dost mastny a aj zbytocne budes donho pchat cukor. Na to ma este cas. Kludne daj smotanovy biely jogurt, ten je urcite zdravsi. Ked raz naucis na sladke, uz ti ine ani nebude chciet.

Existuju detske muesli od 1 roka (dostat v Rakusku - Milupa alebo Hipp) + mozes pridat nejake rozpucene ovocie, napr. banan, ak by si chcela ozvlastnit. Ale pre zaciatok urcite iba biely + pripadne ovocie.

dubnicaa
30. jún 2014

@pribinak kludne ho kupujte
zlozenie vanilkoveho pribinacka: tvaroh, smotana, cukor, vanilková zložka 2,4% (cukor, glukózo-fruktózový sirup, vanilková aróma), jedlá želatína, zahusťovadlá: xantánová guma, škrob.
na porovnanie zlozenie banoveckeho smotanoveho bieleho jogurtu: Smotana, Jogurtová kultúra

my kupujeme typ bielych jogurtov so zlozenim ako banovecky, ten banovecky mne osobne aj velmi chuti, do toho davam ovocie pre malu, pre seba niekedy hnedy cukor. Mne pribinacik chuti velmi umelo, ale je to cisto moj nazor, zvyknem ale robit domaci pribinacik, ten je fajn. Nasa z obchodoveho pribinacka hnackuje. Inak nemam nic proti, kazdy si kupi to co chce.

sam2
30. jún 2014

@klh013 ja malinkému dávam vanilkového a smotanového, toho zbožňuje. Ale snažím sa ich robiť najmä doma. Je to jednoduché a chutí rovnako ako vanilkový z obchodu. Kupujem nízkotučný tvaroh v LIDLi. lebo je jemný a nie je hrudkovitý (s tým mi to jesť nechcel, beťár 😀 ), ten zmiešam so smotanou na šlahanie a prídam vanilkový cukor (nie vaníliový) ale ten podľa chuti, takže ak nechceš cukor, tak nemusíš. To celé premiešam metličkovým mixérom a hotovo 😉 Buď ho papá len tak čistý, alebo pridávam jahôdky, banán, maliny ... 🙂

siska53
30. jún 2014

@aristka ja sim,sa striktne drzala rady pediatra a mije deti dost dlho nepoznali ani ziadne bitaminy navyse,ak,nepocitam odporuceny vigantol.

siska53
3. júl 2014

@pribinak k,tej obezite a tak- no su dve skupiny matiek - myslim extremy- vyslovene a striktne bio a druha skupina,co na,to uplne kasle a da dietatu takmer cokolvek.
ja som zaradila samu seba do tretej umiernenej skupiny - zlaty stred. 🙂

mimik79
3. júl 2014

nas maly ma 19 mesiacov a Pribinacika nedavame, do roka sme ho nedavali kvoli tomu ze obsahuje tvaroh a do roka sa tvaroh este nema davat a ani nejde o to, ze dietatku chuti, zje ho a nic mu nieje, ale ide o to ze obsahuje ten tvaroh a ten ma vela bielkovin, ktore detske oblicky este nevedia dostatocne spracovat, pretoze sa stale este vyvijaju, asi az do dvoch rokov. a okrem toho obsahuje kadejake škroby a gumy a konzervanty a neviem co, na to maju deticky este cas, najedia sa toho dost ked budu starsie🙂

mimik79
3. júl 2014

a aj ja vyrabam domaceho sem tam len z hladkeho tvarohu a smotany na slahanie, prip. nejake ovocie, je to mnam

siska53
3. júl 2014

@mimik79 aj ja tak,len vacsinou dzcam,smotanovy jogurt. A vcera som,vyslahala,mascarpone so smotanovym jogurtom nastruhala kvalitnu horku cokoladu,mala mala dnes na olovrant a mame z toho aj domace nanuky,lebo cast som zamrazila do nanukovych foriem. So synom sme uz 2zjedli,radsej taky,ako kupovany,dcerke este nedavam mrazene, predsa,ma 27m.,este si daky ten rocik,mozno len,polrocil pocka.

lckk
12. júl 2014

a naco chces pocut iba komenty od tych co sa im to paci? aby ti to schvalili, ze ake super je to?ak ti nevadi modifikovany skrob a ine gebuziny v nom, tak super do toho.

altaya
12. júl 2014

@moni244 tak s tymi teglikmi si to vystihla! fakt blby patent a kym dam dole ten alobal z vrchu...

altaya
12. júl 2014

@klh013 ahoj, my sme zacali od 10.mesiaca davat, a to mi dokonca detska lekarka odporucila aby sme zacali davat, mala je trochu vacsia a tazsia uz odmalicka.

lady511
12. júl 2014

@klh013 ja takisto som kupovala mráčika z lidla,,,to je tiež ako pribináčik ale aspon to ma normálny deglik,, len mojej malej to nechutí,,ona akosi ma rada len smotanové,,rozne príchute,, 😉

1257
12. júl 2014

Ja už naozaj neviem čo chcete s tých detí vychovať. Prečo by sa 8 mesačnému dieťaťu nemohol dať pribináčik.Riešite tu modifikovaný škrob, tvaroh a neviem čo a potom vaše deti budú mať 15 a zapália si. A ktovie čo ešte bude.A keby ste sa občas pozreli na oblohu čím nás postrekujú tak by Vám už určite bolo jedno či pribináčik,alebo jogurt.Takže o zdravej výžive ,alebo zdravom ovzduší nemusíme ani snívať.