icon

Dcérka odmieta piť 3,5 percentné mieko

zojkula
1. apr 2013

Mam 5 mesacnu dcerku a doteraz pila pekne toto mliecko nic jej nevadilo.ale uz 3 den odmieta ho pit a mlieko potrebuje a neviem co mam robit..poraditemi?stoli cu ma poriadnu teplotu nema len dnes som jej dala pol bananika s marina keksom a vsetko vyvrackala,ale poobede zjedla vyzivku a od tedy pije len cajik..

mirkave
•
1. apr 2013

Trosku skoro pit toto mlieko,nie?

cawes
•
1. apr 2013

@zojkula dufam ze len zle vidim a citam. To takemu malemu davas mlieko a este k tomu 3,5 %aspon kup normalne mlieko a nie vodu

ivanka.7
•
1. apr 2013

@zojkula Prosim ta, chod sa s niekym poradit o vyzive babatka. Chodis s malou na poradne? Vie jej doktorka, co mala pije a papa? Mas este malinke babo na to, aby pilo kravske mlieko a jedlo marina kekse :/

kytinka82
•
1. apr 2013

do roka by dieťa určite nemalo piť takéto mlieko....musíš dávať tie umelé Nutrilon,Beba alebo niečo iné......ona je moooooc malinká a môžeš jej len a len ublížiť

livka299
•
1. apr 2013

Asi je tu málo diskusií o výžive bábetiek....uff skoro ma vystrelo...

katy1979
•
1. apr 2013

Tvoja dcera ma viac rozumu ako ty. Uf si mlada maminka a byvas s matkou. Okrem toho co ti povie ona ze je dobre pre tvoje dieta skus si precitat aj nieco na nete.
Ohladom odmietania jedla treba ist za pediatrom a poradit sa aj o vyzive malej.

petkovamama
•
2. apr 2013

@zojkula skutocne by nemala pit taketo mlieko.ked som prestala kojit tak som skusala rozne mlieka/umele/lebo tiez odmietal,a nakoniec sa chytil na sunar.ten najobycajnejsi.skus nic tym nepokazis,nie je az taky drahy,chuti sladucko a teraz je uz obohateny vseliakymi vitaminkami.lepúsie ako kravske mlieko.

stanislavao
•
2. apr 2013

5 mesacnej davate normalne mlieko ????

stanislavao
•
2. apr 2013

@zojkula 5 mesacnej davate normalne mlieko a banan a kekse ? ? ? ? ? to nemyslite vazne. samozrejme ze zvracia a nechce to. ved to je tazke na zaludok, take mlieko. preco jej nedate normalne dojcenske UM - Nutrilon, Sunar, Beba a pod? A detsku vyzivu? Nehnevajte sa na mna, ale zamyslite sa nad sebou, ci ste normalna.

kobrtko
•
2. apr 2013

No, neviem, či chceš ušetriť, tak jej nekúpiš drahšie, no pritom oveľa vhodnejšie mlieko pre dieťa v jej veku, ale dobre nerobíš... z takého nízkotučného by som sa povracala aj ja... obetuj nejaké peniaze a nie zdravie dcérky 😉
Kúp mlieko pre dojčatá, nie bielu vodu!

stankatt
•
2. apr 2013

tam je asi preklep, ze?? nemalo tam byt, ze moje 5 rocne dieta???

saranata
•
2. apr 2013

ty nechodíš s malou k pediatrovi? neposkytuje ti informacie o tom ako sa ma stravovat tak male dieta?
toto mlieko jej nesmies davat , rovnako ako kekse , mozeš jej tým ublizit
kup normalne dojčenske mleiko nutrilon alebo podobne , uz ich tu niekto vymenoval
vzhladom na vek uz moze zeleninku , ved internet mas, tak si pozri odporucania čo moze dieta jest v danom veku
len toto dalej nerob,mas krasnu dcerku tak jej davaj to čo jej treba a nie to čo jej moze ublizit 😉

danjelca
•
2. apr 2013

ty jej dávaš pit tuto mliečnu vodu miesto mlieka?si zavaríš na pekné problémy...držim palce aby nie..
pediatrička by mi znadala pod čiernu zem povedat jej toto.

stankatt
•
2. apr 2013

@zojkula asi ti to dokyna schvalila, mate problem s UM? nesadlo jej ziadne??

zuzanale
•
2. apr 2013

@zojkula no teda takouto výživou budeš mať doma dieťa s alergiou a potravinovou intoleranciou tak ako baby píšu umelé mliečko a príkrmy možeš začať zeleninkou dá sa aj ten banán ale až okolo 7-8mes takisto marina keksy zruš... mlieko ake dávaš bude ok ale až od 1 roka aj to len ako doplnok k zdravej strave ....
@kobrtko @cawes @danjelca vás trošku poopravím lebo 3,5% mlieko je asi naj čo sa dá v obchode kúpiť lepšie je už len klasické mliečko z mliekomatu príp od domáceho hospodára nízkotučné sa označuje 0,5% to su akurát tak sudy vymyté a vyhodené peniaze potom je 1,5% a nakoniec 3,5% ....

kobrtko
•
2. apr 2013

@zuzanale môže byť, že to 3,5 % nie je až také nízkotučné ako tie 1,5 %... no pre dieťa to nízkotučné je. Jemu treba poriadne dojčenské mliečko (to teraz neviem, koľko % tuku má, no určite oveľa viac...+ je obohatené o rôzne iné látky- vitam., minerály...veď vieš)
My sme po takom zhruba 2,5 roku dávali už aj kravské, no buď kupované z mliekomatu alebo chodíme po domáce k jednému pánovi, to je mliečko...mňam.
Ale pre takého drobca je najlepšie to obohatené dojčenské (hneď po materskom).

zuzanale
•
2. apr 2013

@kobrtko veď jasné 😉 ja len že by to mlieko bolo aj ok ale tak od 1roka nie každy má hospodára či mliekomať poruke ...napr moje boli od roka na 3,5 lebo z klasického ich zapekalo a to zvyčajne vypili max tak flašku denne oni radšej tuhú stravu mliečnu kašu či jogurt a syry tie doteraz na kvanta u nás idú a teraz keď sú staršie mlieka vypijú o hodne viac a už akékoľvek...

sante81
•
2. apr 2013

miesto dietata do ruk ešte bábiku, más velmi velké nedostatky vo vyzive, takouto stravou docielis len to ze ju bude boliet brusko

sisaha
•
2. apr 2013

@zojkula absolutne nevhodna strava... zajdi pediatricke a porad sa o vhodnej výzive, lebo takto malej iba ublizis..

domak2
•
2. apr 2013

no budem dufat, ze kedze to bolo este pred polnocou, tak je to v ramci prveho aprila a ak nie tak zbohom aj s batohom 😕

dadda02
•
2. apr 2013

@zojkula Si robis srandu, nie? Albumy a prispevky na internet vies pridavat, ale cim sa krmi take male babatko, tak to uz nevies. Dost smutne. Pritom na precitanie clanku na nete alebo v knizke o tom, cim a v akom veku ma byt dieta krmene a prikrmovane Ti zaberie mozno pol hodiny.

danim
•
2. apr 2013

neverim tomu, ze tato otazka nie je 1. april.... 😀 😉 ( ja som najprv citala, ze 5r dieta.. - ale prekvapilo ma, ze 5 r dieta a mamina take zdrobneninky bananik... tak pozeram lepsie... a 5 mes.. - no fakt neverim, ze to myslela vazne 😀