icon

Je jedálniček pre deväťmesačné dieťa v poriadku?

Dnes o 07:01

Dieta je dojcene ale v poslednu dobu som mala pocit ze je hladna a tak som jej zaviedla 4 jedla za den a popri tom dojcim.
Ranajky/ desiata: vacsinou jej uvarim jednu lyzicu vlociek vo vode pridam polovicu jablka aldbo ineho ovocia a este 3 cajove lyzicky jogurtu
Obed: vacisnou zelenina nejaka priloha (ryza, zemiaky, cestoviny a mäso (cca 200g)
Desiata: 3-4cajove lyzicky jogurtu a nejake ovocie najcastejsie banan (1/2)
Vecera: zelenina a mäso (cca 100-150g)

Neviem ci nema ovocia velmi vela v jedalnicku ale nechce jest vobec mliecne kase ako keby jej vadi to mlieko skusala som rozne znacky a tiez som skusala taky mliecny dezert a to iste ako keby jej to susene mlieko vadi s jogurtoˇ nema problem. Zatial kusky este nepapa ale snazim sa nemixovat ale len vidlickou to roztlacit. Upravili by ste nieco? Pripadne nejake navrhy co ine jej ponuknut, dakujem.

belllinka
Dnes o 07:34

Striedala by som rôžne vločky na raňajky (špaldové, pohánkové, ryžové..) pridala by som ďalšie druhy ovocia. A mäso by som dávala iba na obed, podľa mňa je 2x do dňa trochu moc. A pridala by som vajcia. Odporúča sa žĺtko 1x do týždňa na obed namiesto mäsa. Večer by som dávala skôr nejaké zeleninové jedlá. Mojej napr. veľmi chutila hokaido tekvica ako prívarok a k tomu žĺtko.

micha1linka
Dnes o 09:45

4 jedla pre 9mesacnu mi pridu aj dost. Ale ano, nikto sa nepytal 😀

lubina
Dnes o 10:01

Nase mali ranajky, obed a veceru, proste klasicky ako kazdy a medzitym mlieko este. Tie 4 jedla mi pridu vela, ak je este dieta aj dojcene.