Je vhodné variť krupicu s rastlinným mliekom?
Ahojte, mate niekto prosim skusensot s varenim detskej krupice,ale namiesto kravskeho mlieka pouzit napr.mandlove? Bude to ok? A zanechat pomer surovin? Dakujem
a ako varíš krupicu? máš mlieko a POSTUPNE pridávaš. či? detto aj s rastlinným mliekom. a mne to chutí napr. …
uvaríš ako s kravským, len výsledok je nechutný
Uvaris ju s hocijakym mliekom. Aj vo vode by si ju uvarila. Uz ci vam bude chutit, to je druha vec. Ak nie ste zvyknuti na rastlinne mlieko, tak odporucam nejak dochutit.
jasne pomer ostava, ved mlieko je rovnako tekute a huste ako kokosovy, mandlovy, hraskovy napoj, dochutis uz potom cim len chces.
aj dmka ma velky vyber kasi bez mlieka
@lila246 ľudia s ABKM inú možnosť nemaju, synovi som z rastlinných mliek varila všetko, aj segedin, aj puding, aj krupicnu kašu...
Varím z rastlinného mlieka pravidelne. Dcéra má celiakiu, tak aj z bezlepkovej krupice. Je oveľa lepšia ako z kravského mlieka. Jemná a ľahká, s príjemnou chuťou mandlí, alebo kokosu... záleží aké rastlinné mlieko použijem. Varím tak, že ešte v studenom mlieku si vymiešam krupicu, cukor nedávam, dám štipku soli. Poriadne s habarkou premiešam aby neboli hrčky. Pomer mám 400 ml mlieka, 4 lyžice krupice. Za stáleho miešania počkám kým zovrie a chvíľu ešte povarím, potom odstavím a servírujem na plytký veľký tanier. Posypem škoricou, pokvapkám medom.
Varím z rastlinného mlieka pravidelne. Dcéra má celiakiu, tak aj z bezlepkovej krupice. Je oveľa lepšia ako z kravského mlieka. Jemná a ľahká, s príjemnou chuťou mandlí, alebo kokosu... záleží aké rastlinné mlieko použijem. Varím tak, že ešte v studenom mlieku si vymiešam krupicu, cukor nedávam, dám štipku soli. Poriadne s habarkou premiešam aby neboli hrčky. Pomer mám 400 ml mlieka, 4 lyžice krupice. Za stáleho miešania počkám kým zovrie a chvíľu ešte povarím, potom odstavím a servírujem na plytký veľký tanier. Posypem škoricou, pokvapkám medom.
@larsen to nie je mlieko ale rastlinny napoj.
Uvarim ako z mlieka a je uplne v pohode. Najradsej varim z mandloveho, ovseneho alebo praskoveho sojoveho.
@lila246 na krupicu, sladké kaše... väčšinou používam kokos mlieko z konzervy, ak je kaša hustá zriedim vodou.
Nie je to chuť pre každého to už radšej uvar vo vode a trosku oslad

uvari sa ti normalne za dodrzania povodneho pomeru (akurat mne to nechuti)