Jedia vaše 16 mesačné deti už všetko?
ahojte maminky,jedia vase 16 mesacné deti vsetko???alebo je niečo ste mu este nedali???dakujem 🙂
aj ja mám doma 16m a snažíme sa všetko jej dávať, ale postupne. ešte nemala čisté orechy, len tak v koláči ktorý som upiekla ale v keksoch, ale hríby ešte nemala a ani kapustu a tiež sa vyhýbame vypražaným jedlám lebo tie mi tiež extra nejeme. a moc jej nechutí sladké čo je na druhej strane dobre ale keby chcela tak určite jej neodopriem jednu-dve tyčinky kinder za týždeň.
ahoj,ja mam 18 mesačného chlapčeka,kt. je takmer všetko ... okrem medu,orechov a hub - tieto 3 veci nam odporucila naša pediatrička az od 3 rokov a huby dokonca od 4 rokov ... 😉
ja mám 17 m dcérku, jedáva už s nami takmer všetko, nedávam jej ale žiadne údeniny ani tučné mäso, hríby, žiadne vyprážané jedlá, snažím sa nedávať jej ani sladkosti, tie obmedzujem na minimum, sem tam ochutná malý kúsok čokolády alebo keksíka
Je vela veci, co som este malej nedala- sunku, parok, bravcove maso, prazenicu, hranolky. udeniny, vyprazane ani nehovorim. Sladkosti takisto velmi obmedzene, cokoladu zatial ochutnala iba kvalitnu 70%, z beznych sladkosti v obchodoch nic (o brumiku alebo kinder cokoladkach sa jej ani nesniva 🙂). Zato orechy v roznych podobach od 1 roka kazdy den 🙂
@pallacinka Aby som nemusela kopirovat to iste, uplne suhlasim, aj u nas tak v tom istom veku, aj ked teda bravcove sme uz mali, ale minimalne 🙂 Volajako stale nedokazem pochopit tomu mytu "Od 1 r. vsetko..."...Lebo kazdy si to potom vysvetli po svojom a niektore male zaludky sa musia denne pasovat, s parkami, pastetami, prazenicami a pod. Podla mna deti do 3r. nemusia stihnut ochutnat vsetky chute sveta...maju na to cely zivot.
@jana2210 nedavame hriby, ja ani maso, manzel ten da 😠 ani kravske mlieko, tvaroh, slahacka, parky (zase MM dal !!! ☹ ) tiez nie prazenicu, udeniny a tie ostatne somariny. ALE zato co najviac ovocia, zeleninky, celozrnne cestoviny, natural ryzu a zeleninkove polievky, cukor pouzivam trstinovy alebo datlovy sirup rano do kase, med ako sladidlo tiez nepouzivam
@rolla20 prečo ti vadí, že dal tvoj muž dietatu maso? ved pokial ty si vegetarián, tak sa dohodnite s manželom, ako budete stravovat vaše dieta, príp. čím mu chceš nahradit bielkoviny v jedle.. a nie si takto robit naprieky..praženica podla mna je v pohode, taká jemná na masle, to nie je nič, čo by dietatu ubližilo v menšom množstve...tie udeniny suhlasím, to maju čas také malé deti 🙂
@povuma zrovna sobotu sme mali zabijacku 😅 ked dame take maso, to mi nevadi, bo viem, ze to je domace prasa a spracovane podla nasich chuti, cize vieme, co tam mame... ale maso z obchodu nekomentujem a parky, pfuj to ani nechcem radsej poznat zlozenie. Muz je trosku plnostihly, kedze z jeho rodiny maju vsetci nadvahu, syn sa nam tiez narodil s vyssou porodnou hmotnostou, tak chcem ho lepsie stravovat, aby mu tie kilecka nezostali a treba brat do uvahy, ze prve 3roky zivota dietata mu davaju zakladny start v stravovani, co sa moze niekedy neskor odzrkadlit na zdravi (nemyslim konkretne na teba, ale vseobecne)
@rolla20 no ja som myslela, že nedávaš maso všeobecne, párky nepovažuje snád už nikto za maso 😀 ...ostatné chápem, že chceš zdravo stravovat, len si to inak napísala, akoby to vadilo všetko maso, napr. aj nejaké chudé, na prírodno pre dieta vhodné...tak sa s mužom porozprávaj, a ked nebudete mat udeniny doma, tak ich nik nebude jest, ani tvoj muž, ani dieta...u nás nakupujem ja, tak kúpim, čo chcem aby jedli...
my tiež kupujeme domáce maso, morky 🙂
Naš pije obyč.krabičkove mlieko a všetko už ochutnal všetko to co je tvrde ani nechce.nevarila som nikdy extra a solim aj cukrim normalne.riadim sa tym co nezjem ja neje on.a je zdravy ziadna choroba nebola a za rok a pol ani horučka ani alergra.kazda vychovava inak.no necujdujem sa ak dieta nastupi do mš a tam varia nórmal soĺia a cukria a paf dieta dostane alergiu lebo take nepozna.iba raz som mu kupila urobene detske jedlo ale ked ja ho ochutnala dvihlo mi zaludok tak predsa to nedam dietatu.myslite si otom svoje ja aj vy vychovavame rozdielne.

ahoj, ja mám doma 17mes. krpčeka, a papá úplne všetko, lebo chce všetko okoštovať a zatiaľ žiadne problémy ani alergie.