icon

Kázala vám doktorka zaviesť do príkrmu zátrepku?

12. nov 2021

Malá bude mať 6 mesiacov a doktorka nám kázala zaviesť do príkrmu zátrepku. To ako prosím Vás ? Nestihla som sa jej to spýtať lebo sme sa zakecali na inú tému a doma ma to napadlo. Vôbec som ešte o tom ani nepočula a ma to tak prekvapilo, že sa to takto robí. Ako ste vy postupovali?

anjelicek26
•
12. nov 2021

Nerobi sa to... nerob slepo vsetko, co ti lekar povie, nie kazdy je expert na vyzivu dojciat, bohuzial...

nikpa
•
12. nov 2021

Doktorka je už asi pred alebo aj po dôchodku, že? Toto som už veľmi dávno nepočula.

zabina27
•
12. nov 2021

urcite nie, akoze naco? zelenina, maso, ovocie atd, ale zatrepka ani piskoty nikomu k zivotu netreba 😀

zuzuliennka1
•
12. nov 2021

nemyslela tym nahodou zavadzanie lepku?
ale to sa da aj inak - ja som synovi do obedov do prikrmu namrvila vzdy trochu chlebika

mila23
•
12. nov 2021

zostava dufat ze to povedala kvoli zavadzaniu lepku...ale to sa da aj inak ako zatrepkou....

alexandra2468
•
12. nov 2021

Nikdy som jej nedala zatrepku do prikrmu.
Ak chce lekarka zavadzat lepok, tak staci ked jej das do ruky kusok rozku, nech si zuzle. Korku z chlebika a tak.

majka1921
•
12. nov 2021

Urcite ziadnu zatrepku do prvych prikrmov nedavat. To pocujem 1x.
Cista zeleninka a postupne pridavat - maso, zltok, atd .
Ako tu bolo spominane, na zavedenie lepku sa tak malemu dietatu dava ozuzlavat napr.rozok.

ukulela
•
12. nov 2021

Neslo o pomale zavedenie lepku? Netreba zatrepku. Ha som supla k zelenine varit stipku ovsenych vl9ciek, napr. Alebo zaprasila spaldovou kasou a pod. Aktualne sa razi teoria, ze lepok treba okusi cim skor, v case imunologickeho okna.

jazula
•
12. nov 2021

Podľa mňa tiež išlo o zavádzanie lepku.V papieroch od doktorky mám že “pridáme mini množstvo cestovinovej závarky”, sestricka vravela, že hodiť k zelenine uvariť aj 1 rezanec 😉. Ale určite bezvajecnu cestovinu kvôli bielku.

autor
•
12. nov 2021

@jazula bože ja teraz neviem ci mi náhodou nepovedala zavarku 😁🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ to je to ze jednu bez vaječnu cestovinu hej?

miriam11
•
Odpoveď bola odstránená
•
zuzuliennka1
•
12. nov 2021

zavadzanie lepku - bud cestovinou, alebo chlebikom. Mozes namrvit striedku chleba do prikrmu, alebo pridat dve tri cestoviny, alebo dat ozuzlavat korku chleba/kusok rozka.
Naco si to komplikovat zaprazkami… to sa aj do polievok zvykne robit, ja som nikdy polievky nevarila so zaprazkou 🙂

jazula
•
12. nov 2021

Áno, napríklad 1 malú bezvajecnu cestovinu, alebo štipku ovsenych vlociek…ja dávam 1-2 nitovky 🙂

nwnw
•
12. nov 2021

No ešteže nekázala zaparený šrot!🤢🙆
Pred 6m sa má dať okoštovať lepok, tak možno myslela to, že do kaše múku, cestovinu a tak.

ajka0207
•
12. nov 2021

@ukulela zaprasenie múkou je predsa zatrepka či?

ukulela
•
12. nov 2021

@ajka0207 ja som mala spaldovu krupicu instantnu. Ale v zasade moze byt aj obyc muka. Zalezi od nazoru matky. Ja som davala vlocky, bexvajecne cestoviny a instantne obilninove kase od ravity.