Kedy dieťa zvládne jesť samo chrumky?
Ahojte,
mala ma o týždeň 9 mesiacov… keď podám chrumku, rohlicek, cokolvek zo stravy - pusu otvori, akonáhle dám do rucky, nevie čo s tým.. hra sa, ale do pusy si neda. Kedy si vaše dieťa dokázalo dat same jedlo do pusy? 🙂
Odkedy vedel riadne uchopit tak automaticky šlo všetko rovno do úst 😀 takze ani s chrumkami to nebolo inak. No len castejsie ponukaj, nasmeruj do ust, nech si to drzi ona. Skus ked bude viac hladna.
Jedlo do ruky dostávala dcéra, odkedy sedela. T.j. 7 mesiacov - hneď skúšala do úst.
Už predtým dávala do úst hračky, takže rýchlo pochopila čo s jedlom
dost dobre nerozumiem, ked podas chrumku pusu otvori, ja tomu rozumiem ze jej das do ruky a ona otvori pusu a spapa... ale zaroven pises ze ked das do ruky, tak do pusy neda.... nejako som z toho jelen
ALE deti potrebuju kontakt s jedlom, aj obchytkavanie, roztlacanie, miazganie, co Ta len napadne... ale zase by malo vediet ako tak nieco dat do ust, ved tak vlastne deti objavuju svet zo zaciatku, pusou. Nic nedava do ust?
@cookie29 myslí to tak, že keď jej dá ona do úst otvorí ústa a zje, keď dá len do ruky dieťa nedá do úst samo.
@cookie29 teraz ako idu prvé zubky tak velky pozor dáva … už ani neviem pusu podržať a dat D 🙈😂 hračky kuse, to jasne
Maly bude mať 7 mesiacov, no nech mu dám čokoľvek do ruky, automaticky to ide do úst, ani na to nepozrie.
Môj syn veľmi skoro v nejakych 7-8 mesiacoch možno aj skôr ale nemôžem si spomenúť zas on si vždy všetko zo začiatku dával do úst čiže išiel automaticky a rychlo zistil že aha to je chutné
Od 6m. Už keď sme začínali s prikrmami mi bral lyžičku a dával si ju sám do úst aj keď prikrm bol všade len nie v ústach 🤣 ale vedel kam to patrí.

Neviem kedy si dal do pusy sam, ale casom nasiel cestu do pusy. Len ponukaj, ono na to pride