icon

Kedy môžem dať prvýkrát dieťaťu striedku z rohlíka?

mackapacka2
27. mar 2013

KEDY DAT DIETATKU PRVY KRAT LEPOK

lalinko2010
27. mar 2013

daj kôrku, nie to mäkké, nech niečo "žužle", je to skoro v 4 mesiacoch, dieťatko si samo určí kedy je ten čas, môj odmietal príkrmy do 6 mesiaca, potom sa rozbehol. keď ti dieťatko bude ako tak sediať, daj mu do rúčky kôrku z chlebíka.

stanislavao
27. mar 2013

od pol roka

gabika_tkacikova
27. mar 2013

ja som dala po siestom mesiaci, niekde som sa docitala ze medzi siestym a siedmym mesiacom je to najvhodnejsie, ze skor alebo neskor zvysuje ryziko alergie, ale aj tak kazdy vravi inak 🙂 tak je to len na tebe 🙂 aj ked ma tu niektore za to mozno ukamenuju, no kedysi (hm asi to nebolo az tak davno, ked to robila aj moja babka) ked neboli cumliky tak mamy zatocili do latkovej vreckovky korku z chleba, tiez lepok🙂, a dali to detom cmulat namiesto dudy..... a neverim ze to spravili az po siestom mesiaci :D takze je to fakt na tebe

dolcegucci
27. mar 2013

lepok sa zavadza v 7 mesiaci

luxus10
27. mar 2013

medzi ukoncenym 4. az ukoncenym 7.mesiacom zivota dietata, plne kojenemu staci aj az po ukoncenom 6. mesiaci.
tam by sa malo prave kvoli prisposobeniu sa flory v creve na lepok dat dietatu pecivo.
ja som dala ochutnat v 4,5 mesiaci .
ved generacia dnesnych 30-40 kov takto lepok dostala.....
a prave za posledne roky sa zistil vacsi vyskyt alergii na lepok, ked bolo odporucene detom davat lepok az po 7. mes.zivota...

hradnapani
27. mar 2013

ak dojcis a planujes v tom aj pokracovat po 6.mesiaci, tak sa nie je kam ponahlat, kludne pockaj s lepkom aj do 7-8 mesiaca. Ide o to, ze prevencia celiakie je v tom, ze lepok sa ma zavadzat pocas dojcenia. Ak nedojcis a ste na UM, tak jej ho pomaly mozes davat aj teraz.

euka210
27. mar 2013

podla stareho po 7m, ale podla novych info o tolerantnom okne medzi 5-6m aby trochu ochutnalo.

saranata
27. mar 2013

Po ukoncenom siestom mesiaci

emily_666
27. mar 2013

veru už majú lekári nové info, prvýkrát v 5-6.mesiaci

mamina2208
27. mar 2013

naša má 7 mesiacov, kojím a skúsila som jej dať predvčerom.

simca06022011
27. mar 2013

ja som malej nekojenej davala obilniny po 6.mesiaci - chleba a pod mi nechcela, ale dostavala na ranajky/desiatu kase rozne.

adka22
27. mar 2013

nasa dr hovorila ze medzi 4 az 6 mesiacom ma dieta ochutnat lepok.ze predtym to odporucali inak a zistilo sa ze alergia na lepok stupala tak sa odporuca zaviest skor.pri starsej pred piatimi rokmi to bolo v 7 mes.

aristka
27. mar 2013

a prečo len striedku,pekne,keď už sedí a vie si chytiť do rúčky,pekne jej daj pol rožku do ruky,to je asi 6 mes.,ale pod dohľadom

fadda
27. mar 2013

Medzi 6-7mesiacom.Ja dam malej k veceru rozok do ruky a juuj,tak sa tesi..