icon

Kedy ste prestali podávať mixované jedlo?

25. sep 2023

Ahojte, kedy ste deťom prestali mixovať prikrmy? Malá má 8 mesiacov a kúsky vôbec nechce, musí mať príkrm úplne do hladka inak ju naťahuje . A ešte ma zaujíma ako podávate takýmto deťom vodu, tu tiež nechce vobec ani z lyžičky, fľašky, striekačky. Tiež ju len naťahuje z toho.

klarissa25
•
25. sep 2023

Nikdy som nemixovala. Vždy som len pucila vidličkou. .

ajko2011
•
25. sep 2023

Môj bude mať budúci týždeň 6 mesiacov a nemixujem. Len pučím.
Prvému som dlllllllho mixovala a potom veľmi dlho nemohol žiadne kúsky lebo ho hneď napínalo tak pri druhom som už tú istú chybu nespravila.

deti95060810
•
25. sep 2023

to je zléééé...my sme potom sa nevedeli mix. jedla zbaviť strááášne dlho - roky.

svokrinjazykmonika
•
25. sep 2023

Podľa mňa to chce len čas. A je to individuálne, niektorým deťom treba mixovať, dobre že nie do troch rokov a iné samé začnú papať kúsky. Ako moja, začala som normálne mixovaným a sama začala veľké kúsky papať, miluje papať rukami a sama sa kŕmiť. Teraz má 11m a normálne papá veľké cestoviny, mäso na kocky, rožtek na kolieska pokrájaný, ovocie pokrájané. Ale pritom som všetko mixovala zo začiatku do hladka, ona sama mala záujem chytať jedlo rukami a dávať do pusy.

autor
•
25. sep 2023

@svokrinjazykmonika naša zatiaľ veľmi nechce, kukuričné chrumky vezme na milosť akurát, tak budem asi len ponúkať a čakať kedy prejaví záujem

mojeprvebabatko
•
25. sep 2023

Vôbec sa tým netráp. Moja do 2 inak nechcela,len mix. Teraz má tri a pol. A papa pekne,aj keď väčšie kusy mi stále nezje a vypluva 😃 ale neriešim,lebo menšie zje

sajmonka_1216
•
25. sep 2023

Mojej som tiež musela dlho mixovat.. A keďže bola len kojená, Tiež sme mali problém naučiť piť vodu. Skúšala som všelijaké fľašky, cumlíky, Náustky atd..
ale všetko prišlo samé.. akoby z ničoho nič..
nemixovane mi zjedla asi v 13. mesiacoch a odvtedy už jej dávam rovnaké jedlo ako mame my a nič nemixujem..
Takisto aj na vodu sa naučila postupne..
ma len 8 mesiacov, podľa mna to netreba siliť preto, lebo iné dieťa to ma inak..

autor
•
25. sep 2023

@sajmonka_1216 siliť to samozrejme nechcem, len informatívne sa pýtam. Prvý syn mixovanu stravu nejedol, tak neviem do kedy je v norme odmietanie.

sajmonka_1216
•
25. sep 2023

Chapem.. ale stále platí veta, ktorá tu je miliónkrat.. každé dieťa je iné..
Moja tiež nechcela kúsky a čo som mala robiť? Veď nebude hladná.. vymixovala som a pekne zjedla.. a zrazu prišla chvíľa, keď jej to nevadilo a dokonca chcela jesť aj sama, nechcela sa už ani kŕmiť…
Určite príde ten čas ;)

feb13
•
25. sep 2023

Vodu som davala iba z pohara, od 4 mes., ziaden problem. Trosku to tecie aj pomimo, ale na to je podbradnik. Ked vidi, ze vsetci okolo nej takto piju, skor ci neskor si zvykne.

araavdva
•
25. sep 2023

Nikdy som nemixovala. Vody iba kúsky poprípade vidličkou popucene.
A vodu vždy s pohára. Najprv štamperlík a postupne prešla až po klasický pohár

andrea_82
•
25. sep 2023

Nas ma teraz 5 mesiacov, cca 2 tyzdne davam zeleninu. Vacsinou len popucim lyzickou. Z kuskov ho natahovalo asi prve 3 dni, potom si krasne zvykol.

marianarem
•
25. sep 2023

U nas to bolo do nejakych 14-15m a maly sa od toho odstavil sam. Nic som nemusela riesit, proste jedneho dna zacal mixovane uplne odmietat a presiel na kusky. Zo zaciatku ich zjedol len malicko a dokrmovala som mliekom. Postupne sa naucil zjest viac, az sme nakoniec mohli mlieko vypustit. Ale presne, kazde dieta to ma inac. Moj je taky vo vsetkom - kym nejako na veci sam nedozreje, tak sa mozeme aj na hlavu stavat a nic. A potom jedneho dna sa ani nemusime snazit, zrazu sa nieco prepne a ide to v podstate same.

hlubik
•
26. sep 2023

nikdy som nemixovala

autor
•
26. sep 2023

@andrea_82 mne sa malá dusila v spánku kúskami čo jej vyšli hore kvôli refluxu, takže som radšej mixovala, bolo to strašné, keby nevedel manžel prvú pomoc tak by to nedobre dopadlo