icon

Má 6 mesiacov a stále sa nevie vykakať sám

mackone
22. júl 2018

Dobrý večer prosíme o radu mame chlapčeka dnes má 6 mesiacou fakt sme skúsili už asi všetko. Malinký nám nevie kakáť sám furt len cez rúrku doktorka nám pred týždňom dala preháňadlo po druhom dní sá sám vykákal ale iba 1x používame ho stále ako nám povedala ale nič čajík krémy a pod. veci sme už asi všetko skúsili a aj niekoľko krát do dňa sním manželka cvičiť malinký je kojeni a už ho aj dokrmujeme. Prosíme kto sa stimto už stretol a vedel bi nám pomôcť budeme vďačný a určite je nás s takýmto problémom viac ďakujem pekné.

rachel36a
22. júl 2018

@mackone nas starsi mal tiez tento problem....skusili sme vsetko a mic nepomohlo...niekolko keat mal krvavu stolicu lebo nekakal aj 10 dni...upravulo sa to az v 5 rokoch dovtedy bol sledovany na detskej chirurgii

mon895
22. júl 2018

Moj syn zacal sam kakat v 10m dovtedy denne rurka aj viackrat za den. Teraz ma.14m a uz nema ziaden problem. Pomohli probiotika dophilus infants

kittyfox
22. júl 2018

@mackone tak týmto sme si prešli aj my. Zhruba do 6. mesiaca denno denne len rúrka. Inak sa vôbec nevykakal. Bolo to hrozné 😞, boli sme zúfalí. Potom postupne ako sme začali prikrmovat a keď vedel ako tak sám sedieť som ho dávala na nočník a tam sa mu to zopár krát podarilo. Tiež sme dávali aj probiotiká, tak sa to nejako upravilo časom samé. A keď mal nejaké 2-3 roky tak sa mu to opäť vrátilo ale to už zadržiaval vedome pretože raz ho to kakanie bolelo a naučil sa ti zadržiavať a to bol potom opäť boj...😟

tenerifka
22. júl 2018

@mackone ked boli moje deti babetka, nemala som ani tucha o tom, co je rurka( a pravdupovediac to poriadne neviem ani teraz), a vedeli sa vykakat aj bez toho a dnes uz su to velke slecny....no co uz, nie vsetky novodobe vymozenosti su aj prospesne

elevated
22. júl 2018

Mali sme rovnaký problém. Drahé probiotiká z Rakúska nosil svokor ani tie nepomohli. Skúsila som naozaj všetko. Dobré dva mesiace sme striedali rúrky s glycerínovými čípkami. 😐 Až som raz už v zúfalstve skúsila bezplienkovú metódu. Hociako som tomu neverila a myslela si o nej kedysi kadečo. Ale odvtedy takto fungujeme už tretí týždeň. Treba k tomu miestami trpezlivosť, občas s ním postávam nad umývadlom aj 20min, ale vykaká sa sám a je dobre. Už vie, keď ideme čo má robiť. Je fajn mať aj nejaké zaužívané slová k úkonu. Držím palce, aby to fungovalo aj u vás!

rachel36a
23. júl 2018

@tenerifka rektalna rurka sa pouzivala aj pred 50timi rokmi. To nie je ziadna novodoba vymozenost..

mijunik
23. júl 2018

@tenerifka s rektálnou rúrkou sa pomáhalo aj v čase môjho raného detstva (pred 42 rokmi), keď si bábenko nevedelo prdnúť a bolelo ho bruško. Keď sa už dieťatko začalo viac hýbať, keď bolo väčšie, prdy odchádzali aj bez rektálnej rúrky. 😁😁

danina09
23. júl 2018

asi treba len vydrzat. mozno ozaj, ked sa zacne viac hybat, sa to v nom tak pohne

tannja
23. júl 2018

@tenerifka na toto sa nepytala

stelak
11. aug 2018

Moj syn mal rovnaky problem, ked bol na mlieku nutrilon, len cez rurku, akonahle som zmenila UM vsetko sa upravilo

anjelicek26
11. aug 2018

Pomoze, ked bude jest viac tuhej stravy, takze o par tyzdnov ste za vodou... co by som nedavala su prehanadla a podobne blbosti, predsalen to kazdy krat narusi crevnu floru a nevstrebaju sa ziviny ako maju...