Mám prikrmovať štvormesačné dieťatko mäskom?
Ahojte, chcem sa opýtať.. na všetkom čo sa týka výživ, kašičiek je napísané, že od ukončeného 4 mesiaca... to je odporúčané aj na mäsovom príkrme. Moja malá má 4m a týždeň.. ryžovú kašu pápá už týždeň na raňajky a už mala aj zemiačik, mrkvu uvarenú vo vode, polievku s petržlenom a krupicou, puding riedky na noc .. Môžem jej už dať ochutnať morčací príkrm,.. Mám totiž hladošku a nechcem stále do nej pchať mlieko (UM ) 180ml spapá a o 3-4 hodiny je zas hladná...
Ďakujem za rady 🙂
@sardinka333 ano, ale hole rucicky, nozicky, na priamom slnku a bez kremu 😉
@blondiee83 ved nehovorim ze novorodenec ma byt vycapeny niekde na slnku...ja moju v kočiku na tých pár minut otočím smerom k slnku, inak ju držím v tieni bytu v tomto teple aj tak chodime von skoro rano a večer. Kremujeme sa na dlhší pobyt na slnku..
@sardinka333 to malo byt len upresnenie k tvojej poznamke o vit. D, lebo mnohe maminky to netusia 🙂
@leedm ides na to zhurta..spomaaaal!
Kazdu novu potravinu treba skusat 3dni,aby sa zistilo,ci je to ok,ci dieta nema reakciu na nieco a navyse aby aj malo cas si zvyknut na nove chute. Ja som sice dojcila,takze prikrmy sme zavadzali az ukoncenym 6.m.,ale maso nam kazali davat najskor 2-3tyzdne po zaveseni prvych prikrmov.
Urcite by som vylucila ten puding a ked krupicu,tak trosku na zahustenie do polievky maximalne... Nam kase kazali davat az v 8.m.,jedine raz som mala pri malom laktacnu krizu,tak som dala v 7.m. Na veceru,lebo som prechodne mala menej mlieka v ten vecer.
A o prikrmoch ti mala povedat pediatricka. U jednej som si to vsetko poctivo zapisovala. Druha mi dala papiere s postupom zavadzania prikrmov. Aj som si to porovnala,slo o odstup 2r.,vyrazne odchylky tam neboli.
Fakt nechapem,co to mnohe z vas maju za pediatricky..
@adusska1209 ale nejedli vsetko..mama mi vravela,ze tiez mala presny navod.dokonca sa v 4.m.(nedojcene deti) zacinalo stavou z mrkvy,potom pomaranca,az kdesi potom sa postupne zavadzali prikrmy tuhe. A zacinalo s lyzickou-dvomi tej stavy.
Tazkze nie je pravda,ze sme jedli vsetko,akurat si zas mnohe nase mamy spravili po svojom tak,ako to stale robia mnohe maminy aj teraz,lebo su mudrejsie od doktorov a vedeckych pracovnikov,co sa stravovanim a ich dopadom na cloveka ako takeho zapodievaju.
@katka1981 pes je masozravec,ma hladke creva,preto mava problem s travenim urcitych potravin. Tak ako krava by asi tazko stravila maso,je bylinozravec,creva ma uplne ine..a ly ako vsezravce mame tiez uplne ine creva ako bylino ci masozravce.
Ak je v stolici ryza cele kusy,skor to znamena,ze to deti nerozkusali. Bezne som nachadzala kusky mrkvy a i nachadzam kusky hrasku ci kukurice. Lebo to nepokusu na rozdiel od nas dospelych,poriadne.
@dekys ak narážaš na mna, tak zistiť by si si mala predovšetkým ty, niečo o železe v mäse, pre začiatok posielam link http://www.eufic.org/article/sk/artid/Maeso-sta...
@blondiee83 ty si krm dieťa, ked chceš podla návodov na forach, ale nevysmievaj sa iným, že to nerobia. srandistka. 😝
Nuž ak je mala taky hladoš skus jej pridať na začiatok trocha maska do zeleninoveho vyvaru. Ja som popučila zeleninku, pridala nadrobnučko pokrajane masko a papali. Všetci 5-ti!!!!! A su tu, nič sa im nestalo. Volakedy deti jedli to čo sa navarilo, len menej osolene ,okorenene a boli zdravšie. Moja lekarka mi povedala, aj som si už od viacerých preitala, že tým, že deťom obmedzujeme pristup k určitým potravinam, nemame ani kedy zistiť, že maju alergie a ak tak neskoro. Pomaly možeš pridavať malej prikrmy, ale ja by som radšej volila doma pripravene, ako tie kupovane. Moje deti ich nikdy nechceli, to čo som im doma pripravila zjedli ako nič. Vobec nie je pravda, že tým že deťom dame niečo skoro zjesť, budu mať alergiu. Sestra bola tabulkova mamička ako vyšita, synovec je alergik od pol roka svojho života a kojeny bol 3 ,5 roka.Lenže otec bol silny alergik. Ja som svojim davala od 3-4 mesiacov postupne všetko, pretože necheli UM ,ani kravske a ja som nemohla kojiť. Takže jedli to čo som im pripravila. Su tu chvalabohu nemaju problemy,akurat dcera, ale ta už od mala mala istu alergiu, len sme mali veľmi mudru MUdr, ktora o zanedbala,. A teraz ma všetky zjazdite, ale ja si stojim za svojim. 🙂Všetko ,ale s mierou a odsledovať po 2-3 dnoch reakciu a pridať novu potravinu.
neda mi ešte raz nezareagovať, až sa smejem ,ako tu pišete, že 180ml mlieka na 3-4 hod. je pre dieťa dosť. To odkiaľ viete,že každemu dieťatu to stači? Moja je doteraz kojena, prikrmy ma od 4 mesiaca, pretože som od pol roka musela do prace a nevedala som ,či sa nahodou neodstavi od kojenia, kedže odsavane mlieko nechcela ani vidieť. Kojila som ju do pol roka na požiadanie, ak chcela tak aj každu hodiinu, ale na koci 3-tieho mesiaca prišla kriza a aj ked mala mlieko každu pol. hodinu potom plakala a ,ked videla niekoho niečo jesť revala. Tak sme skusili zemiačik a čuduj sa svete spapala a bolo dobre. Postupne som jej pridavala prikrmy 2-3 x na den popri kojeni, Mne sa nazbieralo mliekčko, mala bola spokojna a papala všetko. dnes nema problem zjesť s nami čokolvek, chora bola 2x odkedy je narodena, nema žiadnu alergiu, tým,že jedla skoro prikrmy ovocne, ale aj zeleninove, aj chrumky vobec nie je zavisla na sladkom. Prave naopak u nej je naj jedlo zelenina, masko a polievky. Zvracala len raz, ked bolo v aute horuco a najedla sa predtým . Vodu pije len z vodovodu, alebo vitakavu , mlieko vypije občas. To iste bolo aj pri staršich deťoch od pol roka jedli aj kapustu a strukoviny , nemali žiaden problem, všetko však s mierou. Dodnes nemaju problem niečo zjesť, nikdy mi pri jedle nevymyšlali, že tot neee ,blee, to je nedobre. Svojim prisnym pristupom idete k tomu, že vaše deti ked su vačšie odmietaju určite potraviny, lebo nie su na ne naučene.
@leedm jedna rada maš už aj staršie dieťa, nie si prvorodička, riad sa svojim rozumom a nie tabuľkami. Každe dieťa je ine, da sa kupiť aj zdrave potraviny, pre take male dieťa ťa vyjdu cenovo tak ako ked mu kupiš UM.

@leedm kludne mozes davat aj masko. Chodili sme na gastro, a ked nam odporucila dr. od 4.mesiaca zeleninove a ovocne prikrmy, po 2 tyzdnoch pridat maso, so silnou kolikou!!!, tak si myslim ze ani vam to nebude robit problemy. A ked bude vsetko ok, postupne by som pridavala dalsie. Ale ja som robila vsetko domace,nie kupovane flasticky.