Máte skúsenosti s podávaním príkrmu od 3,5 mesiaca?
Dávali ste niektorá bábätku skôr prikrm? Moja ma 3,5m a reflux a doktorka, že by som jej už mohla skúsiť .. len neviem, dosť sa toho bojim 🤦🏽♀️ je na umelom mlieku. Mate skúsenosť?
od 4 mes je najlepšie začať
ak mal reflux tak polohuj
spravna manipulacia a pod
Veľmi skoro. Záťaž pre obličky a celkovo zazivanie
Nasa mala tiez silny reflux, tiez bola na UM. Od 4 mesiacov sme pomalicky zavadzali ryzovu kasicku. Pediater ma tak navigoval - rozvarit bielu ryzu uplne, rozmixovat do vodovej konzistencie (kludne ak sa ti vyvarila voda, pridaj do mixovania dalsiu vodu, aby to bolo o malicko hustejsie ako mlieko), dva tyzdne sme davali tak ze trosilinku lyzickou na obed - to zo zaciatku mozno za polku polievkovej lyzicky zjedla dokpy a potom som jej dala este mlieko... Mozno dalsi cely mesiac sme takto pokracovali ze sme z 5 krmeni najprv do 2 potom do 3 pridali tu ryzovu kasicku - ak nezjedla, tak dokrmit mliekom. Ja som jej to skusala pridat do mlieka, ale to nechcela z flase.
Mozno okolo tych 6 mesacikov, ako sa zacina s prikrmami u dojcenych babatiek, tak vtedy sme mali obed nahradeny kasickou, ze uz nepotrebovala mliecko. Tu ryzu potom som varila pol na pol bielu a celozrnnu, lekar by bol za uplne iba ceozrnnu, ale to moja nechcela. A aj neskor sme vsetko zavadzali iba cez ryzovu kasicku - povedal mi lekar, ze kvoli refluxu mozno nieltore zeleniny nebude chciet, ze sa nemam trpait, aj keby kol dokola ma iba to iste. Dat len trosku do ryze a ak z toho grcosi, tak tu zeleninu nedavat. Cize sa nam podarilo zaviest iba brokolicu a kalerab - lebo z ostaneho mi este aj 2 hodky po jedle vedela grcosit, najhorsia bola mrkva. A potom uz sme mali mixovane polievky, kde sa pridal aj zemiak, ovsenne vlocky, na polku s ryzou vzdy, mohla som vyvarit aj ine zeleniny, aby aspon vo vyvare cosi mala, ale nedavala som jej ine ako tu brokolicu a kalerab. Posupne sme 3 krmenia nahradili kasickou, pridalo sa ovocie, jogurt biely miesto mlieka. Aj neskor soj jej stale varila vseliake rizoto. Niektori ti mozno povedia, ze ryza zapecie dieta, nasa nikdy nemala problem, praveze konecne ten reflux potom ustal. Doteraz je vyberavy jedak a jej naj jedlo je ryza a maso na prirodno bez cohokolvek.
Nikdy sme ju ako babo nekrmili cistymi zeleninami - tak nam pradil lekar, ze u refluxnych deti to nie je dobry pristup. A nie som stastna, ale je to tak, ze dodnes dcera nezje ziadne zeleniny a to je uz pubertiacka. Teraz objavila ajvar, aj to len jednu znacku - to je jedine zeleninove, co si obcas da. A aj to preto, ze kamoska ju naucila na pizzove tasticky spolu chodia do Lidla, ked su vonku a to jej pripomina ten ajvar. Inak povie, ze ju stipe v krku, ked zje zeleniny - a ja si myslim, ze niektore tie zeleniny by jej vyvolavali ten reflux este stale.
Tym som len chcela - nestracaj nadej, ani ked ti nebude chciet niektore veci, asi to bude kvoli tomu refluxu a tiez sa obrn trpezlivostou, ze kym nieco zavedies, ze to urcity cas potrva, ze neprejdu tie deticky na kasovitu stravu tak rychlo, ze stale treba zo zaciatku mlieckom dokrmovat.
ahojko pockala by som do 4m. na umelom mozes skor a zacala kasami tie ti zahustia aj mlieko drzim palceky

Veľmi skoro, nevyvinuté trávenie, najskôr od 4. mesiaca, bežne od 6., nemáš sa kde ponáhľať (náš mal silný reflux a príkrmy od 5. mesiaca).