icon

Môj 16-mesačný syn nechce piť vodu. Čo robiť?

magnulienka
25. máj 2024

moj syn ma rok a 4 mesiace a pije minimum vody, stale chce len MM a ked tak vypije deci odstaveneho dzusu alebo kus kravskeho mlieka s niecim bud ovocie alebo tie detske prasky co sa sypu do mlieka…cistu vodu mu ponukam viac krat denne ale napije sa dva glgy a nechce…
co mam robit??

viestta
•
25. máj 2024

Ponukat stale dookola vodu. Ked 20x za den vodu ponuknes a zakazdym vypije dva hlty, tak vypil za cely den 40 hltov

pribinak
•
25. máj 2024

@magnulienka zriedila by som ten džús, normálne by som do neho pridala vodu.

A zrušila by som tie detské prášky čo sa sypú do mlieka, tie nemajú čo robiť v strave a pití 16mesac. dieťaťa

Čo myslíš? Prečo nechce vodu? Lebo v nej nie je žiaden cukor

Džús má cukor
Mlieko má cukor
Prášky majú mrte cukru

Naučila si ho piť sladké

luliu
•
25. máj 2024

Prečo by mal vymeniť sladké čo mu dávaš za vodu? Veď sladké chutí lepsie

januska12323
•
25. máj 2024

Neviem čo sú detské prášky ale zvyšok je sladká voda preto mu obyčajná voda nechutí. Sladké dávaj len za odmenu a inak vodu.

nikiki29
•
25. máj 2024

Žiadne detské prášky, žiadny džús ani šťavy, ani zriedené zatiaľ, žiadne ovocie s mliekom (to je inak dobrý masaker na trávenie, vôbec sa to neodporúča takým malým deťom)… keď prestaneš so sladkým, napije sa aj vody, treba len vydržať a ponúkať… buď voda alebo MM. Nič iné. Zvykne si určite 😊

ns994
•
Autor odpoveď zmazal
•
lucia147852
•
25. máj 2024

Naučila si ho na blbosti. Prečo by mal chcieť vodu bez chuti?

gelifil
•
25. máj 2024

o praskoch pocujem prvykrat a neevokuje to nic dobre...

magnulienka
autor
•
25. máj 2024

na nic som ho neucila zacala som od 6 mesiaca ponukat vodu a mojim cielom by bolo aby ju pil len samotnu co najdlhsie ale co kus pil ked bol mensi tak nechce a zdalo sa mi ze ma malo tekutin tak som dala ako alternativu kus dzusu a mlieko s krupicou zarobene…

magnulienka
autor
•
25. máj 2024

@gelifil zle som sa vyjadrila krupica do mlieka kus na zahustenie

nikiki29
•
25. máj 2024

@magnulienka naučila si ho to tým, že si to vôbec ponúkla… prestaň ponúkať, vráť sa k vode a vyriešené 🤷🏻‍♀️ pár dni bude štrajk, tak daj viac MM, ponúkaj veľa krát vodu aj po 1 glgu a určite nehydratovaný nebude.

lucia13022023
•
25. máj 2024

Skúšala si rôzne nádobky na vodu? Môj syn bol najväčší odporca vody, dokonca sa z nej aj povracal, absolútne nechcel vodu z ničoho piť až som asi v 11m kúpila fľašku so slamkou a zapáčilo sa mu to ťahať, tak si zvykol aj na vodu. Teraz mu je jedno z čoho vodu vypije.

magnulienka
autor
•
25. máj 2024

@lucia13022023 dakujem za radu aj ostatnym za vsetky rady… skusala som rozne flasky ale zas nie ze neviemkolko aj farebnu salku atd este mozno toto s tou slamkou …musim to nejako vybojovat s nim

angeli121212
•
25. máj 2024

@magnulienka ponúkaj dookola iba vodu, mali sme to s drobcom on bol na mm do roku a troch mesiacoch a zo začiatku ked som začala odstavovať nechcel nič ledva pár glgov vody.. my sme ale vydržali žiadne sladené nápoje sme mu neponúkali len dookola vodu z roznych hrnčekov nakoniec sa naučil zo skleneneho pohára.. bol to boj ale postupne sa to zlepšovalo, veľmi pomohlo netlačiť ale ponúkať ponúkať a tak dookola. Nesnaž sa dať mu na silu malo to u nás skôr opačný efekt.. na preklenutie tohto obdobia som ponúkala polievky a vodnaté ovocie.. okrem vody sme mu ponúkali aj acidko a sladké mlieko