icon

Môže 4 mesačný papať na večeru kašičky od Nestle?

lubka89
2. sep 2010

😉

bubelko
2. sep 2010

@lubka89 moze. ale len teraz ste zacali s prikrmami, takze by som pockala a dala az neskor, aby si nezvykol na sladku chut kase 😉

skybaby
2. sep 2010

my sme zacali asi v 4 a pol mesiacoch a dva mesiace som davala len ryzovu kasu ... presne aby si mala nezvykla na sladke 😉

atrami
2. sep 2010

My sme kaša zavádzali ako 3 príkrm. Takže najprv sme nahradili jedno mliečko obedom, ďalšia bola desiata alebo olovrant- ovocie. Ak nemáte alergiu v rodine, tak na večeru kašu- nám to vyšlo až po 2. mesiacoch. Takže radšej až od 6. mesiaca.

bosoriak
2. sep 2010

Asi podla toho, ci je kojene. Ak ano, tak na to ma cas, staci od 6. mesiacov a neskor, presne ako pisu vyssie - aby si nezvyklo na sladku kasu. Ak to nahodou chces kvoli tomu, aby spalo dlhsie v noci, tak nam to vobec nepomohlo 🙂

zuzkat1
2. sep 2010

podla mna je to uplne zbytocne...ak je kojene babo tak mu kase stacia az od 8meho mesiaca a k nie je kojene tak podla mna tiez ...ale dajme tomu ze od pol roka...

katarinka1986
2. sep 2010

ja mam 15mesacneho synceka, my sme zacali s prikrmom(mrkvičkou) od 5mesiaca a 3tyzdnov,aj ked sa uz dlhsie pozeral po jedle a bol dojčený do 15 mesiaca...niekde som čítala že kriteriom začatia s príkrmamy je ked babo ma viac ako 6kg a uz vie skoro samo sediet...nas drobec mal 6kg uz v 4,5 mesiaci, ale este som trosku pockala. Ak nedojcis tak si myslim že kašičku mozes zacat davat, vsak aj tam su vitaminky ktore babo ma vacsinou v mliecku.... 🙂

babulina
2. sep 2010

ja by som pockala aj v pripade ze je kojene aj ked nie je, aspon do 7mesiaca, dovtedy budete mat zmaknute zeleninkove prikrmy, trosku mozno aj ovocie, neni sa kam ponahlat, ak je nahodou argumentom ze bude lepsie dieta spat tak to nemusi byt pravda, aspon u nas to neplatilo, a viem ze aj niektore kamosky mali rovnaku skusenost so svojimi detmi

katkas1
2. sep 2010

nevidim dovod preco by nemohlo 4mesacne babo kasicky, no a co ak je kojene???

katarina822
2. sep 2010

katkas1 preco odpoved kojene dieta zacina s prikrmamy od ukonceneho 6mes. potom postupne zeleninka ovocie masko ...a kasicky tak uplne stacia od ukon.8mes. ak je nekojene tak tak zacina s prikrmamy o 2mes skor t.j od ukonceneho 4mes. takze kasicky tak od pol roka. su vynimky ale na tie je pediater ak babo napr.je velky hlados alebo naopak malo pribera tak sa s prikrmami zacina skor. to ze na krabicke pise od ukonceneho 4mes neznamena ze treba to davat papat detom od ukonceneho 4mes. ale ze sa moze ale pediatri a laktacne poradkine poradia tak ako som pisala. myslim ze deti sa kasiciek za zivot napapaju dost tak co sa stane ak dostanu prvu kasicku o 2mes.neskor ako pise na krabicke?naco zatazovat traviaci system vsetko ma svoj cas.

katarina28
2. sep 2010

My sme zacali davat malej kasu od ukonceneho 4. mesiaca-ryzovu od Nutrilonu, ona uz bola aj na UM. Casto sa nam v noci budila, tak sme to na veceru skusili - a pomohlo 🙂 Takze kludne skus, hlavne ak ti ide o to, aby ste sa lepsie vyspali 🙂

vodnarky
2. sep 2010

my sme davali kasicky na veceru tak asi od 5 mesiaca a tiez nam pekne potom spinkala celu noc... 😉

katkamuc
3. sep 2010

Kazde dieta je indivudualne, moja dcerka ma 10 mesiacov. Je dojcena. Kasu jej davam na veceru od ukonceneho 7.mesiaca pretoze mi nevedela vecer zaspat. Ked sa poriadne nasytila tak zaspala ale v noci sa mi budila aj nadalej. Ale nie koli hladu, koli cicine....proste potrebuje citit nehu, pritulenie a len tak pocickat.