Môžem dať 16-mesačnému dieťaťu bryndzové halušky?
Ahojte babyyy skusala som kostovat fakt trosky bryndzu malemu isiel sa za tym roztrhnut rozmyslam ze spravim bryndzove halusky mozem mu skusit dat?
nemôžu byť s tvarohom?
@biba_18 ze by som mu spravila zvlast s tvarohom? Dobry napad dakujem
@anonym_autor radšej by som volila tvarohové cestoviny ako hneď bryndzu
skús len s maslom. Troška masla a posoliť. Všetko len málinko.
nedávala by som...
nedávala by som...
@irusa okiii ja som len chcela poradit a celkovo tak od kolkych rokoch mozem dat?
@anonym_autor môj mal veľmi rád halušky s tvarohom ... až potom neskôr presedlal na slíže a tie robím na sladko. ale halušky mal na slano ...
Pri 16 mesačnom dieťati môžeš dať malé množstvo bryndzových halušiek, ale upravené. Nerob klasickú verziu. Vynechaj slaninu úplne. Použi menšie množstvo bryndze a môžeš ju zmiešať s jemným tvarohom alebo bielym jogurtom, aby si znížila slanosť. Už nesoľ. Porcia má byť malá, skôr ochutnávka než plný tanier. Sleduj trávenie, keďže bryndza je ťažšia a tučnejšia. Ak doteraz dobre toleroval mliečne výrobky, nemal by byť problém, ale nemalo by to byť pravidelné jedlo.
to uz kludne moze, ved toho nezje neviem kolko a ani to nebude jest kazdy den
Bryndza je strasne slaná, akor vy som išla do tvarohu ako ti tu rádia.
Tiež sa prikláňam k použitiu tvarohu s maslom. U nás doteraz najobľúbenejšie. Ešte pred tým, ako začal jesť tvaroh, tak odporúčam vyskúšať aj Lučinu a maslom 😉
Bryndzu nie este...
Moj miluje vajickove halusky, riedku prazenicu a na halusky, ide sa za tym zatrhnut
Skúsiť môžte, ale ktovie, či by mu bryndzové zachutili.
16 mesačné dieťa už má jesť všetko to, čo aj dospelí.
V tom veku ich uplne bezne jedavali. A mali ich velmi radi. Slaninu som im nedavala do toho, tu som povyberala. Nie kazdy tyzden, ale ked boli, dostali. A nie, neporazilo ich z toho a uskodilo im to urcite menej, ako x inych veci v dnesnej zivotosprave...
Aj moje deti jedavali, 20 mesacna uz aj skvariek par. Vsetko s mierou
Dávala som v tomto veku. Jedno z mála jedál, ktoré zjedol. Dala som menej bryndze a zmiešala ju s kyslou smotanou. A samozrejme pasterizovanú. V iných jedlách obmedzujem soľ, tak si naozaj nemyslím, že jedno takéto jedlo dieťaťu výrazne uškodí. Ale odborníčka nie som, ak si si neni istá, tak sa spýtaj pediatra.
16 mesačné dieťa už má jesť všetko to, čo aj dospelí.
@evkatk ano? Dost blbé tvrdenie 😪😪
@anonym_autor Ja som to robila tak, že som troška bryndze rozmiešala v kvalitnom bielom jogurte a zamiešala do halušiek. Mala sa za tým šla potrhať. Cítila bryndzu, ktorú miluje doteraz, no nemala to také veľmi slané.
@evkatk ano? Dost blbé tvrdenie 😪😪
@anonym_8a85ee vobec nie. Dost pravdive tvrdenie. Dokonca WHO (ak vies co to je) hovori, ze od 12tich mesiacov veku ma jest dieta beznu rodinnu stravu, tak ako dospely (samozrejme ze mu nedam pizzu diabolo alebo presolene somariny, ale predpokladam ze deti maju normalne rozmyslajuci ludia s rozumom, hoc niekedy som na pochybach 😅 )
Nedaj boze ,do 10tich rokov ziadna bryndza, sladke kym nema obciansky , snad caj tiez este v ustach nemal !!! 😨😨😨
Moj miluje vajickove halusky, riedku prazenicu a na halusky, ide sa za tym zatrhnut
@anjelicek26 To boli moje halušky v detstve, najobľúbenejšie mňam.
@anonym_autor môj mal veľmi rád halušky s tvarohom ... až potom neskôr presedlal na slíže a tie robím na sladko. ale halušky mal na slano ...
@biba_18 zas tie slíže? 😆🙈
@anonym_692646 ha?
Moji od roku jedli co my
@biba_18 zas tie slíže? 😆🙈
@anonym_692646 Otrasné slovo, však? Na MK veľmi obľúbené. A pritom sú to rezance. No osadenstvo neovláda spisovnú reč.
@anonym_autor Bez problémov by som dala, keď mu chutí. Od.10.mesiaca normálna strava.
@anonym_8a85ee vobec nie. Dost pravdive tvrdenie. Dokonca WHO (ak vies co to je) hovori, ze od 12tich mesiacov veku ma jest dieta beznu rodinnu stravu, tak ako dospely (samozrejme ze mu nedam pizzu diabolo alebo presolene somariny, ale predpokladam ze deti maju normalne rozmyslajuci ludia s rozumom, hoc niekedy som na pochybach 😅 )
@anonym_6d2024 tak napr hriby urcite nie. A sama si napisala co nie.. takze moze jest vsetko? Lebo si protirecis, ty WHO. Napises, ze moze jest vsetko a vzapati napises, co by si nedala.
Tak radsej sa nevyjadruj, lebo mozes este narobit zle takymito komentami matkam bez kritickeho myslenia

nemôžu byť s tvarohom?