icon

Môžem dať 16-mesačnému dieťaťu bryndzové halušky?

Včera o 11:52

Ahojte babyyy skusala som kostovat fakt trosky bryndzu malemu isiel sa za tym roztrhnut rozmyslam ze spravim bryndzove halusky mozem mu skusit dat?

Strana
z2
anonym_8a85ee
Včera o 13:46
@anonym_77855d

@anonym_692646 Otrasné slovo, však? Na MK veľmi obľúbené. A pritom sú to rezance. No osadenstvo neovláda spisovnú reč.

@anonym_77855d asi ty neovladas spisovnu rec

Slovo
slíže (v základnom tvare slíž) je v slovenčine spisovné [1, 3].
Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka a Slovníka súčasného slovenského jazyka označuje:

Druh cestoviny v tvare prúžkov (napr. rezance do polievky) [1, 3].
Hovorovo niečo, čo tvarom pripomína slíž (napríklad tenký prúžok papiera) [1].

luliu
Včera o 13:49
@anonym_autor

@irusa okiii ja som len chcela poradit a celkovo tak od kolkych rokoch mozem dat?

@anonym_autor úplne v pohode môžeš, bryndza je veľmi zdravá, len treba určite kúpiť pasterizovanu

anonym_6d2024
Včera o 13:54
@anonym_8a85ee

@anonym_6d2024 tak napr hriby urcite nie. A sama si napisala co nie.. takze moze jest vsetko? Lebo si protirecis, ty WHO. Napises, ze moze jest vsetko a vzapati napises, co by si nedala.
Tak radsej sa nevyjadruj, lebo mozes este narobit zle takymito komentami matkam bez kritickeho myslenia

@anonym_8a85ee fu, moje decko po roku jedlo uz aj omacky a nejakymi kuskami hribov. Proste nromalnu stravu co my sme jedli. Neuveris ale zije a je zdravy ako repa.

anonym_77855d
Včera o 14:17
@anonym_8a85ee

@anonym_77855d asi ty neovladas spisovnu rec

Slovo
slíže (v základnom tvare slíž) je v slovenčine spisovné [1, 3].
Podľa Krátkeho slovníka slovenského jazyka a Slovníka súčasného slovenského jazyka označuje:

Druh cestoviny v tvare prúžkov (napr. rezance do polievky) [1, 3].
Hovorovo niečo, čo tvarom pripomína slíž (napríklad tenký prúžok papiera) [1].

@anonym_8a85ee Áno, preto sa všade používa slovo rezance 😊😉

anonym_8a85ee
Včera o 14:46
@anonym_77855d

@anonym_8a85ee Áno, preto sa všade používa slovo rezance 😊😉

@anonym_77855d je spisovne , ci nie? Je! Tak sa tu nenavazaj do zien, za to ze tebe sa nieco nepaci. Je to len a len tvoj problem a zapracuj na seebe ;)

anonym_77855d
Včera o 14:54
@anonym_8a85ee

@anonym_77855d je spisovne , ci nie? Je! Tak sa tu nenavazaj do zien, za to ze tebe sa nieco nepaci. Je to len a len tvoj problem a zapracuj na seebe ;)

@anonym_8a85ee Čítaj, čítaj, možno pochopíš.

anonym_f3f17f
Včera o 15:13
@anonym_6d2024

@anonym_8a85ee vobec nie. Dost pravdive tvrdenie. Dokonca WHO (ak vies co to je) hovori, ze od 12tich mesiacov veku ma jest dieta beznu rodinnu stravu, tak ako dospely (samozrejme ze mu nedam pizzu diabolo alebo presolene somariny, ale predpokladam ze deti maju normalne rozmyslajuci ludia s rozumom, hoc niekedy som na pochybach 😅 )

@anonym_6d2024 bryndza je presne ta "presolena somarina" ktore roxne dieta vôbec nemusi jest. Plus slanina - tuk a soľ.

anonym_4ec6f3
Včera o 16:36
@anonym_f3f17f

@anonym_6d2024 bryndza je presne ta "presolena somarina" ktore roxne dieta vôbec nemusi jest. Plus slanina - tuk a soľ.

@anonym_f3f17f Netrep kraviny🙈

anonym_f3f17f
Včera o 16:43
@anonym_4ec6f3

@anonym_f3f17f Netrep kraviny🙈

@anonym_4ec6f3 odpoved hodna inteligenta

iwesska
Včera o 17:27

Isiel sa potrhat za haluskami,nie za bryndzou. Ja som robievala s kyslou smotanou a posypala pazitkou,to miloval sam dobkat. Nestazoval sa,ze nema bryndzu😂

ivicatolic
Včera o 18:55

@anonym_autor bryndzu so smotanou, prečo nie

anonym_c333f4
Včera o 19:10

Aj s lucinou su vyborne, aj spenatove, cuketove, cviklove tekvicove halusky..

sisska96
Včera o 19:43

môže jasne, nedavaj tam masť, slaninu

mane01
Včera o 19:48

@anonym_autor ja som dávala od 1 roka bryndzu, samozrejme pasterizovanu

anonym_86a1b3
Včera o 20:31
@anonym_f3f17f

@anonym_f3f17f somariny vypúšťas z úst, vieš niečo o bryndza? Asi nie, však?

anonym_f3f17f
Včera o 20:42
@anonym_86a1b3

@anonym_f3f17f somariny vypúšťas z úst, vieš niečo o bryndza? Asi nie, však?

@anonym_86a1b3 no povedz, co je bryndza ?

anonym_0d4e97
Včera o 20:52

Moje deti nemali ani rok a jedli ich,miluju bryndzove halusky doteraz

zana124
Dnes o 19:02

To fakt tu poniektore neviete citat? Pyta sa na bryndzove halusky, nie na slaninu.
Autorka, bryndzu ani nahodou! Ale UM az do nastupu do skoly. 😆 A potom kazdy den na desiatu brumika s horalkou a dzusik.
Jasne ze daj! Je mega zdrava.

Strana
z2