Môžem dávať 7 mesačnému bábätku ochutený jogurt?
Ak áno aky ? Zatial papame len cisty biely dakujem
ked mu chutí biely tak nemeň alebo daj domáci džem , vanilkový cukor , granko a máš ochutené :o)
Ochutit mozes, ale cistym ovocim. Ale ak ti papap biely, vobec by som to neriesila. A 7 mesiacov je na jogurt este tak ci tak dost skoro, mal by sa zavadzat medzi 8-9 mesiacom. A to nie som tabulkova, ale tie bielkoviny v tejto forme deti dost tazko travia, kefirovy jogurt by stravili omnoho lepsie..
samozrejme, ze babatku mozes dat cokolvek, co uznas za vhodne, ale ci je to dobre a zdrave i pre babatko, je otazne 🙂 suhlasim s mamulienka30, ze i na biely jogurt je este skoro 🙂
do roka určite nie, prečítaj si zloženie koľko je tam ochucovadiel a farbív, stabilizátorov, želatíny... má na to ešte kopec času
Ja som malej davala ale az neskor - 10m, miesala smotanovy biely (naj nam vyhovoval banovecky) s ovocim, vacsinou bananon.. to zjedla ako nic. Ochutene som nedavala... na co. Ale su ludia co v pohode davaju, aj pribinacika od pol roka 🙂)) A potom nam celu vecnost jedla ovcie/kozie, tie jej velmi chutili, ale ja to nemozem ani citit :P
nedavala by som babatku jogurt vobec, ani neosladeny...je na to priskoro...
Ja by som asi nedala. Dávala som malému od siedmeho mesiaca jogurt, ale len biely a bola som veľmi šťastná, že s ním nikdy nemal problémy. Vždy mi ho na posedenie zjedol. no a potom som si povedala, že keď mu ten biely jogurt tak chutí, načo mu budem kupovať ochutené sladké, keď má toto zdravšie. A tak som mu ochutené jogurty začala dávať až po roku, aj§ to len kvôli spestreniu stravy. Ale do roka som bola pyšná na to, že maličký pekne papá jogurt aj keď je čistý 🙂
ja som davala, ale len preto, ze mne cisty nikdy nezjedol. ak by papal cisty nedavala by som v tomto veku, resp. nechala by som ho na cistom jugerte pokial by ho akceptoval. ale zial....ty mas stastie, ze ti dietatko papa aj neochuteny, tak to zatial nemen.

Ja som ti už pisala na hlavne forum ,ja som od 8.mes. dávala ochutene Banovecky,Tami,Zvolensky a od 11.mes. tvarohove ako Pribináčik,Termix a spol.