icon

Môžem začať neskôr s mäsovým príkrmom?

swojska
11. júl 2013

nie som ziadny odbornik na vyzivu, ale predsa len ma trapi ci naozaj s maskom treba tak skoro.
maly papkal 4dni zemiacik,4dni mrkvicku, 4 dni cuketku na obed.papkanie mu ide pekne.
teraz by sme uz mali ist na masko...hm ja by som radsej este chcela pockat,postupne prejst na kasicku/vecer

otom ake je maso nevyhnutme kvoli zelezu atd,,,mam nastudovane.len mi to pride zbytocne skoro..ved pred dvoma tyzdnami pil iba mlecko.

ja uzivam aj spirulinu a chlorelu kvoli zelezu.
su tu nejake mamicky co s masom pockali?

vonicka
11. júl 2013

Uplne v pohode to maso pocka, kludne aj dlhsie ako par dni/tyzdnov ci mesiacov. Koniec koncov, je vela vegetarianskych deti a su v pohode, takze nemusis mat ziadne obavy. Mam kamaratku, ktora neda maso do roka a dalsia nedava maso vobec.

swojska
autor
11. júl 2013

dnes aj tak clovek nevie ci namiesto masa neje antibiotila.kupovat maso v obchodakoch je skor otrava ako vyziva.

katy1979
11. júl 2013

Ja som tiez davala neskor a nikdy nedodrzovala 6x do tyzdna maso a 1x vajecny zltok. Podla mna je to vela a velka zataz na travenie. Dodnes maju maso raz za cas.

cawes
11. júl 2013

@swojska zalezi aj ako stare mas dieta. Ja som zacala s prikrmovanim a cca 5tyzdnov sme boli len na zelenine. Ale potomsom masko davala ved nie vela najprv len 20g dva krat do tyzdna. Na jednej stranke sa netreba ponahlat na druhej dieta z niecoho rast musi. A su vitamin ktorw su len v mäse.

katy1979
11. júl 2013

@cawes aky vitamin je len v mase? Som vegetarian a toto som na zaciatku pocuvala casto. Vsetci v okoli uz pochopili ze to nezmenia a ja napodiv stale zijem a nic mi nechyba. Vsetkych mineralov a vitaminov mam dostatok. Ale to sme uz mimo temy.

swojska
autor
11. júl 2013

maly ma 6m

anjelicek26
11. júl 2013

@swojska - mäsko predsa nie je jediny zdroj zeleza, proste nahrad niecim inym... mäsko 6x do tyzdna mi prijde strasne moc, my sme davali 2x, 2x ryba a zvysok zelenina, cestovina, ryza, polievky, proste nieco ineho..

swojska
autor
11. júl 2013

zeby zelezo?ja mam tiez kamosku vegosku aj maly je vegos, ma rok, je sice trosku malinky oproti inym detickam,ale ci je to nahoda>>>>

kde je este vela zeleza? v strukovinach?

pallacinka
11. júl 2013

@katy1979 To by aj mna zaujimalo, o ziadnom takom vitamime som zatial nepocula.

@swojska http://lepsiebyvanie.centrum.sk/zelen-a-zahrada... (a zelezo nie je vitamin, mimochodom)

anjelicek26
11. júl 2013

@swojska

cvikla
cucoriedky
zihlavovy caj
sosovica
biela fazulka
marhule
cierne ribezle

tu mas celu tabulku aj s hodnotami, vela z toho ma omnoho viac zeleza, ako mäso...

http://www.eisenhaltigelebensmittel.de/eisenhal...

katy1979
11. júl 2013

@swojska ovocie, zelenina, orechy a hlavne mak. Mak do kolacov ci makove mlieko urobit. Ak bude vacsi da sa prisladit.
Mne sa dal prave krvny obraz do poriadku odkedy maso nejem.
Ale u deti sa drzim zlatej strednej cesty.

cawes
11. júl 2013

@katy1979 ja som nepovedala ze niekto umrie alebo mu bude nieco chybat ked neje maso. Osobne som nazoru toho ze dieta by masko dostat malo treba ho postupne naucit jest vsetko a ked bude mat vek a rozum nato aby sa sam rozhodol moze to urobit. Kazdeho vegetariana obdivujem ja bez masa nevydrzim 🙂
No a maso obsahuje nenahraditelne latky ktore nie su nikde inde. Takto mi to povedala dr na gastre ake neviem nepoviem ale viem ze zelezo na mysli nemala

biancal
11. júl 2013

@pallacinka
@katy1979
ano ukamenujte @cawes, lebo povedala, co podla vas nemala 😀 ludia odjakziva jedia maso, kto ho neje, toho obdivujem! ja si bez neho neviem prestavit zivot, nehovorim ze ho mam kazdy den 🙂 urcite by som masko davala, aj budem malej davat, treba si dat zo vsetkeho 🙂
@cawes

pallacinka
11. júl 2013

@biancal Prepac, ja som sa len pytala, co za vitamin to je- to ma podla mna od ukamenovania dost daleko 🙂 Mne napriklad maso odjakziva nechutilo, ako dieta som ho jedla s odporom a musela som sa premahat. A to mi zostalo viac menej do dnes, takze pre mna zivot bez masa uplna pohodicka. Mas moj obdiv, ze ho ty dokazes jest 🙂

pallacinka
11. júl 2013

@cawes Mna by tie latky naozaj zaujimali, ak tam este budes, spytas sa jej prosim ta, ktore konkretne su to? Ja viem len o vitamine B12, no ten je aj v mliecnych vyrobkoch. Dakujem 🙂

petula8
11. júl 2013

kľudne môžeš počkať s mäskom, len dávaj malému jesť to čo mu chutí 🙂

katy1979
11. júl 2013

@biancal nikto ju nekamenuje. len som sa opytala ze o akom vitamine hovori. To je kamenovanie? ak ano tak sa ospravedlnujem

cawes
11. júl 2013

@pallacinka spytam sa urcite tam pojdem v auguste

jadinka
11. júl 2013

my sme zacali s príkrmami od 4 mesiaca, dr. kázala masko až od 5. mesiaca, čiže do piateho m. papame iba zeleninku.

googlinqa
11. júl 2013

a preco nechces? ved vyskusaj ci mu bude chutit, moja miluje masko, a mieko mi pije len rano, mozno druhu veceru si da kasu, skus davat zeleninovo-masove vyzivy a tam je tolko maska kolko deticky mozu

googlinqa
11. júl 2013

@vonicka tak to je pravda, davam jej vyzivy s maskom zatial verim, ze je tam lepsia kontrola

michaelkanr
11. júl 2013

Ja tej opatrnosti rozumiem a veru malemu bezne super/hypermarketove maso davat nebudem. Je napichane kadecim, nema chut, povod casto neznamy, byva prebalene po zaruke. Neviem si predstavit ake vitaminy moze obsahovat. My mame stastie na overeny zdroj zajacieho a morcacieho masa, to dam bez obav🙂

mimik07
12. júl 2013

Staci si vyhladat na nete,co obsahuje maso,je tam vsetko popisane.