Nestačí už 7 mesačnému bábätku mliečko?
Ahojte, dievcata. Viem, ze takychto tem je tu plno, avsak mam trosku iny problem. Nas 7 mesacny syncek nechce prikrmy, resp. niekedy spapa 3-4 lyzicky. Potom uz ani pusku neotvori alebo ho zacne napinat. Mne osobne to nevadi, hovorim si, ze ked bude chciet viac, spapa viac.
Znepokojuje ma vsak to, ze vecer v priebehu 4 hodin, pyta 4x mliecko v intervaloch 40 - 60 min. Cez den papa ako vzdy kazde 2 - 2,5 - 3 hod. Je mozne ze je vecer takto hladny a preto mi nechce ist spat? Zaspava o 00:00 - 1:00. Napada ma, ze mozno by potreboval uz viac zasytit.
Mate niektora s tymto skusenost? Viete nieco poradit? Dakujem.
Samozrejme ze mu to nestaci, uz mal mat prikrmy, cize bude mlieko pytat viac... skusaj prikrmy. Pripadne aspon nejake kase (?)
Tie prikmy treba skusat davat, ked spapa aj 3-4 lyzicky, ale treba. Aby si zvykal a mal aj vitaminy, mlieko uz nie je postacujuce.
Vecer by som skusila kasu, dala by som do nej napr. postuhane jablcko, hrusku ci ine ovocie.
aho ako pises takychto tem je tu viac 🙂
7mesacne je v prelomovom obdobi, niekrore deti su este plne na mlieku a niektore uz dost prikrmovovane. je do individualne. z vlastnej skusenosti si skor myslim, ze drobec ani tak nepotrebuje mliecko ako "cuckanie" mozno dudlik, pozno sa len pomojkat, je to obdobie, kedy zacina skusat a ak polavis tak ti nebude vecer zaspavat "bez problemov" ale budes ho musiet uspavat na rukach a o 2-3 mesiace tu budes pisat, pomoc neviem ako mam toho mojo naucit zaspavat sameho 🙂 - to myslim v dobrom. treba si najst vecerny ritual a naucit ho pekne v tisku v klude zaspavat. skus napr. kasu je sytejsia naplni mu brusku a mozno lepsie na vecer zapsi. a zaciatok prikrmi 3-4-5lyziciek je ok. postupne si zvykne na vyssie davky. mala som dieta ktore bolo do 11mesiacov cisto len kojene - total vsetko odmietalo, proste skusali sme a nechcelo az kym neprisiel den ked zacalo papat pekne krasne vsetko doradu, neboj ono to je len take obdobie. vyskusaj tu kasu, castejsie prikrmy a vacsie rozostupy medzi mlieckom. drzim palceky
My sme na tom rovnako.mala ma 7 mesiacov a tiez spapa 3-4 lyzicky niekedy ani to nie.je kojena a sme v stadiu kedy skusame zltko 2 den.tiez papa tak kazde 2 hodiny a vecer sa budi niekedy aj kazdu hodinu.ale to malokedy povacsine kazde 2🙂kasu sa chystam dat na zaciatku 8.mesiaca tak uvidime.nejdem to silit snad sa to napravi😊
prosimvas, tie kase, to robite z mm? ja to sice este nerieism ale uz sa nad tym zamyslam ze ako sa robia take kasicky pre dojcene deticky....dakujem 🙂
dakujem dievcata. prikrmy som zacala davat pred ukonecnym 6. mesiacom. zacala som asi ako vacsina z nas, klasika - uvarila som mrkvu, zemiak atd. popucila lyzickou, pyre hustejsie aj riedsie som skusala, bez vysledku. niekedy spapal aspon tie 3 lyzicky, vacsinou vsak skoro vobec nic.
dala som kupovane z obchodu - bolo to presne to iste ako s doma urobenym. ked par dni dozadu zacal takto vecer pytat stale mliecko, kupila som vcera kasu v obchode cistu aj ochutenu. dnes som mu davala kasicku, zjedol 4 lyzicky a koniec.
vcera na veceru som mu skusala davat zemiak, nechcel, kasicku kupovanu ochutenu, nechcel. a potom pytal stale mlieko.
@sash37 kazda robime inac...niektore robia s vodou niektore si odsavaju a niektore kupia s umelym mliekom...ja som odsavala mlieko iba na zaciatku ked ho bolo vela ...potom uz som vela neodsala takze urcite by som neodsala na kasu :D
nejde mi oznacit diskutujuceho....dakujem za odpoved 🙂 presne to som si aj ja myslela ze ci budem mat dost na odsatie, umele by som dat nechcela ale zas s vodou neviem ci to je dost syte....ved uvidim sama ako to bude len ma to zaujimalo ako to robia ine mamicky 🙂
@sash37 hlavne aby babu chutilo...lebo niekedy by babo aj papkalo ale mamicka je zaryta
@sykorkauhliarka ako to myslis, ze niekedy by aj babo papkalo ale mamicka je zaryta? kde mozem robit chybu, ze babo nepapka? kasicku som kupila ochutenu, takze by mu aj mohla chutit
@sash37 ja som do tej kasicky pridala len vodu, resp. do vody som pridala kasicku. robi sa to ako krupica, zhustne ti to samo
myslela som tontak ze je isty druh mamiciek co sa boja mliecnyh vyrobkov 🙂
boze tam je chyb :Dmliecnych ....boja sa aby nemalo dieta v neskorsom veku alergiu ....alebo fuuuuj to je chemia..nasej najviac chuti od nestle mliecna bananova
prave na tychto mliecnych veciach sa mala viac rozjedla...banovecky jogurt aj cely spraska smotanu tu by zjedla celu vo velkom kelimku acidko nema problem..aj banovecku z rohlika vycucka
@sash37 já kupovala pouze tyto čisté bezmléčné kaše, ne už ochutěné, ty jsou plné cukrů, barviva, aromat, ze začátku jsem kaši dělala s vodou a nedávala jsem jí samotnou, ale se zeleninou nebo ovocem tak půl na půl a vždy přidat nějaký olej, později jsem je dělala z rostlinných mlék - ovesné, rýžové a někdy po roce z kravského mléka
@ hviezdickka to přikrmování je o zkoušení, nechutná jedna zelenina, zkus jinou, brambora nechutná mnoha dětem, dej místo toho batát, rýži, těstoviny bez lepku - třeba kukuřičné, místo mrkve zkus dýni, cuketu, řepu, porek, přidej maso, aby to mělo větší výživnou hodnotu, když je hladový večer, tak zkus mu dát něco k večeři
každé dítě je jiné, některé hned upřednostní pevnou stravu, jiné se mléka drží dlouho, ale rezignace není dobrá, chce to různě kombinovat, zkoušet a hledat co tvému dítku vyhovuje a v kterou denní dobu
moje dcera byla taky těžký oříšek, jak viděla lžičku, už kroutila hlavou, že nechce, zavřela pusu a tu první lžičku jsem jí musela vyloženě natlačit, pak ochutnala a teprve začala normálně jíst, i dneska ani neochutná a už hlásí, že jí to nechutná 🙂
tak přeji hodně štěstí a zábavy 🙂
@sykorkauhliarka já jsem se nikdy mléčných výrobků nebála, malé jsem je normálně zavedla před 6. měsícem a ve větším množství začala dávat okolo 8 měsíce, bohužel samotný jogurt jí do dnes nechutná, tak jsem ho přidávala do těch kaší, dnes jí ho přidám do krémove zeleninové polévky kterou miluje, po kojení jsem ve 20. měsících přešla na kravské mléko, malá normálně jí sýry, acidko, lučinu atd., co se týká kaší, mám ze zahrady plno ovoce a zeleniny a udělala jsem si svoje kombinace tak jak jsem chtěla a co malé chutnalo a věděla jsem co jsem tam dala, proto jsem ty ochucené nekupovala
Nie, len mliečko v 7. mesiacoch nestačí. Buď trpezlivá, ponúkaj príkrm, vymýšľaj nové kombinácie, inú konzistenciu - niečo bude dieťatku chutiť viac, niečo menej. Aj 4 lyžičky stačia 😉
Na obed zeleninové príkrmy s troškou extra paneského oleja, neskôr polievočky s bezvaječnou cestovinou, na večere nemliečne kaše, postupene môžu byť aj s ovocím.
ahoj skus mu uvarit klasicku grisku daj 🙂 nasa sa isla za tym zabit a papa ju aj teraz.Tie nestle
Ahoj, večer je Tvoj maličký určite hladný, aj my dospelý sme najhladnejší večer, keď sa dobre naje, bude aj dobre spinkať. Ani môj neni veľký jedák, je už trochu starší. Cez deň mu dávam pomedzi normálne jedlo aj umelé mliečko, máme amilk bifido. Robím to preto, že sa dobre nenaje a cez obed potom nespí dlho. Keď mu dám mlieko, pospí aj dvakrát dlhšie. On je proste mliekový. Už má rok a pol. Skús mu večer dať kašu, možno aj redšiu do fľaše. ALebo aspoň pár lyžičiek a potom mliečko vypiť. On sa ešte rozje, keď bude starší, neboj.
@katriona1 no ja som ta nikde neoznacila..aj ja robim malej kase nemliecne ;) a citam co kupujem ...maltodextrin a bsnanove vlocky nie su podla mna zlo
@sykorkauhliarka já vím, že neoznačila, já to nebrala nijak osobně, jenom jsem chtěla doplnit důvody, proč mléčné ochucené kaše dětem nedávám
banán má dcera velmi ráda, ten jsem jí mačkala do těch kaší, i dneska jí tím "osladím" tu kaši 🙂
maltodextrin je polysacharid, který používají hlavně sportovci při výkoně na doplnění energie a to jsou ty cukry, které jsem svému dítěti v tom věku dávat nechtěla
@hviezdickka Pises, ze pyta mlieko. Ako vies, ze pyta mlieko? Mozno to nema s prikrmami ziadny suvis a s hladom tiez nie. Mozno je len vecer proste nervozny a unaveny. Skus zaviest pevny rezim - napr. o 19:00 kupel, mlieko a spat. Ak place, prist, pomojkat, pripadne ponosit a znovu ulozit. Tak male babo nema co zaspavat o polnoci, podla mna teda.
On moze byt len nervozny z toho, co sa deje, v 7 mesiacoch zacina uplne inak vnimat svet, prevaluje sa, mozno uz sa aj plazi, same nove veci. Nove chute (3-4 lyzice ako prikrm na zaciatok stacia, nesil to). Zacne plakat, dostane mlieko, potom ho travi, mozno ho tlaci brusko z toho, zase place, ty mu znovu das mlieko, zacarovany kruh.
Chapes, skus mu to trochu zregulovat. A zas jasne, ze ked dostane mlieko okamzite ako zaplace, tak nebude jest prikrmy. KEd ma plne brusko, jest mu netreba. Ale pomaly by bolo dobre obmedzovat mlieko a pridavat prikrm. Skus pridat trochu mlieka do prikrmu, mozno pomoze aj to.
@hviezdickka u nas je posledne dni to iste, mala bude mat 7 mesiacov za par dni... prikrmy jej zatial velmi nechutia, maly jedol lepsie,ale ten aj skor zacal, lebo nebol kojeny, jemu som zacala davat cca v 4,5 mesiaci, malej pred 6 mesiacom, uz mesiac davam a akosi sa nechyta, trochu ochutna... kupovane som este neskusala dat, zatial davam len na obed zeleninu a maso. tiez zacala akosi zle spavat cez noc, ked to tu tak citam, mozno moze byt aj hladna. ja jej na vecer davam flasku nutrilonu. inak malemu som davala do vecernej flasky mlieka aj za odmerku ryzovej kase, cistej neochutenej, len si uz nepamatam, od akeho veku, mozno skusim dat aj teraz malej. a rozmyslam, ze stacilo skusania zeleniny, ze jej pridam aj ovocnu desiatu, mozno sa na ovocie chyti viac
ale inak baby, nemozu to byt aj zuby? ze su drobci taki nespokojnejsi, budia sa? ja som bola v tom, ze asi jej pojde nejaky zubok, preto sa furt budi, teraz uz rozmyslam aj o tom hlade 🙂
@katriona1 ale vraj to je lahko rozlozitelny cukor lepsi ako cukor..z niecoho musia mat deti energiu
@hviezdickka ahoj skus mu dat grisku do flasticky v noci ked pridrieme vytiahni cumlik daj kasicku 🙂 moja tak papavala v noci priberala😘 grisku je dodnes.Ta griska je velmi syta zasiti...
@sykorkauhliarka vsak ta kase je obilnina a ta ma v sobe dost sacharidu, stejne tak ovoce jich ma dost, stejne tak brambory, ryze, kdyz ma dite pestrou stravu tak z ni ma energie dostatek a nepotrebuje pridavat do jidla maltodextrin, navic kdyz tu sladkou kasi das diteti vecer pred spanim tak na jakou zvysenou aktivitu potrebuje energii?
Skus mu pridat kasicku do mliecka, aby to bolo stale riedke na pitie ale hustejsie ako same mliecko. Nam to zabralo 🙂
@ivanka12311 griska je ze psenice, nevim jestli uz zakladatelka zavedla lepek, navic z flasky se pije mleko ne kase, prikrmy se davaji lzickou a ani nacpani ditete pred spanim nezaruci klidny nocni spanek, navic zakladatelka nepise, ze potrebuje aby dite pribralo, ale aby jedlo prikrmy, moji dceri taky ma zacatku moc prikrmy nechtela, mela radeji mleko, ale vazila 8kg. v 6-ti mesicich takze ja neprebovala aby kynula, ale aby se naucila jist lzickou 🙂
@hviezdickka a jak tu uz nekdo psal, muzou mu jit i zuby, dcera v tom obdobi vzdy spatne usinala i malo jedla a navic jestli maly pribira tak nemusi byt nervozni z hladu

a na veceru mu co davas?