icon

Odmieta mlieko, vodu, čaj

veronkarisko
12. okt 2016

Zdravím kočky, dúfam že mi poradíte. Už jedno dieťa mám ale takéto peripetie som teda nezažila a to mal 5x operované ústa. Takže do 6,5 mesiaca som kojila, ale začal malo cikať, lebo sa pri kojení vrtel, obracal, tak som začala odsávať a dávať z flašky, plus príkrm doobeda a na obed a medzi tým čaj/ vodu. Teraz pred týždnom, to začalo ísť dolu ovodou, flašku ani vidieť, potom mal horúčku v noci, to už jedol cez den minimum. Bol víkend tak sme behli na pohotovosť kedže je sledovaný aj na nefrologii, či nebude problém s tým. Dr na pohotovosti povedal že ma zapalené hrdlo, vraj pre to tie horúčky a nechutenstvo. Ked sme prišli z pohot. začalo ho prehánať, hned na další den sme išli k dr tá zapalené hrdlo nepotrvdila. Vraj len trošičku červené. Výter zo stolice ešte nie je.Hnačkoval ešte celý den, ale včera už ok, aj dnes už bez hnačky a teploty. Ale ja do neho nič nestanem. Zatne ústa ked zbadá flašku, aj na lyžičke mi vodu aj mlieko vypluje, z pohárika mu to nejde. Príkrmy papa možno 2-3 lyžičky potom už prestane prehltat len po mne pluje to jedlo. ale pred nočným zaspáavaním vypije 200ml mojho mlieka a to je celé. Ešte trošku mm vypije ked leží v kočiku a ukazujem mu hračky. Skušala som iné polohy pri krmení, ale proste nič. Bojím sa aby nezačal chudnúť a dehydratácie. Proste nechápem tú zmenu. Zuby nevyzerá že by išli. Myslíte že sa to zlepší? ja som už kvalitne na prášky. A um tiež nechce ani citíť. Ach jo ženy poradte nejaké finty

luba41
12. okt 2016

znova začať dojčiť?na požiadanie

papulienka777
12. okt 2016

Možno to budú tie zuby, naša bola taka minuly tyzden, dotoho sa jej pleseň urobila, tiez nechcela ani flasku vidiet, prikrmy nula bodov, skuste pozriet v dasnach ci nie je vidiet zuby ako u dospeleho, aj ked vas do nich tazko pusti. A ked nechce pit skuste lyzickou alebo striekackou.

veronkarisko
autor
12. okt 2016

@luba41 už dva týždne je na flaške, už sa nechce prisať, a fakt malinko pil, a len v polohe poležiačky, nikto nesmel ani hlasno dýchať aby ho nevyrušil, bolo to psycho. Ani prisatie nebolo ok, laktačnú sme mali, ale bohužial nepomohla. som rada že som vydržala aspon tých 6,5 m 🙂

babatkoo
12. okt 2016

@veronkarisko moj ma 16 mesiacov, ked ma velmi velmi dobry den vypije 200ml vody a zvysok (2x denne) moje mliekom. Mame doma asi 7 ks roznych flias, cajov, granulovych napojov, nic nepomaha. Davam mu kazdy den polievky a rozmixovane ovocie uplne na kasu a pridavam do toho este vodu. To mu prelejem do sacku (zn. zebra&me kuk na nete) a to si vypije sam. Muz to nasiel v jednej lekarni a kupil. Da sa aj cez net kupit. Skuste vyskusat taku fintu. Moj ma este taky problem ze kvoli tomu nepitiu tekutin kaka raz za 6 dni :( po 3 cipkoch a klistyroch. Uz nech z toho vyrastuuu

mirkava
12. okt 2016

@veronkarisko Moj malo pije a je ked ho bolí hrdielko. Má už 2,5 roka, ale vždy to tak je. Myslim ze sa mu zle prehĺta preto nechce nič do úst. Boli ho pusinka, možno začínajúca infekcia, prípadne afty. Skús mu dávat po velmi malých množstvách so striekačkou od nurofenu. Aj ked nepapá príkrm, ale piť musí lebo dehydratácia je nebezpečna u malých deti... držím palce

hivanik
12. okt 2016

Konzultovat s lekarom. Ked boli pritomne hnacky, zvracanie a neprijima tekutiny. Mne lekarka vzdy hovorila jest nemusi a pit musi.

janickacrazy
12. okt 2016

@veronkarisko Moj mal podobné stavy, ked mu išli zuby, no nám sa do toho potom pridala aj angína, zvracanie a hnačky, skončili sme v nemocnici na infúzkach, no moj mal teploty vysoké okolo 40°C niekoľko dní. Ak to dlhšie potrvá, tak chod radšej k doktorke, nech skontroluje, či nie je dehydrovaný, je to ozaj nebezpečné. Držím palce.

daphne13
13. okt 2016

@veronkarisko Ahoj , hlavne tekutiny ,, Skus mu spravit detsky caj , ale taky sladsi , ochutnaj ho ci je sladky a ked nie pridaj cukor. V instantnych cajoch je vela vitaminu C co mu pomoze v pripade ze fakt je chorucky, a cukor nahradi aspon ciastocne energeticky vydaj. Neboj sa vsetko to prejde. Moj maly akonahle som zacala davat prikrmy odmieta uplne materske aj umele aj kravske mlieko , takze mlieko nepije ziadne a ma rok a pol, k tomu samozrejme papa ... Baby spominali tie zubky , ano ked idu je to horsie s tym jedenim ale 2 tyzdne to je dlha doba, uz by boli vonku. Urcite sa skus poradit s lekarkou. Ale ja by som zaradila okamzite sladky caj, neboj sa cukru, aj ked ti niekto povie nieco ine. Ved ked uz bude vsetko OK tak postupne ten cukor prestanes pridavat.

veronkarisko
autor
13. okt 2016

Uz sa ako tak rozjedol , hlavne ovocie a mlieko 😃 smad bude už lepšie. Dakujem kočky