Odstavit 18mes od kojenia lebo nechce poriadne jest?
Ahojte,mam 18 m kojenu v noci aj 3-4x cez den tak 4x.Problem je v tom ze nechce jedt,teda ona zje len co jej chuti a to su same somariny ako chlieb,pecivo ,syr.Cukor a sladke termixy nedavam a ani nechcem. Kedysi zjedla aj zeleninu ,teraz vobec.Ma ale pekne kil a to 11kg a 18mes.Ale o co ide,ja jej rano dam kasu z kt jej daˇ par lyzic,lebo neche a ptm ku nakojim pred spnim okolo 10 led vstne naobed okolo 12hladna nieje,cize pockam a dam jej dake zdrave jedlo ,napr polievku,losos s kasou zemial a telenina,Len ona to nechce ,takze pockam do 15 a ani vtedy nechce ak jej nechuti ale pťm stale len ham,ham hovori a ide ku chladnicke a chce syr.Nvm co mam robit,sestra vravi ze bude mat malo vitaminov alebo sa jej tak spomali metabolizmus.Radi odstavit od kojenia,ja uz nad tym rožmyslam lebo takto ju naucim len na pecivo a jedlo mi bude odmietat.
@majusska202 tak daj mlieko ale asi kazde 3h by som nedala a ani tu kripicu a kolko ti vazi ked tólko je?
@luxikate 8.5 kila normálna váha podľa mna
@majusska202 to je v pohode
@luxikate nooo ta matka sa do mna dost pustila, ze tomu nerozumiem ze dojcit sa ma kym sa same dieta odstavi, ze ono vie a ze ma lutuje ze moja 7rocna nema so mnou taky vztah ako ma ona so synom a ze ak to uz aj moja dcera povazuje za nieco divne "dojcit sa" tak ze ci mi nie je luto ze ma chory vztah k intimite..tak ja nevim
Ahoj. Vobec som necitala diskusiu, len Tvoj uvodny prispevok. Ale z vlastnej skusenosti - dcerku som tiez dojcila do 18 mesiacov. Stale na mne prisata, nekludne spavala, neoddychli sme si ona ani ja. Klasicku stravu takmer nepotrebovala, bola naozaj velmi slaby jedak. Povedala som si, ze dost, postupne som ju odstavila, a nadherne sa rozjedla, aj zacala v noci pekne spavat. Doteraz je velky jedak, lubi ovocie, zeleninu, akekolvek nove jedlo nema problem ochutnat. Vazi viac aj papa viac ako jej bracek - dvojicka, ale ma pruznu a dobre stavanu postavu a venuje sa sportu. Ano, dojcenie bolo krasne, ale to vzajomne puto a materinska laska nestoji a nepada na dojceni, da sa rozvijat aj inak. Drzim palce.
Az mi je tazko, ked to tu citam... To vazne tu chce niekto odsudzovat dojčiace matky, a označovať dlhodobo dojcene deti za blbeckov😕. Resp. ze ich matky z nich blbeckov robia... Ze matky dojciace na verejnosti obtazuju okolie svojim ceckom... A co ho pchaju niekomu do pusy? Dojciaca matka vacsinou sedi v tichosti a dojci, kto sa za nou neotoci, viac ako 2 sekundy ju ani nevidí....
K teme autorky. Ja som dojcila do 2 rokov. Tiez bol maly velmi slaby jedak. Po odstataveni sa jedenie troska zlepsilo. Priznavam, ze uz som chcela odstavit, lebo som to tak citila. Maly sa budil v noci kazdu hodinu a dufala som, ze sa uz konecne vyspim a maly zacne viac papat. Je to na kazdej matke, ako sa rozhodne. Ja som mala pocit, že uz stačí, ale nehovorim, ze u kazdeho dietata to tak musi byt. A uz vobec neurazam nikoho kto dojcil kratsie, alebo dlhsie.
@luxikate ked odstavis a nebude chciet jest, co spravis? Pojdete do nemocnice na infuzie? V mm ma vsetko co potrebuje. Ano, ponukaj ine jedlo, hladaj ine sposoby. Mozno rano/vecer ak by stihol ponuknut tatit. Obed mozno babka? Alebo skusit trosku nakojit a potom este ponuknut jedlo. Vela skolkarov sa s jedlom "len babre" ale ak uz nie su kojene tak je to "ok". Mozno za par dni zistis,ze jej idu zuby al je chora al prekonava chorobu a ani si to nevsimnes. Moja sa okolo 18m trosku viac rozjedla, ale to som uz bola 3m tehu, postupne sa kojila pomenej, ale v 25m ked prisiel bracek to bolo akoby o preteky s nim. Casom sa to upravilo. Dnes ma 3r a niekedy krasne je, niekedy mam pocit, ze 1r zjedol toho viac, ale je zdrava, vazi cez 16kg, nic jej nechyba a milion veci to ulahcuje
Pozri každý človek je iný, má iný príbeh. Ja keby som mohla vrátiť čas späť odstavím v roku. Je úplne iné odstavovať dieťa v roku a povedzme v troch. Čo keď sa fakt samo neodstaví? Budeš čakať do 10 rokov. Keď ešte k tomu je to jeho jediná obživa? Môj synček kvôli tomu ( nie je to síce isté) má disharmonický vývoj. Výčitky mám hrozné.
@zun kazde dieta sa samo raz odstavi. Osobne nepoznam 10 rocne dojciace sa dieta.
@zun moja prva bola dojcena 42 mesiacov a ziaden problem nebol v nicom 😂😂😂😂 disharmonia 😂😂😂 prepac..
no a na odstaveni sme sa krasne dohodli a skoncili v dohodnuty datum 🤗🤗 podobne to snad bude i s druhou nasou sikovnicou
k teme...ja bych neodstavovala...vonku bolo predpeklie prepletene peklom a pokracuje. kolko dospwlakov nevladze v tomto horku jest? hm...
@luxikate imunita s kojenim je mýtus :( Mám tri deti, rovnako dlho kojené a jedno z nich sústavne choré :( a omunizovane imunologom ...
@katrinka34 keby si nekojila, mozno by to bolo este horsie.
@olifcek píšem každý má svoj príbeh, keď to Tvoju dcérku neovplyvnilo neznamená, že na niekoho to môže mať zlý dopad. Mlieko už v takom veku nemusí stačiť, môže sa zastaviť rast a vývin hlavičky. Brat je detský neurológ, upozorňoval na na to. Aké ja som bola zmagoretá tým že materske mlieko je najdôležitejšie. Teraz keď vidno že synovi chýbala výživa tak už mi ostávajú len oči pre plač. Keď Ti to príde vtipné tak, tak sa môžeš hanbiť..
Mám tri deti. Všetky som dojčila do samoodstavenia. Najmladšie ešte dojčim a to som tehotná. Moje deti sú tiež nejedaci. Boli nejedaci od prvých prikrmov, aj, keď sa potom prestali dojcit. Nejedli mi moc. Doteraz moc nechcú jest. Ja som to nikdy nejako neriešila. Pokial je dobrý
krvný obraz a nie sú nejako moc chudé a podvyživené. Ja by som to neriesila. Sú deti, ktoré nie sú moc dobrý jedaci. Som učiteľka v materskej škole tak viem o tom svoje. Dojčiť by som neprestala. Každá jedna mala lyžička MM a po prvom roku života obsahuje živé bunky, tiež obsahuje kmeňové bunky, po prvom roku 450 ml mm obsahuje 36%vapnika, 43%bielkovin, 75% vitamínu A .... Rozhodnutie je však na Tebe, ale bola by to škoda.
@katrinka34 ze mytus... ako pise @myjusiatko, mohlo to byt horsie. moja starsia nastastie zdrava 🤗 i mladdia zatial.
@zun jasne, ze nemusi stacit... nevies, ci by to so synom dopadlo inak...mozno horsie... ale nejdem debatovat, kazda mame svoje skusenosti a zjavne to cele inak vnimame...
@marcipanovatorta suhlasim s tebou. Mam dceru staru 2 roky a 9 mesiacoc, a ma 12 kil. A dojcena 26 mesiacov. Kazdy do mna hustil, aby som skoncila dojcenie, ze zacne jest. Neskoncila som a ona sa rozjedla aj bez toho. A co sa tyka zlozenia stravy, ktoru ponukas dietatky, myslim tym zakladatelku temy, je to len na tebe. Preroze v strachu jej das iba to, co jej chuti. A to je chyba. V tomto som nikdy nepolavila, a ani nepolavim. A tiez som pocuvala od rodiny, ved jej daj co chce, nech nie je hladna, ked jej to chuti. No nie. A to do dnesneho dna nejedla cokoladu, ziadne sladkosti z obchodu, pecivo sa u nas je, ale iba so zeleninou, samotne nie a tym nemyslim dieta, ale aj nas. A jedava sa spolocne za stolom. Ziadne nahananie, ze daj si. Takisto, ziadne jedlo pri telke, ze len nech je. Takze, drzim palce zadavatelke. Moze sa stat, ze ukoncis dojcenie a apetit sa nezmeni a budete sa trapit viac
@katrinka34 adi si si zmylila nick
@stanislavicenka
..aj keď rozumiem, aj nerozumiem, prečo to všetko robíš, a chceš svojim deťom iba dobre, no mám sesternicu, ktorá svojmu vymodlenému synovi (čakali na dieťatko veľa rokov) dávali samé zdravé potraviny, iba čo mu ona doma uvarila, či upiekla, sladkosti mal odpierané do 3 rokov, o čokoláde ani nevedel, že existovala... prišiel do kolektívu a do škôlky a išiel sa za tým, čo do vtedy nepoznal, zabiť a nechápala, čo sa to s ním deje ..sama sa vyjadlila, že takú hlúposť by už neurobila a nebola by taká striktná a nechala by ho pomaly ochutnávať "svet" ...no toť tiež jeden príbeh
@janahu7 robime urcite dobre. Okolo nas su 3 rocne deti s kazmi na zuboch. Dcera vie, co je cokolada, no aj vie, ze ju moze papat, ked trosku vyrastie. Takisto vie a ucime ju to, ze vsetkeho velq skodi, teda sladkosti. Ked nieco dostane, pride sa ma spytat, ci to moze spapat a to sme jej nikdy nekazali, pride sama ukazat, ci je to zdrave. Ak tuzi nieco ochutnat, ochutna. Doma vela pecieme, varime spolu.

jedna pani na fb raz pisala, že dojčí svojho 7ročného syna a že maju krasny vzťah vdaka tomu...mne to už príde ako incest