icon

Papaníčko pre 6 mesačné bábo

barbie0209
28. jún 2013

ahojte maminky :D poprosila by som Vás o radičku, mám 6 mesačné bábo , je plne kojené má 9 kg. začali sme prikrmovať s mrkvičkovým pyré. Náš denný jedalniček je rano mliečko 210 ml. potom o tri hodky zas mliečko, na obed mrkvičkové pyre za tým mliečko a potom každé tri hodky len mliečko aj na večeru a spinká mi celú noc. Mám mu zavadzať častejšie to pyré alebo stačí len raz na obedik?na večer mu mám nechať mliečko či to nahradiť kašičkou??prosím poradte , dakujem krásne

Strana
z2
mellisek
3. júl 2013

@mimik07 Prave ze moje doktorka mi sama hovorila ze mu to mam davat, omacicky a tak. Tak teraz nevim kdo ma pravdu :X

siska53
3. júl 2013

@mellisek omacky???? To nemysli ta dr. vazne! Postupne zeleninku, neskor pridat masko a zltok, ovocie ( ziadna exotíka ci alergenne).uz som raz v inej diskusii pisala, co mne kazali a zhoduje sa to s tym, co som nasla v novych knizkach pre maminy.. Mas divnu lekarku.. Ja by som ju zmenila, ked ti radi take blbosti. Ale tvoja vec. Moje kamosky davali rocnym detom parky. A len preto, ze ony davali, ja som nedavala, ved viem, co je to za humus! Aj ked... Starsi 3rocny uz parky mal asi 3.x, aj to az dakedy po 2,5 roku.
Moja je stupla, este kojena, papa inak dobre, ale ze by som jej kvoli slabemu priberaniu davala omacky?? Postupovala som podla rozumnych pokynov od dr.
Skus sa jej radsej spytat, ako to myslela, presny zoznam, ako ma papat, lebo ze s tym nemas skusenosti a nechces dietatku ublizit. Mozno nemyslela omacky, ale tie ich vymixovane papanicka omacku pripominaju vzhladom.
. Mne radila este davat nesolene kukuricne chrumky maximalne namiesto rozka, ak vonku vymyslal, ze chce papat.

suzinka87
4. júl 2013

@mimik07 ako to co tym myslis mam dve deti a preto viem ako sa mam one starat a to moj nazor ja ti tvoj tiez neberiem a tiez kazda mamicka sa stara o dieta ako ona uzna.

suzinka87
4. júl 2013

@mimik07 Moja ty si si to zle vysvetlila ja to nedavam vsetko v jeden den ale postupne mu z kazdeho pomaly pridavam aby si zvykal.Zatial ziadne problemy nemame.Štvorročnú dceru som stravovala tak isto a zatial nemala ziadne antibiotiká ani ine problemy.Vsetko si varim sama z domacich surovin a doma si robim aj milacika.Čize viem co do tej stravy davam s cistym svedomim a neusposobujem druhych tu si moze kazdy povedat svoj nazor a nie urazat ze niekto nevie vychovavat deti.......

siska53
4. júl 2013

@suzinka87 mna udivil len milacik, ja tiez zvyknem robievat, ale az po roku, od narodenia, do roka deti tvaroh nesmu kvoli vysokemu podielu bielkovin, co skodi oblickam... Len tolko.

barbie0209
autor
8. júl 2013

keď ste začinali s príkrmamy zeleninkovými mixovali ste ich ? či vidličkou pučili?môj mi radšej spapá mixované ale bojím sa aby si na to nezvykol a potom mi prikrmy kde budú väčšie kúsky žeby neodmietal?aké máte v tomto smere skúsenosti?

barbie0209
autor
8. júl 2013

maminky ak by ste si chceli privyrobiť počas tej našej "dovolenky" tak ma kontaktujte, ide o úplne jednoduchú prácu kde sa dá pekne zarobiť, prípadne ak by ste chceli spraviť niečo pre svoje telo napr. schudnúť alebo pre svoju pleť mám učinné sposoby ako sa zbaviť napr, vyrazok roznych flekov na tváričke atd,.sama to mám odskúšané a len si to chválim a rada by som pomohla dalším ak by ste chceli.

siska53
8. júl 2013

@barbie0209 no ja som mixovala, ale poznam maminy, co len pucili. My sme sice dost dlho mixovane i papkali, maly asi cca do 18 mesiacov, potom uz papkaval ako my, ale to skor preto, ze obe deti mali neskoro zuby (11.a 12. Mesiacov), mala ma teraz 15 mesiacov a 4 zuby. Papkavali vzdy od urciteho casu i kusky, aby si zvykli, len bez zubov im to strasne dlho trvalo. ( malej i trva). Jedine maly sa na daky cas vratil k mixovanemu ovociu, ale to ked sme zacali zavadzat prikrmy mladsej, tak som mu ovocinko tiez struhala a po case ho to preslo.
Ja som mixer pouzivala preto, lebo mi to bolo jednoduchsie ako pucit rukou ( strasne ma bolia ruky, vrrr!)

Strana
z2