Papanie z nesterilného riadu
Ahojte,chcela by som vediet vas nazor.Trosku ma to mrzi,ale dnes sa mi mamina starala o malu a nejakym nedorozumenim jej dala papat prikrm z nie celkom sterilneho riadu-teda bolo to umyte v umyvacke,a potom som v tom chladila flasky s mliekom,umyvala nad tym obycajny riad,no a mamina si to neuvedomila,len to oplachla vodou a dala jej z toho papat a lyzicka bola tiez polozena len tak nedbalo na pracovnej doske.Myslite si,ze z toho moze mat 5-mesacna dcerka nejake zdravotne problemy? Prosim,kritiku nepotrebujem,len vas nazor,lebo je mi z toho smutno..
. ja ked som začala mojej malej variť tak som jej kupila novy hrniec, tanierik, lyžičku, varačku lebo mam len drevene a boli už zajdene. ale toto čo si napisala ty je už vrcholne prehnane
Prosim te neblazni🤐
@nika_17 neber to si to v zlom, ale skor jej skodis tym co robis a ze to co si popisala je problem...skolka skola atd..pokial nebude chodit ba nejaku all exclusiv nik jej nic sterilizovat a skakat okolo nej nebude a plus bakterie su vsade ides von atd. Uplne ju neochranis a telo sa len bude horsie branit v "nesterilnom" prostredi...
Vo vseobecnosti vonku je x bakterii, chorob, ale ich trapi nejaka malickost..
Si robíš prdel, že 😂 ?
@zooeynka máš pravdu 🙂bola som tokerantna a nechcela som ju este viac vystresovat ale ona sa aj sama vystresovala. Tomu nijako nezabrani.
@misscelaneous skoda ze tie atb vobec nemaju vplyv na virus pleties dve veci hala bala
Neries a pomysli si ako fungovali ludia kedysi..a boli aj tu su este aj 100 rocny dedkovia a a babky obcas sa treba menej nad vaetkym zamyslat,lebo vas z toho.....a hlavne nestresovat nad vsetkym...smutny by mal byt clovek ked sa atane cosi vazne nie hypoteticke obavy...
A tu vidiet, aka je priroda carodejnica. Imunita sa tvori v creve, tzn.deticky tym, ze vsetko strkaju do pusy, si buduju imunologicky zaklad...ja nechavam moju cely cas hrat sa na zemi, ked jej spadne hracka, neumyvam (pokial na nej nie su nalepene vlasy alebo prach) myslis, ze nase mamky nieco sterilizovali, umyvali? A tu sme, nevyhynulo ludstvo. Zober si ciganov v osade, v akej spine ziju a tu su 😀 ved doma nemas po linke ecoli, ani salmonelu, tak sa neboj..viem, ze mamicky zvyknu byt citlive na deti, hlavne na svoje prve, ale treba pouzit trochu sedliackeho rozumu a nebat sa prehnane, to by ste potom ani z domu nemohli vyjst 😉
@nika_17 čistota pol života a špina celý. Nie nadarmo sa hovorí batoľatám domáci vysávač.
To trosku prehanas nie?Pockaj,ked ti trosku podrastie a bude vsetko strkat do ust,potom budes robit co?
@nika_17 nikdy som deckam nekupovala zvlas riad,pri prvej som pol roka sterilizovala flasky,pri druhom vobec nic...nechaj dieta vybudovat si imunitny system,tymto stylomu ho zabijas...skodis mu,hoci to myslis v dobrom...a ako bude starsie vsetkobsa na jeho nevybudovanej imunite odzrkadli...nesnazte sa but tolko Bio a Eko a Top...niektore to vazne prehanate!
@nika_17 tvoja mamina sa volakedy starala aj o teba, nemala umyvacku, umyvala riad asi podobne ako teraz, mozno len v teplej vode bez saponatov, nemusela ten riad potom 3x oplachovat a vyrastla si, zijes, porodila si dieta a tvoja mamina sa o nu dokaze postarat. Sterilne prostredie este nikomu nezvysilo imunitu. Co budes robit, ked si tvoje dieta rozhodne preskumat obsah nocnika? Nerob paniku, daj si magnezium a ukludni sa. Chapem, ze chranis svoje dieta, ale pred vlastnou maminou? Kvoli polozenej lyzicke? Potrebujes este dalsie 2 deti, potom nebudes riesit taketo veci a budes vdacna mamine, ze ti pomaha. Ale uplne vazne, treba si to v hlave ujasnit a zit normalne, lebo o 3 roky nezvladnes pobyt dietata v skolke, kde su ocikane zachody, neumyte ruky, kychaju a kaslu na seba, vymenia si zubne kefky... Ked zo sterilnej domacnosti ho das do kolektivu, tak sa mas na co tesit.
@sykorkauhliarka Ups :D myslela som superbakteriu, cely zivot si to asi budem mylit, dakujem za pripomienku ;)

No urcite nie je dobre uplne vsetko sterilizovat. Prave teraz myslim dvaja ludia zomreli na nejaky supervirus, ktory je odolny voci akymkolvek antibiotikam a vlastne vsetkemu. ZMutoval z prehnanej hygieny a toho, ze sa atb brali halabala. Myslim, ze cistota je namieste, no sterilita uz v 5 mesiacoch nie, musi si organizmus zvyknut aj na "spinu". Myslim, ze sa nemusis bat, predpokladam ze mate relativne cisto, no pre svoj vlastny klud a vzhladom aj na diagnozu, zajtra zavolaj pediatrovi, tam ti urcite lepsie poradia.