icon

Pitie pri prikrmovaní a zaraďovanie jedál

8. okt 2020

Ahojte 🙂
Malá je na materskom mlieku+ začali sme s prikrmovaním na obed (zatiaľ rôzne druhy zeleninky).
Mala by som pár otázok:
Po akej dobe ste začali zaraďovať jedlo aj v iných častiach dňa? - obed, desiata alebo na večer?
A ako to bolo s pitím? Robievali ste aj nejaké čajíky alebo niečo aj keď ste mali dosť materského mlieka? Vďaka za rady a za ochotu.. 🙂

gabuliacik
•
8. okt 2020

S pridavanim som isla podla toho,ako ona vyzadovala. To budes vidiet ze pyta viac a viackrat denne. Ale neni sa vobec kam ponahlat,ked mas babo plne kojene.
A pitie som ponukala dojcensku vodu poharikom od cca 8m. Ale to bolo leto. Tiez to nemusis uponahlat ked sa dojci casto,tak sa aj napije,nie len napapa z mliecka

autor
•
8. okt 2020

@gabuliacik veď aj ja si myslím že sa nemusíme ponáhľať, som vďačná že dojčiť môžem...ale keď názorov je veľa, aj odlišných od tých mojich

hdpe
•
8. okt 2020

tak ja som od začiatku po každom jedle dala trošku napiť z pohárika s tým náustkom no teraz (začiatok 9mesiaca) skúšam dávať bez náustku. Väčšinou pije vodičku- trošku zohriatu, a začínam dávať aj čaje kedže už je chladno- striedam, ovocný od Hipp, harmančekový, fenyklový, a čaj na kľudné sny. Malú kŕmim zasadne asi v strede- po zobudení, chvíľu kým sa prebalíme, pokukáme, trošku sa pohrajká kým pripravím jedlo, potom nakŕmim. Malá sa ešte pohrá, a keď vidí, že už je nervózna, ide spať a vtedy nakojím... aj kojené dieťa potrebuje piť vodu.

berry266
•
8. okt 2020

nepíšeš koľko mesiacov má dcérka. ono by to mal byť tak že do 1r by si si mala mat zavedených 4-5 jedál denne. ja som tiež začala obedom o cca 1 a1/2 mesiaca isla desiata, znovu som počkala 1 mesiac možno aj viac a potom vecera. a takto ďalej. ja som zacala dávať prikrm v 5mesiaci. dcéra zle priberala aj keď bola kojena, ale na to, že prečo sme prišli až po roku... ale to je o inom....
vodičku som začala dávať tiež po troche ked aa napapala a potom som ju ešte kojila. odporúčam ti dávať do prikrmu kvapku dve rastlinného oleja aby malú nezapieklo... niekto dáva olivovy, ja som dávala tekvicový z dmky. vždy počúvaj svoju intuíciu a nedaj na reči okolia, ty si mama ty vieš najlepšie čo a ako 😉

gabuliacik
•
8. okt 2020

@berry266 suhlasim. Pocuvaj svoje vnutorne ja. Ked sa nechas tlacit okolim,bude to zbytocne komplikovane aj preteba a aj babo. Dojcenie,ked sa to dari,je dolezite a do roka plne dojcene dieta,prikrmy len ochutnava. Takze veselo dojci a davaj ochutnavat a ntrap sa ak jeden den zje viac a dalsi menej. Raz sa deticky rozpapaju
Drzim palce
A pitie ked budes davat,skus rovno poharik. Iba priloz a doetatko ktore nemalo nikdy flasu,nauci sa skor z pohara. Osobna skusenost. Prve dieta nedojcene,druhe dojcene