Prečo deti na UM sa prikrmujú od 4.m a dojčené od 6.m?
ahojte mamičky, mňa len tak pre info zaujíma váš pohľad a názor na príkrmy, preco deti chovane UM (ktore ma byt plnohodnotnou nahradou materskeho mliecka, aspon podla reklamy) sa maju prikrmovat od 4m a dojčené bábiky až od 6m??? My sa kojíme a čakám na ukončenie 6m, ale proste toto ma zaujíma...pomaly už študujem všetko o príkrmoch 🙂
Zacala som malinku prikrmovat ,na odporucania pediatricky, doobedu (okolo10tej) jablckom a vecer okolo siestej, cize hodku dve pred spanim kasou .
Ma 4m a tyzden. V 3. Mesiaci sme mali laktacnu krizu a trvala mesiac. Malinka mi pribrala za tri tyzdne 100g, velmi malo. Tak z prikrmujeme. Ale bojim sa o jej zaludocek ci je vhodne zacinat s jablkom ked vsade sa uvadza resp ja viem ze zemiak je začiatok. Ci je usposobeny zaludok 4m dietata na jablko.
@tiuskam zrejme ešte nie je na prikrmy pripravené. Ponukaj hlavne vtedy, keď o jedlo prejaví záujem. Bude ťa sledovať ako keď ty, otvárať pri tom ústa, načasovať sa za jedlom a pod. Je to pre nich nové, s ledlom sa len zoznamuju, zvykajú na novú konzistenciu, chuť. Niekedy sú aj 2 lyžičky úspech. A niektoré potraviny musí dieťatko ochutnať aj 20x, kým si na ne zvykne.
Takže buď dať pauzu acpickat, kým prejaví zaujem, alebo ponúkať, ale nenutit.

Ja mam syna tri roky je prikrmovany od 3mesiaca nakolko ja sprosta som pocuvala v tej dobe svoju matku. Moj syn ma velmi velke zaludocne problemy intolerancie na jedlo a nechce nic jest. Vsetko toto je nasledok skoreho prikrmovania. Takze dievcata nieje kam sa ponahlat a to ze vy ked ste boli male vam dali rodicia ako 2/3 mesacnej polevku budte radi ze to telo to zvladlo. Aj do mna huci stale moja svokra pri druhom dietati ze mam zacat uz prikrmovat (mam 3mes dcerku) a ani za svet nakolko nema oblicky v poriadku a mame umoznene prikrmovanie az od 8mes a to az ked budu ok vysledky. Dalsia vec ci kojene alebo babatko na UM nemusite nalievat litrami caju. Nepotrebuju to este. A uz vobec nie vyzivy. Vychovate si akurat cukrovkarov. Maminy neponahlajte sa babo same ukaze.