icon

Prečo deti na UM sa prikrmujú od 4.m a dojčené od 6.m?

janica81
17. feb 2011

ahojte mamičky, mňa len tak pre info zaujíma váš pohľad a názor na príkrmy, preco deti chovane UM (ktore ma byt plnohodnotnou nahradou materskeho mliecka, aspon podla reklamy) sa maju prikrmovat od 4m a dojčené bábiky až od 6m??? My sa kojíme a čakám na ukončenie 6m, ale proste toto ma zaujíma...pomaly už študujem všetko o príkrmoch 🙂

Strana
z2
tristia
29. dec 2015

Ja mam syna tri roky je prikrmovany od 3mesiaca nakolko ja sprosta som pocuvala v tej dobe svoju matku. Moj syn ma velmi velke zaludocne problemy intolerancie na jedlo a nechce nic jest. Vsetko toto je nasledok skoreho prikrmovania. Takze dievcata nieje kam sa ponahlat a to ze vy ked ste boli male vam dali rodicia ako 2/3 mesacnej polevku budte radi ze to telo to zvladlo. Aj do mna huci stale moja svokra pri druhom dietati ze mam zacat uz prikrmovat (mam 3mes dcerku) a ani za svet nakolko nema oblicky v poriadku a mame umoznene prikrmovanie az od 8mes a to az ked budu ok vysledky. Dalsia vec ci kojene alebo babatko na UM nemusite nalievat litrami caju. Nepotrebuju to este. A uz vobec nie vyzivy. Vychovate si akurat cukrovkarov. Maminy neponahlajte sa babo same ukaze.

tiuskam
5. okt 2016

Zacala som malinku prikrmovat ,na odporucania pediatricky, doobedu (okolo10tej) jablckom a vecer okolo siestej, cize hodku dve pred spanim kasou .
Ma 4m a tyzden. V 3. Mesiaci sme mali laktacnu krizu a trvala mesiac. Malinka mi pribrala za tri tyzdne 100g, velmi malo. Tak z prikrmujeme. Ale bojim sa o jej zaludocek ci je vhodne zacinat s jablkom ked vsade sa uvadza resp ja viem ze zemiak je začiatok. Ci je usposobeny zaludok 4m dietata na jablko.

delmondo
10. okt 2016

@tiuskam preto sa odporúča zelenina na začiatok, aby si dieťa nezvyklo hneď na sladke, a potom bude odmietať zeleninu. Ale jablko patrí medzi prvé ovocie, takže sa nemusíš báť. No ja osobne by som dala radšej zeleninu

tiuskam
11. okt 2016

@delmondo druha isla mrkva a uz tyzden mame vyraz, ze co mi to robis mami, cize asi tak. A mrkva je predsa sladka a aj tak ju nechce.

delmondo
11. okt 2016

@tiuskam zrejme ešte nie je na prikrmy pripravené. Ponukaj hlavne vtedy, keď o jedlo prejaví záujem. Bude ťa sledovať ako keď ty, otvárať pri tom ústa, načasovať sa za jedlom a pod. Je to pre nich nové, s ledlom sa len zoznamuju, zvykajú na novú konzistenciu, chuť. Niekedy sú aj 2 lyžičky úspech. A niektoré potraviny musí dieťatko ochutnať aj 20x, kým si na ne zvykne.
Takže buď dať pauzu acpickat, kým prejaví zaujem, alebo ponúkať, ale nenutit.

tiuskam
12. okt 2016

@delmondo stale iba trosicku dam na spicku lyzicky. Dakujem za odpoved 🙂

Strana
z2