Prečo deti nemôžu jesť nivu, majonézu a huby?
Zaujima ma to
Tak podľa mňa laika ťažké na žalúdok....majoneza ťažká mastná,niva no plesnivy slaný velmi slaný syr....tiež ťažký,toto podľa mňa detský žalúdok zle a dlho trávi môžu vracať byť im zle mať zahu... hríby neviem asi od 3 roky....zrejme tiež ťažká potravina na trávenie a asi alergén? Neviem píšem čo si myslím.....
Omylom som zmazala odpoved. Naša pediatrička tvrdila, ze huby obsahuju toxiny a sú do 6 rokov nevhodné okrem šampiónov, Niva asi kvôli vysokemu obsahu soli (aj mna z nej strašne smadi a plesni, majonéza asi kvôli surovým vajciam, z ktorých hrozí salmonela (sestra ju mala ako malá a mám z toho traumu doteraz)
1.niva kvôli plesniam, pre dospelého človeka sú už bezpečné, pre deti nemusia byť -zažívacie problémy a súčasne príliš veľký obsah soli
2. Huby aj keď sú zdravé, môžu nasávať toxické látky z okolia, to dospelý žalúdok vie spracovať, detský (v rannom veku nie) + keď ich zbierajú ľudia sami, tak aj minimalizácia otravy -u tak malých detí aj malé množstvo môže byť smrteľné okamžite.
3. Majonéza sa môže ale tá z obchodu, ktorá prešla tepelnou úpravou - pasterizáciou, no nedávala by som, obsahuje príliš veľa tukov a korenín, môže to byt ťažké na žalúdok - kopec dospelých ju ma tiež problém stráviť.

Môžu. Napr ja som od roka dávala. Niekotri rodičia sa proste boja surových vajec napr