icon

Prečo deväťmesačné bábätko odmieta príkrmy?

zufalamama1
27. sep 2026

Ahojte, mám 9m bábätko, plne dojčené, snažíme sa zavádzať príkrmy od 5m, ale extrémne neúspešne. Občas niečo požužle, posledný mesiac už trošku aj otvorí pusu na jogurt alebo niečo, čo lepšie pozná, ale nechce to veľmi prehĺtať. Doteraz nezjedla viac ako lyžičku. Už som zúfalá, skúšali sme všetko, aj BLW, aj mať pauzu a zase skúsiť. Chce len prsník. Máte niekto podobné skúsenosti?

anonym_2b5705
•
27. sep 2026

@zufalamama1 Obmedzovať dojčenie, nasýti sa mliekom, preto odmieta príkrm. 9 mesačné už potrebuje aj inú stravu ako materské mlieko

ludmilka2407
•
27. sep 2026

Moj mladsi syn bol dojceny a z prikrmov ochutnal par lyzic a uz nechcel.. rozjedol sa po roku

zuzanaete
•
27. sep 2026

Tiez sme mali mliekoholika. Zacalo sa to zlepsovat po prvom roku. Dovtedy to bolo len o lyzickach. Ja som to neriesila. Prave to bolo pri cestach pohodlne. Mlieko stale k dispozicii. 😀

anonym_8e6dc2
•
27. sep 2026

Do roka su to este stale len prikrmy, obzvlast pre dojcene dieta. Lyzicka je v poriadku, pretoze jeho hlavna strava je materske mlieko.

anonym_7d6f88
•
27. sep 2026

v jeho veku mu este stale staci ochutnavat, ale uz by som zacala obmedzovat dojcenie aby mal realne hlad. Javy zaujem o jedlo v tbojom taniery? Skusala si ho mat na kolenach ked jes ty alebo niekto s rodiny aby si mohol zobnut ak by chcel? Popripade ak nema surodenca tak nejaky jedak kanarat raz za tyzden si spravit epolocny piknik deti po sebe radi opakuju hlavme ak by ste prejavili nadcenie ako druhy papa, samozrejme tvojho netlacit, ja chvalim aj za ochutnanie a vzdy prizvukujem ze netreba jest ak nechuti ale tereba vyskusat

2691
•
27. sep 2026

@zufalamama1 hotové prikrmy sú nechutné.
Skus zeleninu , ktorú pripravila sama

anonym_e7998f
•
27. sep 2026

@zufalamama1 skúšala si dat do zeleninového prikrmu materské mlieko?

ivinkapink
•
27. sep 2026

Moja prostredna dojcena odmietala ine jedlo do 14mesiacov, az potom sa to zlomilo, postupne pomalicky...ved nebude navzdy na prsniku.