icon

Príkrmy predčasniatka

22. jún 2023

Maminky mám otázku, ak som pred 3 tyzdnami začala davat zeleninkove prikrmy, môžem už začať davat ovocné a potom o cca dva tri tyzdne sa vrátim k zeleninkovym + mäso? Maly mi teraz spapa cca 80-100g zeleninky každý deň na obed. Ako ste dávali vy? Babatko ma 6 mesiacov, narodené v 31+1tt. Dakujem

anavixy
•
22. jún 2023

Zeleninove davat neprestan, len pridaj aj ovocie ako jedno z dalsich jedal pocas dna.

biem22
•
22. jún 2023

Zeleninové nechaj a pridávaj mäso. Ovocie kľudne neskôr, za mäsom, vôbec nie je potrebné pred mäsom 🙂

lusyc
•
22. jún 2023

Nám v škole hovorili, že zeleninu, potom mäso a až potom ovocie, lebo väčšina detí si zvykne na dobručké ovocie a potom nechce mäso. Aplikovala som na všetkých troch deťoch, vrátane predcasniatka.

autor
•
22. jún 2023

No ešte dobre, že som sem napísala 🙂 už by som zle urobila. A mamky ako ste pripravovali prikrmy? Každý deň alebo ste zamrazovali? Čiže keď zajtra pridám masko, tak to iste masko dám aj pozajtra?

anavixy
•
22. jún 2023

Ano, take je odporucanie, najprv zelenina, maso, bezlepkove obilniny, potom lepok.. a na zaver ovocie. Ale je to cisto len skrz to, ze ovocie je sladke a detom vacsinou chuti viac ako ostatne jedlo, no niektorym ani nie. Iny vedecky, vyzivovy argument na tento postup nie je. Podla mna je skoda v sezone domaceho ovocia cakat niekolko tyzdnov kym dieta ochutna vsetko mozne, aby som mu konecne mohla dat ovocie zo zahrady. Nehovorim, ze mate zacinat rovno jahodami, ale ano, kludne moze 6 mesacne dieta ochutnat aj jahody, maliny, melon atd.