Príkrmy - vo všetkom je cukor
Ahojte.
Buduci tyzden by som chcela davat synovi 1.zeleninovy prikrm. Bude mat 6 mesiacov.
Problem je tam,ze svokrovci mu kupili mliecnu Hami kasu,ze aby som mu to zacala davat na obed alebo vecer.
Ja ale nechcem. Uz aj kvoli tomu,ze je tam cukor a dalsia vec,ze chcem zacat zo zeleninou..
Svokra mu aj spravila vyzivy,ze to je zdrave, jablko zo zahrady,bio. To je vsetko pekne ale tam tiez davala ten cukor.
Tiez podostaval maly caje,kase,vyzivy a vo vsetkom je ten cukor. Vadi mi to lebo ma len par mesiacov a nechcem aby na to navykol hned od mala. Aj ked asi od toho ho neochranim.
chcela som mu ja robievat doma kase ked pride nato cas ale kedze byvame u svokrovcov. A u nich budeme este kym bude maly 9mesiacov tak nechcem sa s nimi kvoli tym kasiam,vyzivam,piskotam pohadat. Nechapem preco musia davat do vsetkeho cukor.
Co si o tom myslite?
Co by ste robili na mojom mieste?
ja som malej cukor nedavala, do nedavna som jej varila osobitne a nic kupovane, ziadne prikrmy som jej nedavala, teraz ma 14 mesiacov a varim pre nas spolocne, uvarim, jej oddelim a nam to potom dochutim
@gucciok85 "chcela som mu ja robievat doma kase ked pride nato cas ale kedze byvame u svokrovcov. A u nich budeme este kym bude maly 9mesiacov tak nechcem sa s nimi kvoli tym kasiam,vyzivam,piskotam pohadat." To mi xces povedat, ze len pre klud v domacnosti budes do svojho dietata pchat to, o com sama dobre vies, ze mu neurobi zrovna dobre???? Toto nemozes mysliet vazne!
@gucciok85 Ja by som nevysvetlovala 🙂)) Proste by som oznamila, ze budem prikrmovat svoje dieta podla seba a ked budem v niecom potrebovat poradit, tak sa opytam. Akonahle zacnes vysvetlovat, davas priestor na diskusiu. A myslim, ze ten dat nexces a xces si spravit podla seba. Ostatne, aj ked sa svokra nastve, tie tri mesiace uz nejako vydrzis nie? Ide predsa o zdravie Tvojho dietata. Mne mama tiez uz dobre dva mesiace pili usi s tym, ze mam malemu davat do vecerneho mlieka krupicu, aby vydrzal spat celu noc a za svet si neda povedat, ze ked na to jeho zaludok bude pripraveny, tak si tu noc odspi aj bez krupice. Oni to tak robili a neprijme iny nazor. (A netyka sa to len krupice do mlieka.) Takze aj preto viem, ze vysvetlovanie nepomoze - proste si urobis podla seba.
ja by som si tiez nenechala hovorit do toho..moja svokra mala zo zaciatku tiez tuto tendeciu.. malu chcela napchavat kadecim. a este my sme boli ti zli ze sme jej to nechceli dovolit. mala bola niekedy ako z divych vajec ked sme sli od nich.. a potom som si povedala ze a koniec.. svokre som normalne vysvetlila ze si to nezelam. ze je to moje dieta.. moja vychova a moja vec co jej budem davat. a ze ked som presvedcena o tom ze nie je pravy cas to jest.. tak jednoducho jej to nebude davat jest. musim priznat ze chvilu som mala pocit ze svokra bola ofucana.. ale potom ju to preslo a respektuje to. vzdy sa nas spyta ci malej moze dat toto, alebo hento... co sa tyka stravy pre drobca.. my sme doma vyrabali vyzivy.. ale teda malej moc nechutili. a to sme skusali rozne variace..rozne kombinacie.. je velmi vyberava v jedle.. a so vsetkym sa viac hra, akoby jedla.. momentalne mala uplne fici na vyzivach OVKO bio.. na jednej strane som rada ze aspon vobec nieco zje. a na druhej ze je to naozaj zdrave a vhodne pre deti 🙂

@veriiii Zdroj energie je predsa všetko. Ide o to, či budeš telu dodávať len čisto energetické bomby nezdravé, alebo spolu s energiou dodáš telu aj potrebné živiny, minerály, vitamíny, stopové prvky, vlákninu, a to všetko zdravé a telu prospešné.