icon

Prístroj na fondue

soniatko
31. okt 2013

ahojte...rada by som sestre kupila na Vianoce pristroj na fondue...chcela, aby to bolo pre viac ako 4 ludi...len ja neviem, ci su zvlast na cokoladu, syr alebo zvlast na maso...viete mi niekto poradit?

soldi
31. okt 2013

@soniatko ahoj, na cokoladu Ti staci taky, kde hreje sviecka, na syr potrebujes na elektriku, kedze treba vyssiu teplotu 🙂

o masovom fondue som este nepocula 😀

evelynm
1. nov 2013

@soldi , masove fondue je vynikajuca vec. Do rozpaleneho oleja v specialnej nadobe, pod ktorou je plamienok, aby sa olej stale udrziaval vriaci, si macas na dlhej vidlicke napichnute kusky masa. Potom ich papas s rozlicnymi pochutinami, ktore mas k tomu pripravene - omacky, zeleninka, syr atd atd. Odporucam na take pohodove posedenie s rodinou, priatelmi 🙂

evelynm
1. nov 2013

@soniatko , pokial viem, je ina sada na syrove fondue, ina na masove, ina na cokoladove. My mame doma tu na syr, ale robime v nej aj masove - bez problemov. Na cokoladove mame taku malicku sadu.

soniatko
autor
1. nov 2013

@soldi @evelynm ja by som chcela taketo nieco...to je asi na to maso a syr? http://darcek.heureka.sk/tristar-fo-1100-fondue/

anjelicek26
1. nov 2013

Ja len doplnim, ze fondue najchutnejsie je vo vyvare a nie v oleji. Syrove fondue je nenormalna kaloricka bomba, tomu sa vyhybame.. Na cokoladu mame cokoladovu fontanu 😀 My do fondue davame krevety, styri druhy mäska, zampiony. Ako prilohu robim salaty, omacky a bagetu.

bubelko
1. nov 2013

@soniatko spodok mozes mat na vsetko rovnaky, ale hrnce by mali byt rozne. na syrovy je najlepsi keramicky, ten co mas ako link je super na mäso. sety sa predavaju so specialnymi nadobami väcsinou na brennpaste (gelove palivo) alebo na elektriku. sviecka ti teoreticky staci, ale nemas taku teplotu a pri mäsovom fondue sa ti mäso tym padom neprevari a syr ti stuhne.
ako pise anjelicek26 syrove je velka kaloricka bomba a mäsove je lahsie chinoise (teda s vyvarom) ako bourguinonne (s olejom), aj ked to byva chutnejsie vdaka oleju.
k syrovemu pouzivame len chlieb, ale mozes aj zemiaky, hrusky (vtedy sa miesto ceresnovice pridava hruskovica) a rozne, pri mäsovom davame rozne omacky, k tomu cerstvy chlieb, ale mozes aj opekane zemiaky ci ryzu, tak sa to ponuka v restikach 😉

evelynm
1. nov 2013

@soniatko , myslim, ze by bol pouzitelny aj na maso aj na syr, ale bubelko pise dost vycerpavajuce informacie o fondue a kedze zije vo Svajciarsku, kde je fondue velmi rozsirene (mozno odtial pochadza?), tak by som sa jej radami riadila. Aj pre mna vela poucneho.