icon

Prvý jogurt pre 8 mesačné dieťa

sfinxx11
4. mar 2018

ahoj, nedavno sme mali 8 mesiacov. chcem dat biely jogurt. co poviete na biely kremovy od pilosu z lidla resp. aky mi odporucate?
dakujem

hettinka
•
4. mar 2018

Pilos ten 3,5 percentný, alebo ten bio čo majú. Ja robím doma v jogurtovaci.

lilienlukacs
•
4. mar 2018

Z hľadiska obsahu cukru je najzdravsi Zvolenský biely ja odporúčam ten 🙂

pininka
•
4. mar 2018

Ja malej davam od nestle,tie z dm co su od 4 mesiacov, normalne jogurty jej nerobili dobre a napinali ju.

deni73
•
4. mar 2018

Slovenské odporúčam.

ebi88
•
4. mar 2018

Banovecky

ellaafi
•
4. mar 2018

My sme začínali Active (Lidl) a striedala som ho smotanovým Zvolen a Kunin. Vlastne ich dávam dodnes s prídavkom čerstvého ovocia

deti95060810
•
4. mar 2018

my sme dávali z Jednoty....v pohode.

yanni
•
4. mar 2018

Grob so vlastny. Aspon budes vediet, co v nom mas. Sice nevydrzi v chladnicke mesiac "ako cerstvy" brrrrr ale vies, co jes.

lobic
•
5. mar 2018

Dobre jogurty maju v dm, ale taktiez je fajn aj kunin 🙂

hettinka
•
5. mar 2018

@yanni presne tak, naj je domáci. Deti hovoria, že z obchodu nie je dobrý, už si tak zvykli. Nie he to žiadna robota, príprava 2-minútová záležitosť.

hettinka
•
18. mar 2018

Milé mamičky, prosím o vyplnenie tohto dotazníka pre môjho syna, naozaj veľká vďaka https://www.survio.com/survey/d/M8R8U0A2F8N5S2Q6G

pininka
•
18. mar 2018

@hettinka vyplnene

ink
•
3. apr 2018

Môj mal po kravskom jogurte hrozné kŕče v brušku. Ovčí a kozí čistý však priam miluje. Kupujem len čisté. A beriem značky s malých fariem. Inak, odporúča sa nekojeným deťom po 10m a kojeným až v roku

kimi203
•
3. apr 2018

Ja idem akurat dnes vyrobit kozi doma z tami ziveho jogurtu a chcem potom nesor objednat aj tie jogurtove kultury...Baby co vyrabate doma , tak skusali ste tie kultury, alebo davate iba biely jogurt do mlieka? Diky

hettinka
•
3. apr 2018

@kimi203 dávam biely do mlieka. Ale aktuálne mám doma Bulharsku kultúru, tak idem skúsiť pre porovnanie.

kimi203
•
3. apr 2018

@hettinka daj mi prosim potom vediet, presne tu chcem objednat aj ja. som zvedava, ci bude hustejsi..

yanni
•
5. apr 2018

@kimi203 ja som s kulturou Robila len raz a nechutil nam.

kimi203
•
5. apr 2018

@yanni v com bol iny?

yanni
•
6. apr 2018

@kimi203 neviem ti povedat. Bol take "vodovejsi". My mame radsej kremove. Ja robin z Bio mlieka a bio jogurtu. Z prvej davky je este 5 krat rovnaky, potom na siesty-siedmy krat uz zase kupim jogurt. a tak stale dookola.

ale tych kultur je vela. Kto chce s kulturou a sa mu chce vela experimentovat, moze skusat. Ja som uz doexperimentovala. Nam to vyhovuje teraz tak, ako to mame.

kimi203
•
6. apr 2018

Ja tiez radsej kremovejsi, som si myslela, ze s tou kulturou bude hustejsi. A aky bio jogurt pouzivas a v akom pomere? Diky
@yanni

hettinka
•
6. apr 2018

Ak chcete krémový jogurt, treba použiť smotanu. Krémovu chuť mu dáva to, že má vyšší obsah tuku. Ja dávam pol mlieko a pol 12% smotanu (na varenie z Lidl )

katkalubkova
•
6. apr 2018

V 8mich mesiacoch jogurt mozte dat. Mylim, ze Pilos ma vela ceskych vyrobkov, na jogurte je to aj napisane CZ v takom lezatom vajicku. Ale aj zvolensky, alebo Tami a Valasky je super ( moravsky ), neviem ci ho vo svojom okoli kupis. To je este taka stara komunisticka klasika ( ten valašský )

katkalubkova
•
6. apr 2018

Veru mozes vyskusat najskor aj ovci, predavaju ho v sklenenych poharikoch, bude asi lahsi ako kravsky.

nela6
•
6. apr 2018

@sfinxx11 a potom odfot ako sa zatvari, mojmu sa skryvil v tom veku z toho usmev 🙂)) ale kazde je ine

stanislavicenka
•
24. apr 2018

Vna jogurt je cas od 1ho roka. A urcite nie hnusny pilos z lidla. Hladajte dobry zdroj. Ja som dcerke davala od holandie, biely. Okrem zlozenia treba citat aj vyzivove hodnoty

hoslenka
•
20. apr 2020

Čo to znamená, ak mal synček po tom, čo ochutnal jogurt červené fľaky okolo pusy? A taktiež sa mu to robí po kravskom masle. Všade, kde prídu tieto 2 potraviny do kontaktu s kožou, tak mu to sčervená.

barunka.k
•
20. apr 2020

@sfinxx11 ja osobne som dcérke dávala Hollandiu bielu ako prvý jogurt...

hanka1674
•
20. apr 2020

Podľa mňa je to na tebe. Ak máte nejaké tie obľúbené, tak proste kľudne začni s nimi

hoslenka
•
21. apr 2020

ja som bielu Hollandiu ako píše barunka dala prvýkrát, druhý aj tretí a vždy mal tie fľaky...zajtra ideme do poradne tak uvidím, čo mi na to povie doktorka