icon

Ročné dieťa a úplné odmietanie stravy. Čo s ním?

martinanet
13. júl 2011

Ahojte. Som už z toho zúfalá, ozaj neviem ako ďalej, tak sa obraciam na Vás mamičky, možno mi budete vedieť poradiť. Mám syna ktorý koncom marca oslávil 1r. Od narodenia bol slabý jedák, ale keď sme začali postupne so stravou, jedol aspoň máličko, ale jedol. Samozrejm, že od narodenia bola u nás každodenná súčasť mlieko Nutrilom, teraz plnotučné mieko. Ale prišli sme do takého extrému, že syn odmiata a že ozaj odmiata všetku stravu a je iba na mlieku. Lekár nám predpísal PERITOL, nepomohlo. Dávala som vitamín CEBION, lebo je tam veľa vitamínu B, nechali sme ho vyhladovieť. že keď bude hladý niečo zje. Ponúkala som mu doma varené, ale aj kupované jedlá. Nechce žiadne. Neviet mi pomôcť čo zaberá, aby sa rozjedol. Už nejem fakt vôbec nič, nechce ani jogury, výživy, kaše, ozaj že nič.
Za každú radu, odbornú, babskú, modernú, starosväckú, jednoducho akúkoľvek som Vám vopred veľmi vďačná.

danteska
25. júl 2011

@kahlan1 ja stale....a trva to uz dlho,stale skusam,obcas prasknu nervy a kricim a tak dokola..naje sa len co sam chce,neviem podla coho hodnoti jedlo lebo nic nove nechce skusit,ovocie vobec..

kahlan1
25. júl 2011

@danteska u nas to zatial trva tak nieco vyse tyzdna - stale si vravim ze su to isto zubky leebo nepapala ako zrut ale nieco pojedla a teraz toho zje malinko a pr ovocne vyzivy u nas vobec nehrozia a ani kase ☹

a dr to nejako riesi?

stelavita
25. júl 2011

Ahojte. Tiež mám také dieťa. Nepapkáča od narodenia. Stojí ma to vela nervov a trpezlivosti doňho niečo dostať. Bez zabávania to proste nejde, a mám pocit, že čím je starší, tým je to len horšie. Danteska, presne viem čo prežívaš,mám to isté. Tiež sa sem chodím ukludňovať, keď čítam, že nie sme v tom sami. Mám pocit, že z toho krmenia skončím raz na psychiatrii. Najnovšie začal mať rád sladkosti, úplne mi začal odmietať obedy, ktoré predtým papával. Brali sme aj peritol, raz zabral, inokedy zase nie. Multivitamínové sirupy vôbec. No my máme to nechutenstvo v génoch. So mnou mala mama velké trápenie. Povedala, že ja som jedla štvrťku z toho, čo papá môj Danielko. No keď som prežila ja, tak prežijú všetky deti. Asi musím vydržať ešte pár rokov a tiež sa potom tak rozpapá ako ja. Už aby to bolo.....

anjelicek26
25. júl 2011

Nas Max stale papa hrozne. Stale sme na 100g tuhej stravy denne. Dnes zjedol na obed 10 lyziciek ryze, takmer sme oslavovali... proste jeho krmit je ako za trest. Nas miluje ovocie a suchy chlebik, to si zuzle furt, tak to mu davam stale nieco do rucicky + konecne zacal pit vela mliecka, pije uz par dni 850ml denne, co pijaval asi 400ml, co je sice nad "limit" na krabici, ale tak snad to nevadi, ja som rada, ze pije aspon to.

Neviem ako to riesit, dcerka sa tiez strasne v jedle prebera, prve, co pocujem, ked nieco postavim na stol, ze to hento nema rada. No proste uzas 🙄 Ale ona aspon zje toho dost, len vzdy si vybera, len co jej chuti, bud prilohu ci mäsko ci zeleninku, ze by zjedla vsetko, to sa nestava... mozno palacinky 😅

Max ide buduci tyzden na krvne testy kvoli podozreniu na alergiu na BKM, laktozu ci celiakliu, ci malo zeleza, moze to byt hocico, nas maly ma neustale hnacky a nepribera uz - no snad pol roka - takze to musime riesit, snad to nebude nic vazneho.

gonka
25. júl 2011

ahojte, ja mám tiež ročnú dcérku - 13 m (9 kg a 73 cm) a teraz má obdobie papania/nepapania na striedacku,napr. ráno vypije 200 ml UM a viac jej na celé doobedie netreba, keď jej ponúkam rohlík, len otočí hlavou, resp. mi to vypľuje. Potom skúsim banán ten si dá - tak polovičku, a keď sa zobudí okolo 14,00 h a ideme na obed, tak teraz sme mali týždeň že nezjedla z neho nič, ani len pusu neotvorila, ponúknem jej jogurt a ten bez problémov celý zje. Tak neviem, či je dosť napapaná z mliečka že viac nepotrebuje... tiež som z nej nešťastná...prečo je to tak.

anjelicek26
25. júl 2011

@gonka - vsak to - preco je to tak? Ked vidim, ako kamoskam deti len po jedle pozeraju a nas ma totalne na haku. Ono kazdy vravi - neries to - ale da sa odignorovat skutocnost, ze moje dieta nepozna hlad? Nas maly ma 77cm a 9.6kg... na chlapca je to malo....mame tiez 13.5 mesiaca...

gonka
25. júl 2011

Napr. má týždeň, že spapá ráno rohlík so šunkou, na obed mäso, špenát - normálne sa naje, dosť jej chutí papať večer. Ale napr minulý týždeň, to bola katastrofa, ani obľúbený špenát, ani slížovú polievku, len jogurt, tvarohový dezertík, banán a tam to končí...., a to nám detský lekár - hovorí o 5 porciách jedál za deň, no pre nás je to čistý nonsens 🙂 a to som zabudla, my to máme ešte sťažené o to, že nemáme ani jeden zúbok. A berieme Maltofer, pretože od malička máme nízke hladiny železa.

anjelicek26
25. júl 2011

@gonka - my ideme buduci tyzden na krvne testy, tak uvidime...sme na dovci v nemecku, tak to riesime teraz, v anglicku to maju vsetci na haku... U nas ale o normalnom jedeni nemoze byt ani reci - no vlastne nikdy. Ono je to len udzobavanie. A zuby v tom bohuzial nebudu, je mizerne ci mu idu, ci nejdu 😖 Nas ma 10 zubov, ale ze by to nejako pomahalo sa povedat neda 😝

danteska
25. júl 2011

@kahlan1 Mudr to neriesi,ja mam pocit ze maly je velky vyberavec..velky...on sa naje,ale iba co chce..jogurty-kdekolvek,kedykolvek..aj o polnoci..polievka? slizikova-ostatne len par lyziciek aj to stojime pri okne,pozerame auta,hra sa.. 😒
@stelavita presne,aj ja si vzdy ked maly zaspi na obed precitam par prispevkov na "ukludnenenie".. 😖 inak by som sa zblaznila..kazde krmenie je ako za trest..sladkosti ako kolace,Brumik a jogurty s Milacikmi su pre neho ako stvorene.doedava maval kazdy vecer krupicovu kasu z 250ml mlieka,najnovsie kasu absolutne odmieta.sunku a ine prilohy?nehrozi-tvari sa ze ho chcem otravit,takze papame len suchce pecivo..uhorky rajciny? nehrozi..a mohla by som pokracovat dalej..nechcem aby existoval iba na jogurtoch,ale co mam robit..najnovsie mu zachutila ryza-samozrejme samotna.a to som mu nukala ryzu 4 mesiace..ovocie najnovsie ziadne.... 😢
@anjelicek26 presne to aj ja som smutna ked mi nejaka znama povie : nas maly by zjedol aj mna keby mohol,aj vecer o 22:00 hodine..a mne je do placu preco ten moj maly vymyselnik nic nechce..je to fakt niekedy na psychiatriu a priznam sa ze mi obcas rupnu nervy a narobim krik..sice nic tym nevyriesim ale mne sa ulavi aj ked potom mi to pride luto...neviem tiez ako to riesit,asi len trpezlivo stale ponukat a ponukat...keby mame kazdy den slizikovu polievku a ryzu tak by bol ako tak spokojny,len ja by som chcela aby vyskusal viacere jedla..a uz rozmyslam-viem ze skoro-co bude v skolke..

bambulka814
25. júl 2011

ahojte,

som v podobnek situacii, aj ked s mladsim babatkom, jakubko ma 7 a pol mesiaca a jedlo len olizuje, max spapa zo 2-3 kuk.hamky a korku chleba, z vyziv fakt takmer nic. jedine moje mlieko, ale uz ma to nonstop kojenie dost otravuje. Dr kazala nechat vyhladoviet, ale neviem, nejak s tym nie som stotoznena.

kahlan1
25. júl 2011

@danteska aspon nieco spapa - my skoro nic, vsetko vypluva

@bambulka814 tiez nie som velmi za vyhladovanie ☹

kahlan1
25. júl 2011

@anjelicek26 ani my nepozname hlad ☹ ked ju neotravujem s jedlom je to to najstastnejsie dieta pod slnkom

danteska
25. júl 2011

@kahlan1
@bambulka814 vyhladovanie ani ja nejak neuznavam aj ked som uz aj to skusala a teda neuspesne lebo aj tak nezjedol obed a ja som nakoniec po niekolkych hodinach polavila a dala aspon jogurt.. 😒 maly spapa ale nechcem aby bol na sladkostiach..tyzden mame taky ze odmietal aj to co viem ze mu ako tak chutilo..ale ide mu stolicka vzadu tak aj tym to moze byt..je to fakt fakt tazke a mne obcas trpezlivost chyba..a este ked vymysla,vyrazi mi lyzicku tak to mam "radost".. 😖

anjelicek26
25. júl 2011

@kahlan1 - vyhladovanie nema vyznam - on sa neozve ani po 12 hodinach ☹ Ked mu dam potom mliecko - skusali sme to uz 2x s odstupom par mesiacov ho nechat takto, kym si vypyta - pije neskutocne hltavo, ale on sa nepostazuje, nic, proste keby je to na nom, neje vobec :(

My sa snazime davat jedlo za behu, nakrajane ovocie, ryzove vafle, kusky chlebika na tanierik ked sme vonku a lieta, chodi si brat, bavi ho to a aj dost spapa, to je vlastne jediny sposob, ako do neho nieco v normalnom mnozstve dostat.

Lebo ked krmime lyzickou, tak nad 8-10 lyzic sme sa v zivote nedostali, ked papa sam, nieco spapa, ale potom sa zacne hrat. A 5 prikrmov za den? My sme radi, ak nejako prezijeme tri prikrmy :( Lebo je to o nervy po kazdy raz. A to ho nenutime vobec, aj tak to nema vyznam. Ale clovek ma dost, aby sa drzal a nenapchal mu tu lyzicku do pusy nasilu 😔

kahlan1
26. júl 2011

@danteska ja som vyhladovat neskusala ale ked na obed spapa malicko tak si myslim ze o tri - styri hodiny musi byt hladna ale aj tak nechce nic :( vy spapate aspon jogurt my ani to

@anjelicek26 my doplname mlieko v noci ked spinka - davame budik kazde tri hodiny vyberieme po spiacky z postielky a dame flasu tak pije a vypije to rychlo

ale ked jej davam mliecko za bdela tak 130 ml pije aj pol hodinu ☹ ☹

od gastrodr sme dostali vyzivne mliecka ktore jej davame 2 krat denne lebo sa jej zdalo ze malo pribrala za dva mesiace 450 gr.

my sme mali pôrodnu 2900 a teraz mame 8400 gr. a na 12 mesiacov ma mat 9 kg podla ich tabuliek

anjelicek26
26. júl 2011

@kahlan1 - tak Max od decembra doteraz pribral len 1,3 kg...takze za poslednych 7 mesiacov pribera uplne mizerne. Doky sa zda u rocneho dietata 450g za dva mesiace malo? No ja neviem, take zle to asi nie je... my sme cisto posledne tri mesiace pribrali 120g... ze aka parada :(

Inak dnes v noci vypil za tych 10 hodin spinkania 715 ml UM 😕 Sa ani nedivim, ze cez den neje. On mal porodnu hmotnost 2550g...takze drobatko od zaciatku...

kahlan1
26. júl 2011

@anjelicek26 715 ml tak to vypil krásne len za noc. My za noc do nej dostaneme 300 ml a ja som stastna ako blcha. Hej ze malo hned nas poslala na gastro aj na kardio a na gastre nam povedala ze musi pribrat za mesiac 500 gramov - som skoro odpadla

anjelicek26
26. júl 2011

@kahlan1 - nas tak pije len poslednych par dni, konecne sme mu vymenili cumel za väcsi, dovtedy pil na jeden raz tak 100ml, si trieskam hlavu o stol, ze ma to nenapadlo skor. Pol kila priberat v tomto veku? Ja viem, ze idealne je 125g - 200g mesacne okolo toho roka. Mam pocit, ze na slovensku toho riesia prilis moc a v anglicku zasa vobec nic 🙄 Ako tam sme mali poradnu v 6 tyzdnoch, v 7 mesiacoch a odvtedy vobec 😕

kahlan1
26. júl 2011

@anjelicek26 no tu ta tabulky nepustia, čo nie je ktovie čo - a pritom ja viem preco nepribera lebo neje 🙂 to da logiku - keby jedla ako slon a nepriberala ok je to cudne rieste to ale ako ma pribrat z nicoho no nie?
fiha to je aňkosi malo poradn

anjelicek26
26. júl 2011

@kahlan1 - no ja uvidim, Max mal v roku 9660g a teraz pred tyzdnom mal 9440g takze schudol, ale sli mu stolicky cely mesiac a hnackoval do toho, teraz zacal aspon mlieka poriadne pit, nevazila som ho, musim zajtra odvazit, ci to nejako pomohlo. Lebo viem, co nam doky na to povie :( A to som este rada, ze tu v nemecku taku dobru doky mam, v anglicku na mna pozerali ako na zjavenie, ked som od nich chcela nejake testy. Ze vsak vyzera zdravo 🙄

kahlan1
26. júl 2011

@anjelicek26 ale ved to ma peknu vahu

danteska
26. júl 2011

@kahlan1 ja si myslim ze teraz deti tolko nepriberaju ked malo jedia a moc behaju..vydaj energie je väcsi ako prijem.zas sa nenechaj strasit MUDr..podla mna to prehana,kazde dieta je ine-niektore vazi viac a ine menej,niektore je väcsie po rodicoch napriklad,niektore budu drobatka..inak my dnes zas bez obeda.. 😔 skusim ked sa zobudi..pustil plac len co som mu dala podbradnik.. 😖

kahlan1
26. júl 2011

@danteska ved ja to aj tak beriem 🙂 len tabulky ich nepustia a robia potom kade co a vysetrenia

my na desiatu jogurt ale baby viete ako som jej ho dala ze som jej otvorila pusu nie nasilu len tak zeby vosla lyzicka a tak pojedla ☹ mam zo seba hrozny pocit ze tak ale inak by nezjedla ani lyzicku :( teraz spinka ale uz ma navarenu kuraciu polievku tak uvidim co bude ked vstane

danteska
26. júl 2011

@kahlan1 ja som tiez skusala nasilu...bolo mi zo seba zle,plakal..proste ked raz nechce tak to do neho nedostanem ani keby co bolo.. 😒 dnes na obed som tiez zvysila hlas a nepomahalo,a teraz to lutujem..ale bez toho aby som si to uvedomila ma proste to jeho nejedenie totalne nici a obcas narobim krik..my sme na desiatu mali kusok samotneho chlebika-8:30 rano,odvtedy nic..skusim ked sa zobudi..neverim ze nie je hladny,iba vymysla podla mna..

kahlan1
26. júl 2011

@danteska no presne ja som tiez bola zla aj som kricala aj plakala ale potom mi len bolo strasne luto ze som k nej taka tak uz teraz ju nenutim ked place alebo vyslovene nechce nedam ale ked jej otvorim jemne pusu a dam tak neprotestuje - prehltla ten jogurt a ostali nam 3 lyzicky z neho. Ale aj tak osm sa citili potom zle ale ja uz neviem co s tym - tiez ma to velmi nici a nestiham mysliet na druhe co mam v brusku ☹ lebo mam pocit ze cely den sa toci okolo toho ci a nieco zje

katy1979
26. júl 2011

@kahlan1 kasli na tabulky my sme mali 2980g a v roku nejakych 8500g. napodiv uz mame skoro 9kg. takze dva mesiace nic a teraz to skocilo.
ze 5porcii jedla denne 😀 tak za par rokov. dnes mal akurat jogurt rano a za behu som do neho dostala polku brumika. ryza bola na obed vsade okolo len nie v nom. tak mozno vecer sa naje teda snad.
ja som uz rezignovala vytaca ma niekedy riadne ale uz ho vzdy len vylozim zo stolicky ze nechces nechaj tak

kahlan1
26. júl 2011

@katy1979 no ja tiez uz pomaly rezignujem - nekricim, nezlostim sa len mi to je luto ☹

uvazujem nad sirupom pikovit

katy1979
26. júl 2011

@kahlan1 pikovit som kupila len radia zeby ho mal jest rano po jedle a nepovedali fintu ako to do neho dostat. uz som to davala do striekacky a ked otvoril usta ze sa ide pricucnut na mlieko tak som mu to tam vrazila. aj mne to je luto a hlavne mna tie reci vytacaju ja predpokladam ze kazdy z tychto nepapacov sa raz rozje a za par rokov fakt zozeru aj nas

kahlan1
26. júl 2011

@katy1979 a ako dlho ho beriete? nezabral nic? alebo ho neberie lebo ho vypluva

katy1979
26. júl 2011

@kahlan1 vacsinou to aj tak vypluje. obcas mu ho dam ale kupili sme ho len nedavno