icon

Ročné dieťa nepociťuje cez deň hlad

misko772014
18. jún 2015

ahojte chcem sa spytat mali nepocituje cez den hlad zje termixe,vecer mlieko ale domace jedlo mu prestalo chutit bojim sa aby nechudol.uz aj pobehuje sem tam sam.

moni244
18. jún 2015

@misko772014 mozu to byt aj zuby, ponukaj hlavne tekute jedla, uvidis

monicm
18. jún 2015

@misko772014 A aký je jeho denný jedálniček? Lebo pochybujem, že celý deň funguje na termixe a večer má mlieko. Na 2-3 dni možno reálne, ale dlhodobo určite nie.

misko772014
autor
18. jún 2015

ale ked mu dam presnidavku z obchodu sem tam mi to zje

misko772014
autor
18. jún 2015

na ranajky ma mlieko alebo chlebik,na obed meso,zeleninu a zemiaky alebo ryzu,potom baban alebo 2termixe,potm zasa zeleninu mesko a zemiaky alebo ryzu a vecer mlieko

misko772014
autor
18. jún 2015

dneska som mu uvarila rajciakovu polievku z ryzou a trochu zjedol

beatrice1607
18. jún 2015

No tento problem mame aj my. Odkedy sme oslavili prvy rok, jeho stravovanie sa rapidne zhorsilo. Niekedy mi je az do placu.. Ked porovnam co jedol predtym a teraz ani polovicu z toho..
A to chodi sam od 9 mes.Teda vsetko vybeha..

tajka1986
18. jún 2015

@misko772014 ak papa to co si napisala tak urcite nepochudne. Po obede toho zje celkom dost 🙂
U nas napriklad takto:
7.30 Ranajky:chlebik s maslom,syr,paprika,redkovka,rajcinka,obmienam alebo dzem,med
10.30 desiata:ovocie sezonne,jahody,nektarinka,ked nemam tak hocijake ine
14.00 obed: maso,,ryza,zemiaky,knedla,polievku nedavam
16.30 olovrant:jogurt pripadne opat ovocie ine ako na desiatu
19.00 vecera: rozne zeleninkove polievky alebo chlebik s natierkou a zeleninou alebo pecivo so sunkou
Mlieko som okolo roka davala pred spanim asi hodinu po desiate a pred spanim vecer s tym ze vecera bola menej syta aby sa zmestilo aj mliecko 😉
A ano moze to suvisiet aj so zubami,pripadne ak je teplo menej chuti jest aj dospelemu. Var mu take co vies ze predtym papal,mozno si da povedat 🙂

zabina27
18. jún 2015

@misko772014 to vsetko spapa alebo by si chcela aby to spapal?
@beatrice1607 nas tiez, cosi pred prvymi narodkami zacal vymyslat, cize dobry mesiac aj viac mam pocit, ze ho len nahanam s lyzickou, aj ked viem, ze by sa to nemalo... dovtedy papal krasne, vsetko, pusu otvaral, tesil sa, ale teraz je vsetko dolezitejsie ako jedlo. jedine, co som vypozorovala, je nechat ho a ponuknut mu az za dlhsie, to sa naje, ale ked uz od zaciatku otaca hlavu, tak to u nas nema vyznam... ja sa nebojim o chudnutie, nasho je dost, mne ide hlavne o to, aby mal vsetky ziviny, co potrebuje. nas papa takto - rano mlieko, ine nechce, v priebehu doobedia nejaka desiata - presnidavka alebo ovocie (niekedy mu dam presnidavku zriedenu s vodou do flasky, aspon to vypije), po vyspati nejaky obed, niekedy zje 5 lyziciek, niekedy pekne, ale vacsinou vymysla, na olovrant vzdy skusam, co by zjedol, kedze jogurty, milaciky nechce, natrety chlebik tiez nie, tak bud banan alebo nejaky pagac a vecer pred spanim riedka kasa z flase... to je take idealne, rano a vecer mlieko vypije vzdy, ine jedla su horsie, niekedy z kazdeho 3 lyzicky a dost... ale nevyzera, ze by bol hladny.. asi z toho musia vyrast. alebo uz maju svoje chute, ale este nam to nevedia povedat, ved inak mna by tiez porazilo, keby chcem banan a niekto do mna tlaci jablko 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sense
18. jún 2015

vynechaj termixe a ponukaj nadalej domace jedlo...nechce nemusi ale nedat termix (umelina a kopa cukru)....male dieta sa dobrovolne nevyhladuje....a to co si popisala myslim ze na rocne dieta je to dost

misko772014
autor
18. jún 2015

uz neviem co mam vymyslat mu varit ked dakedy tie kupovane presnidavky mu chutia viac ako domace jedlo.co tam take ine davaju

sense
18. jún 2015

@misko772014 pridany cukor, zahustenie ryzou, v masovych byva sol,...precitaj si niekedy zlozenie a budes prekvapena...rocne dieta uz moze vsetko kludne aj to co jedavate vy len menej solit a korenit...

misko772014
autor
18. jún 2015

zabina27@ to vsetko spapal sem tam

misko772014
autor
18. jún 2015

dakujem za pomoc snad sa to zasa upravy

zabina27
19. jún 2015

@misko772014 vies co, nechcem to zakriknut, ale nas maly uz 3 dni papa pekne 😀 asi teda spapa menej ako predtym, ale naje sa, ale musim povedat, ze uz papa aj pomedzi jedla, tu kusok broskyne, tu chrumka, tu ochutna domaci kolac... takze asi aj to robi svoje, trochu naplni brusko... mozno mu fakt skus ponuknut za trochu dlhsie, neviem, ake mate zvyky, my sme velmi dlho fungovali na 3-hodinovych odstupoch, kazde cca 3 hodky som mu ponukala a jedol, potom, ako uz som spominala, zacal vymyslat a teraz mu staci za dlhsie ponuknut, napr za 4 uz sa naje, asi proste fakt nie je taky hladny alebo co 😀 nechcem rovno pisat "nechat vyhladovat", ale asi nieco na ten sposob 😀 len s citom pri rocnom 😀
inak, nas sa polepsil, odkedy mu moja teta v stredu dovolila s polievkou sa "hrat", ja som to doma nevidela rada, ale ona mu dala lyzicu a pomedzi krmenie mohol dokonca aj na zem vyliat, co bol asi zazitok 😀 mozno ho skus nechat sameho, ja som teda zacala davat lyzicu alebo vidlicku do ruky, nech sa zabava a ja pomedzi krmim, zatial nam to ide 😉