Z akého materiálu má byť grilovacia panvica, ak nechcem teflón?
Ahojte,
chceli by sme si kupit grilovaciu panvicu, ale natrafili sme na viac materialov, z ktorych ani jeden nepozname. Co hovorite napriklad na maramorovy povrch s aplikaciou vcelieho vosku (firma STONELINE) alebo na pamvice od DeBuyer? Pripadne mate ine tipy? Nechcem zbytocne vyhodit peniaze, taketo veci si radsej kupujem na vela rokov. 🙂
Vdaka
Dada
Vdaka. Chceme aj jednu keramicku, ale to tak na sote a podobne. Tu grilovaciu sme uvazovali s inym povrchom. Nepripaluje sa ta keramika? Silit ma krasne hrnce, ale tie boli trochu nad nase pomery, ale pocula som chvaly. 🙂
Ahoj🙂 daj linky, nech vidíme🙂 j.
Keramika je perfektna aj na grilovacej - jednu mame a mozeme odporucit 🙂
Ahojte, panvica na steaky musi byt rozpalena na maximum. Tym vam odpada teflonova panvica - teflon je pri vysokych teplotach karcinogenny. Keramika ma nevyhodu a to, ze velmi rychlo straca svoju neprilnavu funkciu. 🙂 Na steaky je najlepsia liatinova, ocelova, titanova. Tu je clanok presne o vhodnych panviciach na grilovanie http://stejky.sk/grilovacia-panvica-na-steaky/
@dada07 ja mam zeleznu od riess (tradicna rakuska firma http://www.riess.at/eisenpfannen_eisenpfanne_30...) z parndorfu .. na steaky je super, akurat na udrzbu by som mala asi viac dbat 🙂
Nakoniec sme sa rozhodli pre Silit a sme spokojní 🙂. Vďaka za rady.
Ahojte,my pouzivame liatinove panvice a su super. panvicelodge.sk

@dada07:
Tie spominane nepoznam, ale ani ja by som nechcela teflon na grilovacej panvici 😉
Mala som taku, a teflon nevydrzi take vysoke teploty.
Ja mam dve panvice, ktore maju keramicky povrch, tie su super. Ja mam Silit s povrchom Silargan, tak to oni volaju. Steaky sa tom robia super, mozem hodit do umyvacky, mozem pouzivat aj kovove nastroje a skrabku, ked je moc zaspinena...
Takze ja by som ti odporucala keramicku povrchovu upravu: odolna voci vysokym teplotam, co potrebujes, ked chces grilovat, teda opekat pri vysokej teplote. Je aj odolny proti cistiacim prostriedkom, mozes v nej krajat, a da sa dat do umyvacky.
Tie Silit su drahe, aj WMF (tie s teflonovou upravou, co mame. Ale kvoli indukcii sme museli kupovat nove, a povedali sme si, ze ked, tak poriadne. Tie "bezne" Tefaly su po case na vyhodenie, tak sme investovali a nelutujeme.)