Začal niekto prikrmovať pred ukončeným štvrtým mesiacom?
Začal niekto s prikrmom skôr ako pred ukončeným štvrtým mesiacom?
Nie kedze dieta bolo plne dojcene
Ano. Ja som od 3 mesiaca bola krmena. Vyvar a pod. Prekvapivo som prezila bez najmensej ujmy.
Ano. Ja som od 3 mesiaca bola krmena. Vyvar a pod. Prekvapivo som prezila bez najmensej ujmy.
@zooeynka boze ved ano, volakedy sa robilo kopec veci ktore teraz vdaka vede a progresu nie je potrebne robit, a nie je to otazka iba toho ci to niekto prezije 🤦
Máte nejaký dôvod začínať skôr?
@anonym_38dce5 časté odgrcávanie UM
@anonym_autor toto konzultuj a pediatrom a nie so zenami co vyrastali v azbestovych domoch
@zooeynka boze ved ano, volakedy sa robilo kopec veci ktore teraz vdaka vede a progresu nie je potrebne robit, a nie je to otazka iba toho ci to niekto prezije 🤦
@anonym_594a98 otazka bola jasne polozena. Uplne normalne som na nu odpovedala. Ano, je v poriadku zacat prikrmovat 3 mesacne dieta.
Ak nemáme polohovateľnú stoličku, môžem ho kŕmiť v hojdačke, prípadne vo vajíčku?
Ak nemáme polohovateľnú stoličku, môžem ho kŕmiť v hojdačke, prípadne vo vajíčku?
@anonym_autor samozrejme, ved 3 mesacne hadam neposadis na stolicku. Ale naozaj to konzultuj s pediatrom
@anonym_autor samozrejme, ved 3 mesacne hadam neposadis na stolicku. Ale naozaj to konzultuj s pediatrom
@anonym_594a98 zle som počítala 🤦🏻♀️ chcela by som začať nie o mesiac skôr ale o 2 týždne
@anonym_594a98 zle som počítala 🤦🏻♀️ chcela by som začať nie o mesiac skôr ale o 2 týždne
@anonym_autor v poriadku, aj tak si to prejdi s lekarom a nie s cudzimi zenami
@anonym_autor áno, bežne tak deti kŕmia, keď ešte samy nesedia. A poznám jednu babu, ktorá dávala príkrmy od tretieho mesiaca. Bolo to na odporúčanie pediatra, neviem prečo.
@anonym_autor toto konzultuj a pediatrom a nie so zenami co vyrastali v azbestovych domoch
@anonym_594a98 azbest spôsobuje ťažké zápaly a rakovinu pľúc. Neviem o tom, žeby to spôsobovalo problém s myslením 😀
Jaj hej, ved my, vez 40 rocni, nam davali od 4-6 tyzdna uz ovsene vlocky a krupicu
Nechcem ti zle. Poraď sa s pediatrom a nie ženami na koníkovi. Skúsenosti ti povedia ale takéto veci by mal odobriť pediater a povedať svoj odborný názor.
@anonym_autor poraď sa s doktorom. Možno dá len niečo na zahustenie mlieka. Dva týždne sú u takého bábätka dosť. Ja som kŕmila v húpacom kresielku.
@anonym_autor na toto sa používa Nutriton (bud sa dava do materského alebo aj umeleho mlieka) , to ho zahusti a dieťa tak často negrcka. Mali sme rovnaký problém.
Toto nie je dovod na prikrmy
Jaj hej, ved my, vez 40 rocni, nam davali od 4-6 tyzdna uz ovsene vlocky a krupicu
@anonym_4adf80 nielen to ale aj kravské mlieko a ďalšie šmakocinky. Napr Bryndzové halušky či pivo
@anonym_autor pri refluxe mojej dcere prikrmy nepomohli, len grcala farebne a smradlavejsie. Reflux presiel az v 11. mesiaci. Vtedy uz viac ako mesiac sama chodila. Prikrmy mala od ukonceneho 6.mesiaca.
Nie! Poraď sa s pediatrom.. nedá sa porovnať doma dnešna a tá minula.. v minulosti neboli dostupne umele mlieka, ani kaše nic.. ak matka nemala mlieka boli tie babice, alebo sa prevaralo kravske a riedilo s vodou, ci pili rýžový odvar... čiže v dnešnej dobe, nie je podla mna v poriadku sa ponáhlať s prikrmami už od tretieho mesiaca, ak dojčiš babatko ma vsetko potrebne, aj je na um ma taktiež všetko potrebné..
Ja som začala v polke piateho (4m a dva týždne). Tiež mal reflux,. existuje aj AR mlieko - skúšali ste? Ono sinto nepredstavuj tak, že ten prikrm hned nahradi mlieko, prvé týždne sú fakt len ochutnavacky a aj tak dávaš mlieko. A ja som v kŕmila tak, že som si ho držala na rukách, mne sa v sedačke zdal moc ležmo 🫣
@anonym_autor pri refluxe mojej dcere prikrmy nepomohli, len grcala farebne a smradlavejsie. Reflux presiel az v 11. mesiaci. Vtedy uz viac ako mesiac sama chodila. Prikrmy mala od ukonceneho 6.mesiaca.
@simsalabim boze toto, maly grcal farebne a to bolo cele. A bol aj na liekoch (imeprazol) a nic nepomohol, ale hlavne neplakal od bolesti. Tiez mi povedali ze ked zacneme s prikrmami tak to bude lepsie 😏a to mi maly zjedol misku na posedenie, ziadne 2-3 lyzicky.
@anonym_autor ano, kludne, tiez odgrcavanie do roka je ok a nikto neriesi, nasa odgrcava od zaciatku a ma skoro 9 mes a aj dnes min 5x odgrcla a to uz ma prikrmy. Proste taky typ podla lekarov
@simsalabim boze toto, maly grcal farebne a to bolo cele. A bol aj na liekoch (imeprazol) a nic nepomohol, ale hlavne neplakal od bolesti. Tiez mi povedali ze ked zacneme s prikrmami tak to bude lepsie 😏a to mi maly zjedol misku na posedenie, ziadne 2-3 lyzicky.
@jablkovastrudla moj mal tiez silny reflux vodu nepil vibec sla prudom . Preslo az ako odbil rok
@anonym_594a98 otazka bola jasne polozena. Uplne normalne som na nu odpovedala. Ano, je v poriadku zacat prikrmovat 3 mesacne dieta.
@zooeynka nie, nie je v poriadku zacat prikrmovat 3 mesacne dieta. Traviaci trakt dozrieva az ca. po ukoncenom 4. mesiaci a priskore prikrmovanie moze (nemusi) neskor vyvolat astmu, alergie, cukrovku. Idealne je zacat a prikrmami po 4. mesiaci u deti na UM, po 6. mesiaci u dojcenych. To, ze ty si to prezila bez ujmy je fajn, no nie je dovod vystavovat zaludok dietata zbytocnej zatazi. A reflux nie je dovod na prikrmovanie. Da sa zvladat aj inak
@anonym_autor Uz by som tych par tyzdnov radsej vydrzala, je to uz len chvilka. Ja som tiez kvoli refluxu zacala prikrmovat co najskor, presne od ukonceneho 4. mesiaca. Ale je to ozaj tak, ze tie prve tyzdne prikrmov zjedia deti kolkokrat par lyziciek raz denne a zvysok tak ci tak davas mlieko. Plus ked zacal jest vacsie mnozstva, tak nejaku dobu si zase brucho zvykalo, bolo to vidiet, ze nie je uplne v pohode. Reflux sa vyrazne zlepsil az okolo 6m.

Máte nejaký dôvod začínať skôr?