Žiadosť o dávku v hmotnej núdzi. Musím priniesť celú tehotenskú knižku?

janna1983
6. okt 2009

Ahojte,
Vedel by mi niekto pradit v nasedovnom?
Som momentalne nezamestnana, poberam davku v hmotnej nudzi, tehotna v 4tom mesiaci. Bola som sa spytat na Upsvar na davku prisluchajucu tehtonej zene od 4teho mesiaca - kedze podla zakona sa ma tehotna preukazat tehotenskym preukazom a navstevovat poradne,a bolo mi povedane ze si mam priniest prefoteny komplet cely tehot. preukaz - neviem komu to naco bude, a este si to budu aj archivovat...no tak to urcite..

Nestaci doniest prefotenu prvu stranu - ved tam stoji vsetko co potrebuje pracovnicka vediet nato aby sa o tejto davke rozhodlo, a z druhej strany jej dovolim nech si kukne v kt. tyzdni som.

Akosik nemam chut davat niekomu cudziemu do ruk moje osobne udaje..Ked sa zda ze to co si pytaju je nad ramec?Zakon take nic sice nedefinuje..

Co vy na to??

jaduska
6. okt 2009

janna - neviem ako to definuje zákon, ale veď oni ten papier založia a v živote sa naňho nikto nepozrie, o pár rokov to skartujú....veď na tých ostatných stranách sú aj tak údaje, ktorým bežný človek nerozumie....a v 4-tom mesiaci tam zas až tak veľa údajov nie je, nie? Ale ak máš pocit, žeby niekto mohol tieto údaje zneužiť, tak sa ozvi, opýtaj sa, prečo musíš ofocovať celý....za opýtanie nič nedáš...

maznacik007
6. okt 2009

podla mna musia mat zdokladovany datum nastevy... u lekara.. ako osobne udaje im uz aj tak davas.. zakon myslim definuje ze musi byt dolozene ze nastevujes lekara .. v stanovenych terminoch.. a to sa da potvrdit zaznamom v knizke.. ako neviem ci by ti bol lekar ochotny zvlast vypisovat potvrdenia o nasteve a za kolko... lebo to nie je povinny.. vypisat zvlast okrem knizky...

ako podla mna ak nechces nemusis ziadat o tu davku ak ju chces musis splnit nalezitosti.. nemam pocit ze by uradnicky nejako extra zaujimalo co tam je okrem terminov nastev a peciatky lekara.. k tomu..

ako ja sa nad takym uz nepozastavujem...
jednak mame s manzelom bezpecnostne previerky.. a tam ti dojdu do vchodu policajti vypytovat sa na teba aj k lekarovi do karty a tak... bankove ucty.. a pod..
a jednak prechadzame procesom /uz finalnou fazou - sudmi / adopcie a tam ti zas chodi domov socialka... a skumaju vsetko.. tak to beriem s nadhlasom

v pripade podozrenia zo zneuzitia osobnych udajov sa mozes obratit na urad na ochranu osobnych udajov..